Ο Wayaffe και η Pohle Κατέκτησαν τη Νίκη σε Δύσκολες Συνθήκες στο Challenge Βαρκελώνης

Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2024
Ο Wayaffe και η Pohle Κατέκτησαν τη Νίκη σε Δύσκολες Συνθήκες στο Challenge Βαρκελώνης

Challenge Βαρκελώνης 2024
Με κύματα που προβλεπόταν να αυξηθούν, το κολύμπι ακυρώθηκε στο σημερινό Challenge Βαρκελώνης, μετατρέποντας τον αγώνα σε έναν αγώνα ντουάθλον για τους 3.500 αθλητές που είχαν δηλώσει συμμετοχή. Ωστόσο, αυτό δεν απέτρεψε τους Jonathan Wayaffe (BEL) και Caroline Pohle (GER) από το να κατακτήσουν τις νίκες τους με χρόνους 2:18:55 και 2:37:36 αντίστοιχα.

Η μέρα ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή σε ένδειξη σεβασμού για όλα τα θύματα των πρόσφατων καταστροφικών πλημμυρών στην Ισπανία, λίγα μόνο χιλιόμετρα από τη Βαρκελώνη.

Με την έναρξη του αγώνα, οι αθλητές ξεκίνησαν με μια γρήγορη διαδρομή τρεξίματος 5 χιλιομέτρων, η οποία αντικατέστησε το κολύμπι και καθοδηγήθηκε από τον Wayaffe και την Elisabetta Curridori (ITA). Μόλις βρέθηκαν στη ζώνη Τ1 και πέρασαν στο ποδήλατο για τα 56 χλμ μέσα στη Βαρκελώνη, η κατάσταση άλλαξε.

Στον αντρικό αγώνα, ο Wayaffe διατήρησε το προβάδισμά του αλλά συνεχώς δεχόταν προκλήσεις από μια ομάδα 12 αθλητών, με τον Βρετανό Ολυμπιονίκη, Simon Dickinson, να αναδεικνύεται και να παίρνει το προβάδισμα. Στον τρίτο γύρο, ο Willem Hirsch (GER) είχε πάρει την πρωτοπορία και η ταχύτητα, που ξεπερνούσε τα 50 χλμ/ώρα, άρχισε να επηρεάζει το γκρουπ. Παρά τη δυνατή βροχή που ξέσπασε, η ταχύτητα παρέμεινε υψηλή, αν και απαιτούσε προσοχή στις στροφές. Στον τελευταίο γύρο, η ηγετική ομάδα διασπάστηκε, και ο Dickinson έκανε την κίνησή του, ακολουθούμενος μόνο από τον Guillem Montiel (ESP), ο οποίος όμως υπέστη λάστιχο λίγο πριν το τέλος και έχασε το προβάδισμα. Ο Dickinson έφτασε στη ζώνη Τ2 με προβάδισμα 20 δευτερολέπτων, όμως ο Bartolomedi πήρε γρήγορα την πρωτοπορία στο 15χλμ τρέξιμο. Στα τελευταία στάδια, ο Wayaffe κατάφερε να τον ξεπεράσει και να κατακτήσει τη νίκη με χρόνο 2:18:55, αφήνοντας δεύτερο τον Bartolomedi με 2:19:14, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Jack Hutchens (GBR) με 2:20:00.

«Καθ’ οδόν προς εδώ πέρασα από τη Βαλένθια και οι σκέψεις μου ήταν στις πλημμύρες, όχι στον αγώνα. Το λεπτό σιγής ήταν πραγματικά κατάλληλο», είπε ο Wayaffe. «Δεν περίμενα να νικήσω αλλά είμαι πολύ χαρούμενος. Από την αρχή ένιωθα καλά και τόλμησα να πιέσω τον ρυθμό… Με 2,5 χλμ για το τέλος επιτέθηκα και εξασφάλισα τη νίκη».

Στον γυναικείο αγώνα, η Βρετανίδα Ολυμπιονίκης Jessica Learmonth πήρε γρήγορα το προβάδισμα, ενώ πίσω της η Pohle και η Megan McDonald (GBR) πάλευαν για τη δεύτερη θέση. Η Learmonth διατήρησε προβάδισμα δύο λεπτών, που μειώθηκε στο 1:40 όταν έφτασαν στη ζώνη Τ2. Η Pohle μείωσε σταθερά την απόσταση και στον τελευταίο γύρο πήρε την πρωτοπορία, κερδίζοντας με 2:37:36, αφήνοντας δεύτερη την Learmonth με 2:39:03. Η Curridori τερμάτισε τρίτη με 2:39:16.

«Δούλεψα σκληρά σήμερα», είπε η Pohle. «Ήμουν έκπληκτη που έγινε ντουάθλον, καθώς είμαι καλή κολυμβήτρια. Δούλεψα σκληρά στο ποδήλατο και στο δεύτερο τρέξιμο ένιωθα δυνατή».

Για πλήρη αποτελέσματα, επισκεφτείτε τον σύνδεσμο: https://live.copernico.cloud/0817d3a8-2610-4a2b-b994-6c62abf8abbf/challenge-barcelona-triathlon-2024/SHORT

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.challengebarcelona.com.

Συνεντεύξεις τερματισμού

Jonathan Wayaffe – https://youtu.be/VLUcZO7nfiY
Caroline Pohle – https://youtu.be/dxZt35nvoVg

Credits:

  • Κείμενο: Challenge Family

  • Φωτογραφίες: José Luis Hourcade

  • Βίντεο: ICARUS Sports

Μείνετε συντονισμένοι για το Challenge Peguera Mallorca 2024:

  • Instagram: @barcelonatriathlon

  • Facebook: @Challenge Barcelona Triathlon

  • X (Twitter): @bcn_triathlon

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)