Αγώνας Τριάθλου στους παξούς.

Δελτίο Τύπου των διοργανωτών. Ο Αθλητικός Όμιλος Παξών και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Παξών ,εμπνευστές και συνδιοργανωτές του 2ου Τριάθλου Παξών δημιούργησαν ένα νέο όραμα ,ένα νέο στόχο, ένα νέο κοινό. Η μεγάλη περσινή επιτυχία του 1ου Τριάθλου Παξών δεν άφησε κανέναν αδιάφορο.Έτσι λοιπόν οδηγηθήκαμε στην ιδέα της διοργάνωσης ενός αγώνα υψηλού οργανωτικού επιπέδου {super sprint},με 500 mt κολύμπι ,13.7km ποδήλατο Και 3 km τρέξιμο.
– Στους αγώνες τριάθλου οι αθλητές μπορούν να συμμετέχουν ατομικά ή σε ομάδα –relay {ανδρών –γυναικών}.Δύναται να συμμετάσχουν σε ομαδικό και δύο αντί τρεις αθλητές {ο ένας λαμβάνει μέρος σε δύο αγωνίσματα}. – Για τους αθλητές που θα έρθουν να αγωνιστούν από άλλα μέρη της Ελλάδος ή του εξωτερικού ,θα υπάρχει λίστα με ενοικιαζόμενα δωμάτια ή ξενοδοχεία της περιοχής. – Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να σέβονται του κανονισμούς. – Εγγραφές θα γίνονται από την γραμματεία του Αθλητικού Ομίλου Παξών και την Κοινωφελή Επιχείρηση Παξών.
 Τηλέφωνα επικοινωνίας το 2662360315 και 6972245736, φαξ 2662032561,για οδηγίες και κανονισμούς του αγώνα.
Πάνω απ’ όλα ο αγώνας είναι διασκέδαση. Θέλουμε να κάνουμε την διοργάνωση αγώνων Τριάθλου πραγματικό πάρτυ για τους αθλητές και την παρέα τους. Θέλουμε να χαρούμε τον αγώνα και πάνω απ’όλα να υποκλιθούμε στις ομορφιές των τοπίων του νησιού μας, τους ζωντανούς γραφικούς οικισμούς ,σε ένα γοητευτικό παιχνίδι εναλλαγής χρωμάτων και εικόνων που μαγνητίζουν το βλέμμα του κάθε αθλητή.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)