11ος Χειμερινός Διάπλους Βουλιαγμένης.

Ανακοίνωση των διοργανωτών. Συνεχίζονται οι εγγραφές και οι προετοιμασίες για τον τον τελευταίο κολυμβητικό αγώνα της χρονιάς με την εγγύηση του XTERRA
Μια ξεχωριστή εμπειρία περιμένει τους συμμετέχοντες του XTERRA 11ου Χειμερινού Διάπλου Βουλιαγμένης by Garmin που θα διεξαχθεί στις 24 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης.
Στην φετινή διοργάνωση θα υπάρχουν 3 επιλογές αποστάσεων (1000m, 2500m και 5000m) προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε αθλητές όλων των επιπέδων να δοκιμάσουν τις αντοχές και τις δυνάμεις τους.
Δείτε εδώ τις διαδρομές του αγώνα http://www.xterragreece.com/#!swim-courses/c18jv
Η εκκίνηση όλων των αποστάσεων θα δοθεί μέσα στο νερό μπροστά από την προβλήτα του Ν.Ο.Β. Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί έξω από το νερό σε ειδική αψίδα τερματισμού. Οι αθλητές αφού ολοκληρώσουν τηνδιαδρομή του αγώνα θα διανύσουν μια διαδρομή 40 μέτρων έξω από το νερό μέχρι την αψίδα τερματισμού.
Οι αθλητές των 5000m αφού ολοκληρώσουν την πρώτη στροφή των 2500m θα διανύσουν την ίδια απόσταση έξω από το νερό προκειμένου να εισέλθουν και πάλι για να ολοκληρώσουν την δεύτερη στροφή.
Μετά των τερματισμό θα πραγματοποιηθεί και αγώνας για παιδιά απο 6-14 ετών με δωρεάν συμμετοχή

Το πακέτο συμμετοχής των αθλητών περιλαμβάνει:
Τροφοδοσία των αθλητών με ενεργειακά gel, energy bars, νερό και ισοτονικά
Κολυμβητικό σκουφάκι
Αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής
Τεχνικό long sleeve tshirt
Γεύμα μετά τον τερματισμό

Την φετινή διοργάνωση στηρίζουν οι εταιρείες MediaMarkt, Garmin, Holmes Place, Gu και Dicloplast οι οποίες θα προσφέρουν προϊόντα και δώρα στους συμμετέχοντες.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)