Γιάννης Ψαρέλης “Εφαρμοσμένη Φυσιολογία στο Τρίαθλο” (Χαλκίδα, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου)

Χαλκίδα, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Στο πλαίσιο ανάπτυξης του αθλήματος του Τριάθλου στην πόλη της Χαλκίδας ο Αθλητικός Σύλλογος Τριάθλου Χαλκίδας διοργανώνει προπονητικό σεμινάριο το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 (16:30) στο γυμναστήριο M2squared fitness Studio by Manos Miras!!

Κεντρικός καλεσμένος και ομιλητής είναι ο εκδότης του triathlon.gr και του triathlonworld.gr που επίσης είναι και επικεφαλής προπονητής της ομάδας Τριάθλου Athens Triathlon Team Γιάννης Ψαρέλης. Ο Γιάννης Ψαρέλης ασχολείται συστηματικά με το Τρίαθλο από το 1990 τόσο ως αθλητής (μόνιμο μέλος των εθνικών μας ομάδων μέχρι το 2000) όσο και προπονητικά. Εχει ιδιαίτερη εμπειρία σε αθλητική διοίκηση όσο και ανάπτυξη περιβάλλοντος υψηλού αθλητισμού.

Το θέμα της σύντομης ομιλίας του διάρκειας 30’ είναι «Εφαρμοσμένη Φυσιολογία στο Τρίαθλο» και θα εστιάσει στο να δώσει πρακτικές συμβουλές παρουσίαζοντας την ανασκόπηση της επιστημονικής βιβλιογραφίας.

Μεταξύ άλλων θα αναπτύξει τς εξής ζητήματα:
• Εργομετρικές μετρήσεις εργαστηρίου και δοκιμασίες πεδίου για καθορισμό των προπονητικών ζωνών
• Εσωτερικοί και εξωτερικοί δείκτες μέτρησης της έντασης της προπόνησης
• Η έννοια του γαλακτικού κατωφλιού και αποσαφήνιση των διαφόρων ορισμών που σχετίζονται με αυτό
• Πρώτο και δεύτερο γαλακτικό κατώφλι και η σημασία τους στην προπονητική του τριάθλου
• Τρόπος αποτύπωσης της καμπύλης ισχύος και η σημασία της στην προπονητική του τριάθλου
• Συστήματα περιοδικότητας και η σημασία τους στην προπονητική του τριάθλου και ιδιαίτερα του 70.3
• Ενυδάτωση και διατροφή στην προπόνηση.
• Παθητικές και ενεργητικές μορφές αποκατατάστασης.

Εκτός από τον καλεσμένο μας ο Φυσιοθεραπευτής κ.. Πολατίδης Παύλος θα αναπτύξει το θέμα της πρόληψης των τραυματισμών καθώς κ της σωστής αποκατάσταση αυτών ….
Την σύντομη ημερίδα θα κλείσει με ομιλία ο προπονητής Μάνος Μοίρας αναπτύσσοντας , το κομμάτι της ενδυνάμωσης των αθλουμένων κ την σημαντικότητα αυτής !!!

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)