Triathlon Friends: 638 μέλη

Μετά από ένα χρόνο η community page των Triathlon Friends στο διαδίκτυο κατάφερε να συγκεντρώσει 638 μέλη. Αξίξουν πολλά συγχαρητήρια στην Μηνά, τον Αντρέα και υπόλοιπους ιδρυτές των Triathlon Friends. Με την ευκαιρία ενός χρόνου οι admins της σελίδας έκαναν ένα σύντομο απολογισμό και καθόρισαν το πλαίσιο λειτουργίας της community page.

“Triathlonfriends !!! κλείσαμε αισίως ένα χρόνο+ και 631 μέλη (αρκετοί τριαθλητές, wannabe τριαθλητές αλλα και πολλοί φίλοι μας). Ο χώρος αυτός δημιουργήθηκε σαν μια προσπάθεια ύπαρξης και διαδικτυακά της τριαθλητικής κοινότητας ώστε να ενημερωνόμαστε για αγώνες, να μαθαίνουμε νέα γύρω απο το τρίαθλο, να εκφράζουμε απορίες-ερωτήσεις, και βέβαια να δούμε το άθλημα να γίνεται πιο γνωστό στην ελληνική κοινότητα, μακριά απο σκοπιμότητες και αντιπαλότητες του παρελθόντος. Τα πρώτα στοιχεία τα πετύχαμε σίγουρα: 23 αγώνες ιδιωτικής πρωτοβουλίας πέρυσι, ενώ πολύ σημαντικό ότι η ομοσπονδία υποστήριξε αρκετούς απο αυτούς.

Εταιρίες με προϊόντα σχετικά με το τρίαθλο μας ενημερώνουν Διακριτικά και ΧΩΡΙΣ να προβαίνουν σε υπερβολές διαφημίσεων (που θα χαλούσε την ροή των γεγονότων και όσων κάνανε κάποιο πόστ) για οτιδήποτε καινούργιο στον χώρο του τριάθλου ενώ κάποιοι μας προσφέρουν και έξτρα εκπτώσεις.

Ακόμα, ερωτήσεις και απορίες σχετικά με το τρίαθλο τέθηκαν και έτσι πολλοί συναθλητές μας πήραν πολύτιμη βοήθεια απο πιο έμπειρους τριαθλητές.

Το τρίαθλο έγινε γνωστό και σε νέες περιοχές εκτός της Αττικής, και πολλοί νέοι φίλοι επιχείρησαν να ασχοληθούν. Αρκετοί απο εμάς γνωριστήκαμε και σε προσωπικό επίπεδο, ομάδες προπόνησης δημιουργήθηκαν ή τα μέλη τους αυξήθηκαν και η ατμόσφαιρα στους αγώνες είναι πλέον πολύ πιο φιλική, ευχάριστη ακόμα και ανταγωνιστική -μεταξύ φίλων-.

Βέβαια δεν έλειψαν και οι μικρο-συγκρούσεις, και κάποια πικρόχολα σχόλια, πράγματα που σε μια κοινότητα δυστυχώς πάντα θα υπάρχουν. Οι διαχειριστές επιλέξαμε να μην διαγράφουμε κανένα σχόλιο και με διακριτικό τρόπο να προσπαθούμε να δείξουμε ότι κόντρες και ειδικά αυτές που πηγάζουν απο το παρελθόν είναι κάτι που δεν επιθυμούμε. Τις περισσότερες φορές τα καταφέραμε. Σίγουρα θα υπάρξουν και στο μέλλον και δεν θα μπορέσουμε να τις αποφύγουμε αφού είμαστε μια κοινότητα 600+ μελών με διαφορετικές προσωπικότητες και κίνητρα. Ευχή για το 2013 να είναι ακόμα λιγότεροι αυτοί που θα έρθουν σε σύγκρουση -μη αθλητική-.

Ο μόνος σοβαρός προβληματισμός που πολλοί εκφράζουν είναι ότι μπορεί ο αριθμός αγώνων να αυξήθηκε, να πλησιάζουμε σχεδόν τα 650 μέλη αλλα δεν αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των αθλητών. Το υψηλό κόστος σίγουρα είναι κάτι που παίζει μεγάλο ρόλο και οι διοργανωτές θα πρέπει να βρούν μια ισορροπία μεταξύ κέρδους – προώθησης του αθλήματος.

Αν προσπαθήσουμε και εμείς να φέρουμε 1 καινούργιο φίλο σε κάποιον απο τους αγώνες, θα βοηθήσουμε περαιτέρω στην προώθηση του αθλήματος. Ευχαριστώ για όσους κατάφεραν να διαβάσουν αυτό το σεντόνι εύχομαι καλές γιορτές σε όλους με υγεία πάνω απ’όλα και καλή χρονιά αγωνιστικά και όχι μόνο 🙂

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)