Βαζαίος: Τώρα περιμένω τον κύριο Ιωαννίδη

Για την μεγάλη του επιτυχία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ο Ανδρέας Βαζαίος ολοκλήρωσε μια πολύ καλή περίοδο για τον ίδιο, που έχει ξεκινήσει από πέρυσι. “Πέρυσι ξεκίνησα στο Βελιγράδι όπου πήρα το χάλκινο μετάλλιο, στη συνέχεια στο Περού κατέκτησα δύο φορές ασημένιο μετάλλιο και ήρθα εδώ στην Αμβέρσα, όπου πήρα το χρυσό. Επιτέλους άκουσα τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας και ήρθε η ώρα που θα τον τραγουδήσω κι εγώ. Είναι αλήθεια, πως φέτος αντιμετώπισα πολλές δύσκολες μέρες, ειδικά μετά το Ντέμπρετσεν, όταν και είχα τις Πανελλήνιες τις οποίες έβλεπα σαν εφιάλτη. Περιμένω τον Αύγουστο τον κύριο Ιωαννίδη, να προχωρήσει σε αλλαγές, σε όσα ο ίδιος είχε καταργήσει, όπως να φέρει πίσω τα κίνητρα για εμάς. Θα είναι ηθική ανταμοιβή, όχι υλική. Αυτό που ζητάω είναι να συνεχίσω την ζωή μου και να σπουδάσω. Αυτό ζητάω από τον Υπουργό Αθλητισμού”.

Για το που αφιερώνει το μετάλλιο, είπε: “Το αφιερώνω στους προπονητές μου κύριο Κοζομπόλη, τον κύριο Νικολόπουλο και τον κύριο Αθυμαρίτη, σε όλους όσους στάθηκαν δίπλα μου, στην οικογένειά μου, και την ομάδα μου, τον ΑΝΟ Αργυρούπολης”.

Για τους Ολυμπιακούς τόνισε: “Είναι η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Επιτέλους θα είμαι εκεί και δεν θα τους βλέπω από την τηλεόραση. Θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ μαζί με μεγάλους αθλητές. Περιμένω ανυπόμονα”.

Για την παρουσία του στο Ντέμπρετσεν, και τις δυσκολίες με το φορτωμένο πρόγραμμά του είπε: “Δεν μετανιώνω που πήγα στο Ντέμπρετσεν”.

Ο Ανδρέας Βαζαίος επιστρέφει αύριο στις 20:15 με πτήση της Aegean από από τις Βρυξέλλες.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)