Διάλεξη του δρομέα υπεραποστάσεων, Γιάννη Κούρου

Υπερβαίνοντας το αδύνατο

 

Διάλεξη του δρομέα υπεραποστάσεων, Γιάννη Κούρου,
στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2015

 

Στο πλαίσιο του 33ου Μαραθωνίου της Αθήνας, το Κέντρο Επισκεπτών του  Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, στις 17:30, παρουσιάζει τον κορυφαίο δρομέα υπεραποστάσεων όλων των εποχών, Γιάννη Κούρο, σε μία διάλεξη γύρω από το αγωνιστικό πνεύμα, την επιμονή, την υπέρβαση των ορίων του σώματος αλλά και την πραγματική δύναμη της θέλησης.

 

Ο Γιάννης Κούρος, είναι αθλητής με ένα πλούσιο αριθμό διακρίσεων στο μη Ολυμπιακό άθλημα του υπερμαραθωνίου, καθώς από το 1977, οπότε και ξεκίνησε να αγωνίζεται, είναι κάτοχος 134 παγκοσμίων ρεκόρ και έχει κερδίσει 53 υπερ-μαραθώνιους αγώνες, συμπεριλαμβανομένου και του Σπάρταθλου, το οποίο και έχει κερδίσει τέσσερις φορές. Το 2005 και το 2011, ο Κούρος πραγματοποίησε τον «Φειδιππίδειο Άθλο», διασχίζοντας τη διαδρομή που πραγματοποίησε ο αρχαίος δρομέας Φειδιππίδης, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι έχει τρέξει συνολικά απόσταση, ανάλογη με εκείνη από τη Γη έως τη Σελήνη.

 

Μέσα από την ομιλία του, ο Γιάννης Κούρος θα προσεγγίσει τον αγώνα, τον αθλητισμό, την αντοχή και τη θέληση, μέσα από την πολυετή εμπειρία του και τις διακρίσεις του, με στόχο να αποκωδικοποιήσει όλα όσα χρειάζεται ένας δρομέας, αλλά και γενικά ο σύγχρονος άνθρωπος, για να επιτύχει το στόχο του και να «υπερβεί το αδύνατο».

 

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει και θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κώστας Γιαννακίδης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)