Triathlon Bootcamp (Ιούλιος 2020)

Προπονητικό Camp Κολύμβησης για αθλητές Τριάθλου (Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου)

Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου (Μαρίνα Αλίμου)  Δευτέρα 6 έως και Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Η  Athens Triathlon Team μετά το τριήμερο προπονητικό camp στην ορεινή Κορινθία και στο πλαίσιο να βοηθηθούν περαιτέρω οι αθλητές μας να επανέλθουν άμεσα στο κολυμβητικό τους  επίπεδο (όπως ήταν πριν την δίμηνη αποχή από πρόσβαση σε κολυμβητήρια) διοργανώνει ένα εντατικό bootcamp στα όρια του Δήμου Αλίμου με έμφαση στην κολύμβηση.

Το προπονητικό camp θα περιλαμβάνει καθημερινές προπονήσεις κολύμβησης  – ταυτόχρονα με τις προπονήσεις τρεξίματος, ποδηλασίας και ενδυνάμωσης και ευλυγισίας- Δευτέρα έως και Σάββατο και θα εστιάσει σε θέματα τεχνικής λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες των κολυμβητικών αναγκών των τριαθλητών.

Ο επικεφαλής προπονητής της ομάδας Γιάννης Ψαρέλης μας δήλωσε σχετικά:

«Αυτό που συνέβη με την δίμηνη αποχή από την κολύμβηση ήταν πρωτόγνωρο και καλούμαστε προπονητικά να το αντιστρέψουμε με πολύ υπομονή και επικοινωνία με τους αθλητές.  Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για ακόμα μία φορά τη διοίκηση του κολυμβητηρίου και ιδιαίτερα τον διευθυντή του κ. Γιάννη Αντωνάκη όχι μόνο για την κατανόηση των προπονητικών μας αναγκών  και τη διάθεση των διαδρομών αλλά και για το γεγονός ότι έχουν επιτύχει να διατηρούν την εγκατάσταση σε πολύ υψηλό επίπεδο.  Θερμά και ειλικρινή συγχαρητήρια σε όλο τη διοίκηση και το προσωπικό.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι τις περιόδους που θέλουμε να αυξήσουμε τα προπονητικά φορτία και οι αθλητές μας θα περνούν πολλές ώρες σε μία προπονητική εγκατάσταση οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά στη διάθεσή τους για προπόνηση : Εξαιρετική ποιότητα νερού, καλά εκπαιδευμένο και ευγενικό προσωπικό τόσο στη γραμματεία όσο και στις δεξαμενές/ πισίνες, υποδειγματική τήρηση των μέτρων υγιεινής αλλά χωρίς υπερβολές και μετάδοση άγχους, καθαρά αποδυτήρια, διαθέσιμος χώρος για προθέρμανση εκτός νερού, μοντέρνα ηλεκτρονικά χρονόμετρα συγχρονισμένα στις δύο άκρες της πισίνας, διάθεση εξοπλισμού εκ μέρους του κολυμβητηρίου κλπ.

Όπως είναι γνωστό μαζί μας προπονούνται και αρκετοί ευρωπαίοι αθλητές, οι οποίοι είναι ενθουσιασμένοι με το κολυμβητήριο. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την ομάδα και την  περιοχή μας ως ιδανικό περιβάλλον για προπόνηση τριαθλητών και από ότι φαίνεται με την κατανόηση και την βοήθεια των φορέων θα τα καταφέρουμε”.

Athens Triathlon Team  (Ironman Tri-Club)

Επικοινωνία : Γιάννης Ψαρέλης BSc, MSc, MBA, PhDc – Triathlon New Zeeland Level 3 Accredited Coach & Ironman Certified Coach

Email :smartsportcoach@hotmail.com

Mobile : +30 6937170260

Το Τρίαθλο  περιλαμβάνει τα αθλήματα της κολύμβησης, ποδηλασίας και τρεξίματος σε συνεχόμενη ροή, συνήθως με αυτή τη σειρά.

Ενδιάμεσα υπάρχουν δύο ζώνες αλλαγών, ο χρόνος ολοκλήρωσης των οποίων συνυπολογίζεται στο γενικό χρόνο και αποτελεί επίσης παράγοντα που επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα.

Το Τρίαθλο έχει τις ρίζες του σε αγώνες των “Τριών Αθλημάτων” στη Γαλλία τις δεκαετίες του 1920 και 1930.

Αποφασίστηκε να γίνει ολυμπιακό άθλημα στη σύνοδο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (International Olympic Committee) το 1994 και εμφανίστηκε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων του Σίδνεϋ το 2000.

Οφείλει την ανάπτυξη του σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ύπαρξη του αγώνα Ironman (3800μέτρα κολύμβησης, 180χλμ ποδηλασίας και 42,2 χλμ τρεξίματος)

Οι αγώνες Τριάθλου γίνονται σε διάφορες αποστάσεις με τις πιο συνηθισμένες να είναι (Bentley 2008) :

  • Σπριντ (κολύμβηση 750 μέτρα – ποδηλασία 20χλμ – τρέξιμο 5χλμ)

  • Ολυμπιακή απόσταση (κολύμβηση 1500 μέτρα – ποδηλασία 40χλμ – τρέξιμο 10χλμ)

  • Half Ironman (κολύμβηση 1900 μέτρα – ποδηλασία 90χλμ – τρέξιμο 21,1χλμ)

  • Ironman (κολύμβηση 38000 μέτρα – ποδηλασία 180χλμ – τρέξιμο 42,2χλμ)

Triathlon Bootcamp (Ιούλιος 2020)

Triathlon Bootcamp (Ιούλιος 2020)

Summary
Event
Triathlon Bootcamp (Ιούλιος 2020)
Location
Κολυμβητήριο Αλίμου,
Starting on
July 6, 2020
Ending on
July 24, 2020

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)