Challenge Championship: Πρόκριση για την Ολγα Βελλή μέσω του Challenge Lisbon

Ολγα Βελλή : 5η θέση και πρόκριση για το Challenge Championship

(παγκόσμιο πρωτάθλημα της Challenge που γίνεται για πρώτη φορά στην μεσαία απόσταση 1900μ κολύμβησης, 90χλμ ποδηλασίας και 21,1 χλμ τρεξίματος)

Η Όλγα Βελλή της Athens Triathlon Team συμμετείχε στο Challenge ύστερα από μία συναρπαστική μάχη κατάφερε να καταταγεί 5η στην ηλικιακή της κατηγορία και να προκριθεί στον τελικό της Challenge που θα γίνει στις 3 Ιουνίου στο Samorin της Σλοβακίας.

Η Ελληνίδα αθλήτρια κολύμπησε εξαιρετικά και βγήκε πρώτη από τις αθλήτριες της κατηγορίας (32’10”) ένα λεπτό μπροστά από τη δεύτερη  Sopnie Hilterman (Ολλανδία) που κολύμπησε σχεδόν ένα λεπτό πιο αργά (33’07”).

Καθυστέρησε στην Τ1 κάνοντας από τις πιο αργές αλλαγές (4’40”) και έτσι βγήκε Τρίτη στον αγωνιστικό χώρο της ποδηλασίας.

Στην ποδηλασία έκανε τον 4ο χρόνο στην κατηγορία της με 2 ώρες 53’ 40” ενώ 2:42:46 έκανε η Hilterman (Ολλανδία), 2:50:49 η Claire Pepper (Ην.Βασίλειο) και 2:53:33 η Hernandez Pellico (Ισπανία).

Η Ισπανίδα Αθλήτρια τρέχοντας 7 λεπτά πιο γρήγορα από την Ελληνίδα αθλήτρια κατάφερε 2,5 χλμ πριν τον τερματισμό να την προσπεράσει και να τερματίσει σε 5:30:28 ενώ η Ελληνίδα αθλήτρια που είχε επηρρεαστεί από τον υψηλό συνδυασμό θερμοκρασίας και υγρασίας και καθώς «βιάστηκε» στην αρχή  του τρεξίματος τερμάτισε σε 5:33:13.

image3

Επικοινωνήσαμε με την Ελληνίδα αθλήτρια και τη ρωτήσαμε τόσο για τον αγώνα όσο και την πρόκριση στο Championship στο Samorin.

Πρώτη συμμετοχή σε αγώνα της Challenge και πρόκριση στο Championship που θα διαξαχθεί για πρώτη φορά. Χαρούμενη; Περίμενες την πρόκριση;

Απάντηση: Την πρόκριση η αλήθεια είναι ότι δεν την περίμενα και δεν γνώριζα μέχρι και δύο μέρες πριν ότι θα δινόντουσαν slots για το championship. Εννοείται ότι είμαι πολύ χαρούμενη.

Τί πήγε καλά και τί όχι στον αγώνα της Λισαβόνας;

Απάντηση: Ήταν ένας ευχάριστος αγώνας, με εύκολα σχετικά διαδρομές. Το ποδήλατο ήταν 4 Loops όπου από τον 3 γύρο άρχισε να σηκώνει αέρα πράγμα το οποίο με δυσκόλεψε. Στο τρέξιμο  ναι μεν είχε αρκετή ζέστη αλλά η μη σωστή διαχείριση των δυνάμεων μου συνέλαβε στο μη επιθυμητό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι ήταν ένας καλός αγώνας και έμεινα ευχαριστημένη από την επίδοση μου.

To Championship είναι σε 23 ημέρες οπότε πρέπει να κάνεις ένα δεύτερο «σκληρό» αγώνα  5-6 ωρών  σε λιγότερο από ένα μήνα. Πόσο έτοιμη είσαι για κάτι τέτοιο και τι θα αλλάξεις σε σχέση με την Λισσαβόνα;

Καθώς δεν περίμενα την πρόκριση μέχρι και την Κυριακή δεν είχα κάποιο πλάνο για μετά τον αγώνα. Θεωρώ ότι με την σωστή καθοδήγηση του προπονητή μου κ. Ψαρέλη Γιάννη θα καταφέρουμε να έχουμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση και πάνω από όλα να απολαύσω μια τόσο σημαντική διοργάνωση. Αυτό που θα προσπαθήσω να κάνω στον αγώνα είναι καλύτερη διαχείριση δυνάμεων. Σίγουρα ένας μεγάλος αγώνας σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα είναι αρκετά challenging για μένα!

 image2

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)