TriathlonFriends

Από το Facebook αναδημοσιεύουμε το μήνυμα των triathlonfriends. Χαιρετίσματα σε όλους, το μήνυμα αυτό είναι κυκλικό και απευθύνετε σε όλους εσάς που δείξατε ενδιαφέρον να συνεχιστεί η όμορφη προσπάθεια του Σχίνιαθλου που πρόσφατα ολοκληρώθηκε. 50 άτομα μαζευτήκαμε στις 2 συναντήσεις που έγιναν στο Flocafe στο Μαρούσι. Αυτό το μήνυμα είναι μια μικρή υπενθύμιση του τι έχει συμβεί έως τώρα.

 

Αποφασίστηκε να προσπαθήσουμε να διοργανώνουμε αγώνες Διάθλου και Τριάθλου. Ο μόνος τρόπος που καταλήξαμε είναι με την διακριτική συμμετοχή της Ομοσπονδίας Τριάθλου και με ξεχασμένα τα όποια προβλήματα του παρελθόντος.

Έτσι καταλάβαμε ότι πρέπει να πλησιάσουμε μερικά σωματεία ήδη αναγνωρισμένα απο την ομοσπονδία. Οι Ολύμπιοι -σωματείο- με αντιπρόσωπο τους, δέχτηκαν να μας βοηθήσουν στην προσπάθεια μας να κάνουμε αγώνες “open”

Κάποιοι απο μας θα εγγραφούν στους Ολύμπιους, κάποιοι άλλοι σε άλλα σωματεία και γενικά ενθαρρύνεται η προσεγγιση όσων απο εσάς το επιθυμείτε σε σωματεία ώστε και το άθλημα να αποκτήσει νέα δυναμική. Η δημιουργία ενός νέου σωματείου πάντως ακόμα εξετάζεται.

 

Έτσι δημιουργήθηκε μια μικρή ομάδα εργασίας η οποία σε συνεργασία με το σωματείο Ολύμπιοι θα διοργανώσουν έναν αγώνα Διάθλου τον Ιανουάριο 2012. Και άλλοι αγώνες θα ακολουθήσουν στο μέλλον, ενώ ακούγονται ότι και άλλοι φορείς/αθλητές/σωματεία έχουν στον προγραμματισμό τους την οργάνωση και άλλων αγώνων. Επιπρόσθετα και η ομοσπονδία θέλει να αυξήσει τους αγώνες της.

 

Βλέπουμε ότι παρα τις αντίξοοες κοινωνικές συνθήκες στην Ελλάδα, υπάρχει μια θετική/αισιόδοξη προσέγγιση στο Τρίαθλο. Μακάρι για όλους εμάς που μας αρέσει 🙂

 

Για να μπορέσουμε να συγκρατήσουμε όλες αυτές τις νέες πληροφορίες, καθώς και για να μπορούμε να επικοινωνούμε με όλους εσάς που ενδιαφέρεστε για αγώνες τριάθλου κάναμε τις εξής προσπάθειες:

 

1) group στο facebook :Triathlon Friends Greece      www.facebook.com/groups/118822331562700/     ήδη υπάρχουν πάνω απο 150 μέλη !!!!!

2) για όσους δεν έχουν λογαριασμό στο facebook αγοράσαμε site:  www.triathlonfriends.gr    το οποίο είναι υπο κατασκευή και σε μερικές ημέρες θα μπορεί να ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις στον χώρο του τριάθλου

3) καθώς επίσης και φόρουμ : http://triathlonfriends.freeforums.org/ στο οποίο ήδη γίνονται εργασίες συγκεκριμένες για τον επερχόμενο αγώνα του Ιανουαρίου

σύντομα θα αναφερθούμε για την δράση μας σε όλα τα μέσα που ασχολούνται με το τρίαθλο.

για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σας παραπέμπουμε στα site/facebook/forum και πιστεύουμε σύντομα να έχουμε και τις λεπτομέρειες για τον αγώνα του Ιανουαρίου…ελπίζουμε στην συμμετοχή σας και την βοήθεια σας

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)