Athens Triathlon : Τα πάντα για το Τρίαθλο….Προπονητικές Υπηρεσίες, Camp, Σεμινάρια

Το Τρίαθλο εμφανίστηκε στην Ελλάδα το 1990. Είναι ένα άθλημα που ταιριάζει με την αθλητική κουλτούρα της Ελλάδας: Ήλιος & Νερό. Επειδή τα ομαδικά αθλήματα  (κυρίως ποδόσφαιρο και μπάσκετ) κυριάρχησαν και κυριαρχούν τηλεοπτικά  χρειάστηκαν αρκετά χρόνια ώστε να το μάθουν οι Έλληνες. Η ένταξη του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η ανάπτυξη των Διεθνών Αλυσίδων Ironman-Challenge-Xterra καθώς και οι χρόνιες προσπάθειες όσων αγαπάμε το άθλημα το έχουν κάνει αρκετά γνωστό στο ευρύ κοινό. H οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2008 άλλαξε τον τρόπο ζωής των Ελλήνων οι οποίοι αναθεώρησαν την φιλοσοφία και τον τρόπο ζωής τους κατανοώντας ότι η άθληση είναι σημαντικός πυλώνας ενός καλού επιπέδου ζωής. Το τρέξιμο έγινε Lifestyle και αγώνες τρεξίματος όλων των αποστάσεων και σε όλες τις μορφές εδάφους αναπτύχθηκαν σε όλη των Ελλάδα. Περισσότεροι από 900 αγώνες τρεξίματος σε δρόμο ή βουνό  διοργανώνονται κάθε χρόνο πλέον στην Ελλάδα.

Η ανάπτυξη του τρεξίματος βοήθησε την ανάπτυξη της ποδηλασίας, της κολύμβησης και του τριάθλου. Οι άνθρωποι είχαν και έχουν την ανάγκη να γυμναστούν σε φυσικό περιβάλλον.

Η Ελλάδα είναι ιδανικός τόπος για προπόνηση και αγώνες  Τριάθλου όλο το χρόνο. Μπορείς να κολυμπήσεις στη Θάλασσα 365 μέρες το χρόνο. Υπάρχουν άνθρωποι που κολυμπούν στην θάλασσα ακόμα και χωρίς wetsuit το χειμώνα. Σπάνια θα υπάρξει ημέρα που η βροχή ή το κρύο δε θα σου επιτρέψει να κάνεις ποδήλατο στο δρόμο.

Υπάρχει ένα τραγούδι που λέει «Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ» και μάλλον αυτό είναι η αλήθεια.

Παρότι σε υψηλό επίπεδο το ελληνικό τρίαθλο δεν έχει να παρουσιάσει επιτυχίες και μάλλον αυτό οφείλεται στο ότι δεν στηρίχθηκε από την πολιτεία σε επίπεδο βάσης, ιδιαίτερα στην Αθήνα είναι αρκετά ανεπτυγμένο. Κάθε Σάββατο και Κυριακή η παραλιακή οδός είναι γεμάτη με ποδηλάτες, μεγάλο ποσοστό των οποίων είναι τριαθλητές.

Το Athens Triathlon Lab έχει ως στόχο να καλύπτει ολιστικά τις ανάγκες των ανθρώπων που ασχολούνται με το τρίαθλο, ανεξαρτήτως του αθλητικού τους επιπέδου.

Ετσι οι υπηρεσίες μας αφορούν τα παρακάτω:

  • Προπονητικές Υπηρεσίες

  • Προπονητικά Camp στην Αθήνα και στην Υπόλοιπη Ελλάδα.

  • Διαδικτιακά σεμινάρια (Webinars) για το Τρίαθλο

  • Ετήσιο Προπονητικό Συνέδριο για το Τρίαθλο

  • Αθλητική Ομάδα Τριάθλου με την ονομασία Athens Triathlon Team (δημιουργήθηκε το 1993 και είναι η μοναδική ομάδα που λειτουργεί)

 

Προπονητικά Camps στην Ελλάδα.

Κάποιος Ευρωπαίος Τριαθλητής που θέλει να επισκεφθεί την Ελλάδα και να κάνει προπόνηση Τριάθλου μπορούμε να του προσφέρουμε τις εξής επιλογές:

Προπόνηση στην Αθήνα (52 εβδομάδες το χρόνο) με σημείο αναφοράς την Βουλιαγμένη (όπου διεξήχθη το Τρίαθλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004) τα Νότια προάστια γενικότερα.

Συμμετοχή σε ένα από τα 3 προπονητικά camp που διοργανώνουμε κάθε χρόνο : Καλαμάτα (δύο ώρες οδικώς από Αθήνα), Ορεινή Κορινθία (με επίκεντρο την Λίμνη Δόξα) και Λουτράκι.

Προπονητικό camp σύμφωνα με τις ανάγκες του γκρουπ.

Δηλώστε συμμετοχή στο www.triathlonlab.gr

Email : info@triathlonlab.gr

Κινητό : 6937170260

Athens Triathlon : Τα πάντα για το Τρίαθλο....Προπονητικές Υπηρεσίες, Camp, Σεμινάρια

Athens Triathlon : Τα πάντα για το Τρίαθλο….Προπονητικές Υπηρεσίες, Camp, Σεμινάρια

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)