Συνεχίζεται στην Καλαμάτα το Προπονητικό Camp Τρίαθλου της ελληνικής ομάδας Τριάθλου

Με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες διεξάγεται το camp Τριάθλου στην Καλαμάτα της κορυφαίας ελληνικής ομάδας Τριάθλου “Athens Triathlon Team”.

Το πολύ απαιτητικό πρόγραμμα προπόνησης υλοποιείται με επιτυχία και το προπονητικό επιτελείο είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένο.
Ο επικεφαλής προπονητής της ομάδας και επι χρόνια μόνιμα μέλος των εθνικών μας ομάδων Γιάννης Ψαρέλης μας δήλωσε σχετικά :
“Παρότι το πρόγραμμα προπόνησης είναι πολύ έντονο και η ιδιαιτερότητα του τριάθλου απαιτεί πολλές μετακινήσεις από την μία εγκατάσταση στην άλλη, όλα κυλούν εξαιρετικά.Οι αθλητές αν και ιδιαίτερα κουρασμένοι είναι συνεχώς με ένα χαμόγελο. Ευχαριστούμε όλη την αθλητική οικογένεια της πόλης για την βοήθειά τους και τους ανθρώπους της πόλης για την επαγγελματισμό τους. Είναι μοναδικό αυτό που συμβαίνει με την Καλαμάτα. Βγαίνουμε από το ξενοδοχείο και στα 4-5’ περπάτημα είμαστε σε όποια εγκατάσταση χρειάζεται να μεταβούμε. Υπέροχος καιρός, οναδικό φυσικό περιβάλλον, εξαιρετικό φαγητό, φιλόξενοι άνθρωποι, υπέροχα καφέ και εστιατόρια, επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων που γνωρίζουν τις ανάγκες των αθλητών και προπονητών κ.λπ. Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες που λαμβάνουμε και ενθουσιασμένοι με την πόλη. Ηδη σχεδιάζουμε το επόμενο προπονητικό camp στην πόλη μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες».

Σάββατο 18/1/2020 -Πρόγραμμα προπόνησης
6:30 – Πρωινό ξύπνημα και λήψη πρωινού σε υγρή μορφή (αθλητικό ποτό)

7:00 με 8:15 – Αερόβιο Τρέξιμο στο στάδιο (συνολικά 10χλμ) με πολλές ασκήσεις νευρομυκής ενεργοποίησης και κυρίως σετ με στόχο την βελτίωση της ταχύτητας στο 2ο γαλακτικό κατώφλι 5 Χ 1200

9:00 με 10:30 – Κολύμβηση στο Κολυμβητήριο (συνολικά για 4χλμ) με ασκήσεις τεχνικής και Interval προπόνηση στη ζώνη αερόβιας ανάπτυξης (A3= 30-40 σφυγμούς κάτω από τους μέγιστους). Βασικό Σετ 10 Χ 200

10:45 – 11:30 – Πρωινό στο ξενοδοχείο

12:00 – 15:30 – Ελεύθερος χρόνος και βόλτα στο κέντρο ή στην παραλία της πόλης

16:00 – 17:00 – Κολύμβηση Open Water 3χλμ (στην ζώνη αερόβιας ανάπτυξης) για εξοικοίωση με το wetsuit και το κρύο νερό.

17:00 – 18:00 – Γυμναστική ενδυνάμωσης κορμού στο γυμναστήριο.

18:00 – 19:30 – Interval προπόνηση στα στατικά ποδήλατα. Συνολική διάρκεια προπόνησης 90’ με βασικό σετ 12 Χ 4’ στο 2ο γαλακτικό κατώφλι.

19:30 – 21:00 – Τρέξιμο προσαρμογής για 20’ και ασκήσεις μυικής αντοχής για το πάνω σώμα.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)