Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 : Triathlon Clinic (Χαλκίδα)

Halkida Triathlon Clinic 2019

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

To Σάββατο 7 Δεκεμβρίου θα διοργανωθεί από τον Σύλλογο Τριάθλου Χαλκίδας (ΑΣ Τρίαθλον Χαλκίδας- Halkida Triathlon Team) στην πόλη της Χαλκίδας ημερίδα με ομιλίες και πρακτική εξάσκηση τριαθλητών και όσων επιθυμούν να ασχοληθούν με το Τρίαθλο.

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει

 • Ομιλία διάρκειας 20’  με θέμα «Σύγχρονη προπόνηση Τριάθλου» – Ομιλητής Γιάννης Ψαρέλης. Θα διατεθούν 20-30’ για ερωτήσεις (Μ2squared fitness studio)

 • Προπόνηση Τεχνικής για Τριαθλητές (δύο γκρουπ : Αρχάριοι και μεσαίου/ προχωρημένου επιπέδου) (Κολυμβητήριο Χαλκίδας)

 • Προπόνηση Τεχνικής στο Τρέξιμο (Δημοτικό Στάδιο)

 • Επιλογή Εξοπλισμού, σύντομο bike fitting και τεχνική πεταλαρίσματος (Γυμναστήριο)

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων παρακαλώ επικοινωνήστε με τον κ.Μοίρα Μάνο :

Κινητό :6936885857

Εmail : manolomiras.miras@gmail.com

 

Ομιλία : Σύγχρονη προπόνηση Τριάθλου

Ο προπονητής Τριάθλου Γιάνννης Ψαρέλης, θα κάνει μία σύντομη ομιλία (παρουσίαση “Power point” διάρκειας 30’ και θα δώσει απλές και πρακτικές συμβουλές προς τους Τριαθλητές (και ανθρώπους που θέλουν να ξεκινήσουν το τρίαθλο).

Η ομιλία μεταξύ άλλων θα καλύψει τους εξής τομείς

 • Επιλογή Αθλητικού Εξοπλισμού

 • Προπονητικές Ζώνες και παρακολούθηση έντασης στα τρία αθλήματα

 • Βασική εφαρμοσμένη Βιομηχανική των 3 αθλημάτων

 • Εφαρμοσμένη Φυσιoλογία στο Τρίαθλο

 • Σύγχρονες μορφές περιοδικότητας και προπονητικής στο Τρίαθλο

 • Παραδείγματα Εβδομαδιαίων Προπονητικών προγραμμάτων για αθλητές όλων των επιπέδων.

Η παρουσίαση βασίζεται στην ανασκόπηση της σύγχρονης επιστημονικής βιβλιογραφίας αλλά θα είναι απλά παρουσιασμένη ώστε να την παρακολουθήσει οποιοσδήποτε.

Μερικά λόγια για τον ομιλητή:

Ψαρέλης Γιάννης, BSc, MSC, MBA, PhDc – Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Με τα αθλήματα αντοχής και κυρίως το τρίαθλο ασχολείται συστηματικά από το 1991. Μέχρι το 2000 ήταν τακτικό μέλος της εθνικής ομάδας ανδρών της χώρας μας και ήταν ο εκπρόσωπος των αθλητών στνν τεχνική επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου.  Συμμετείχε για πρώτη φορά σε διεθνή αγώνα τριάθλου το 1992 και σε αγώνα Ironman το 1993. Συνολικά έχει συμμετέχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου

Είναι πιστοποιημένος προπονητής Μαραθωνίου Δρόμου από την Αθλητική Ακαδημία  της Βόρειας Αμερικής (North America Academy for Sports Fitness Professionals). Μπορείτε να δείτε το βιογραφικό του σημείωμα στον παρακάτω σύνδεσμο.

O Γιάννης Ψαρέλης έχει πληρθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων που αξίζει να αναφερθούν μεταξύ άλλων:

 • Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νεας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα διαβίου εκπαίδευσης προπονητών).

 • Είναι πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534).

 • Είναι επίσης πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5).

Οι σπουδές του περιλαμβάνουν πτυχίο Χημείας από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΜΒΑ από το Oικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνMSc) και πρόσφατα είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ). Τέλος είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.

Πέρα από την αθλητική και προπονητική του ιδιότητα έχει πλούσια και ποικίλα δραστηριότητα σε όλο φάσμα του ελληνικού αθλητισμού. Εχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ.

Έχει ιδιαίτερη εμπειρία στον Υψηλό Αθλητισμό έχοντας εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence)