Triathlon Lifestyle : Αγγελική Κεραμίδα

Συνεχίζουμε το αφιέρωμά μας Trithlon Lifestyle με την Αγγελική Κεραμίδα η οποία παρότι ξεκίνησε πριν μερικούς την ενασχόλησή της με το τρέξιμο και το τρίαθλο και παρότι έχει  ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα – λόγω επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων-  έχει καταφέρει ήδη να έχει πολλές διακρίσεις.

Η Αγγελική είναι παντρεμένη με τον Αλέξανδρο (επίσης δρομέα) και  μητέρα δύο παιδιών, του Δημητρη 8 χρονών  και  του Αντώνη 2 ½ . Εργάζεται  στην τεχνική υπηρεσία του ΕΛΤΑ.

 

Διακρίσεις

1.Δίστομο  11χλμ                  2η κατηγορίας,4η γενικής γυναικών

2.Αquathlon ψαθόπυργου     1η γενική γυναικων

3. Αquathlon στο Σχινιά         2η κατηγορίας

4.Τρίαθλο στην Ανάβυσσο     3η γενικής γυναικων

5.Τριαθλο sprint Σχινιά           2η γενικής, 1η κατηγορίας

6.Τρίαθλο Ελληνικού              2η γενικής  γυναικών

7.ladies run                             3η κατηγορίας, 9η γενική

8.Δίαθλο  20/1/13                    2η κατηγορίας, 4η γενική

9.Αγώνας στίβου 1 ώρας         2η γενική

10.ΣΔΥΑ 20km                         2η κατηγορίας

11. 5km ανώμαλου δρόμου      3η γενικής γυναικών

12. Δίαθλο Σχινιά 24/3/13         2η γενικής γυναικών

13. Run the lake                         2η κατηγορίας, 4η γενικής

Ερωτήσεις

Triathlon Wolrd : Πότε ξεκίνησες να κάνεις αθλητισμό;

Αγγελική Κεραμίδα : Αρχισα να ασχολούμαι με το αθλητισμό και συγκεκριμένα με την κολύμβηση από 4 εως 16 χρονών ,σχεδόν σε καθημερινή βάση και πολλές φορές με διπλές προπονήσεις την ημέρα.

 

Triathlon World : Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το τρίαθλο και πότε με το τρέξιμο αντοχής ;

Αγγελική Κεραμίδα : Με το τρίαθλο ξεκίνησα πριν 9 μήνες και με το τρέξιμο πριν 1 χρόνο.

 

Triathlon World : Πως είναι μία τυπική σου ημέρα;

Αγγελική Κεραμίδα : Η μέρα μου ξεκινάει από τις 06:00,είμαι στην εργασία μου μέχρι τις 15:00 και με το που επιστρέφω ξεκινάω την προπόνηση περίπου μέχρι τις 18:00. Μετά ασχολούμαι με τα παιδιά και τις υποχρεώσεις του σπιτιού.

 

Triathlon World : Πόσο δύσκολο είναι να είσαι εργαζόμενη, σύζυγος, μητέρα και αθλήτρια ;

Αγγελική Κεραμίδα : Είναι αρκετά δύσκολο και σίγουρα αν δεν είχα την βοήθεια του συζύγου δεν θα τα κατάφερνα.Θέλει πολύ οργάνωση από την προηγούμενη μέρα για το πώς θα βγουν οι δουλειές και η προπόνηση της επόμενης μέρας και σίγουρα πολύ μεγάλη θέληση και αγάπη για το άθλημα.

 

Triathlon World : Πόσες ώρες προπονείσαι καθημερινά;

Αγγελική Κεραμίδα : Τις καθημερινές προπονούμαι από 1- 1:30 ώρα περίπου. Τα Σαββατοκύριακα συνήθως γύρω στις 2:30.

 

Triathlon World : Ποιοι οι αθλητικοί σου στόχοι;

Αγγελική Κεραμίδα : Σίγουρα θα ήθελα να βελτιωθώ περισσότερο στην ποδηλασίαόσον αφορά το τρίαθλο.

Για το τρέξιμο στόχος είναι ένας καλύτερος χρόνος στο 10αρι και μια συμμετοχή στον Μαραθώνιο.

 

Triathlon World : Τρέξιμο ή τρίαθλο;

Αγγελική Κεραμίδα : Δυσκολή ερώτηση….και τα δύο μου αρέσουν πολύ, ειδικά στο τρίαθλο η εναλλαγή των τριών αθλημάτων το κάνει πολύ ενδιαφέρον αν και ταυτόχρονα πολύ απαιτητικό και δύσκολο άθλημα.Όμως όπως λένε η πρώτη αγάπη είναι και παντοτινή και για μένα όλα ξεκίνησαν με το τρέξιμο.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)