Tranistion Sports Aquathlon Race Report

Με φόντο ένα φουλ ανοιξιάτικο τοπίο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή το Αquathlon στον Σχινιά! Η φύση oλόγυρα  με συναρπαστικά χρώματα σε θάλασσα και στεριά, φιλοξένησε τη διοργάνωσή μας με τα πιο έντονα vibes για αυτή την όμορφη μαγιάτικη μέρα! Και όλοι απολαύσαμε ένα καταπληκτικό ‘πράσινο’ event σε ένα καταπληκτικό πράσινο φυσικό περιβάλλον! Με concept τη ‘βιωσιμότητα (sustainability) – λιγότερο πλαστικό, περισσότερο πράσινο’, καταβάλαμε κάθε προσπάθεια για την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ή αποφυγή άχρηστων υλικών, όπως κορδέλες πλαστικές για τους δρόμους, πλαστικά ποτήρια για τα μπουκαλάκια του νερού κλπ. Η εντυπωσιακή καταπράσινη αψίδα του τερματισμού είχε ελάχιστα σύνθετα υλικά και ήταν στολισμένη με πράσινα φυτά σε γλαστράκια, που μπορούσαν να ξαναχρησιμοποιηθούν δίχως να πεταχτούν ή να κοπούν. (Και εδώ να ευχαριστήσουμε σχετικά τα Φυτώρια Γρύλλης και το Flower Power- http://flower-power.gr/gr/  που δίνει θέσεις εργασίας σε άτομα με αναπηρίες!)

Αποτελεί σταθερό στόχο μας στην Τransition Sports το να γνωρίσουμε σε όλο και περισσότερο νέο κόσμο τα multisports, γι’ αυτό και μας χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός πως είχαμε συμμετοχές από πολλά νέα άτομα! Οι συμμετοχές και στις δύο αποστάσεις ήταν 168, ατομικά και ομαδικά. Θέλουμε να μεγαλώσουμε το άθλημα, κάνοντάς το προσιτό σε ένα όλο και ευρύτερο κοινό, παρέχοντας δωρεάν προπονήσεις και συμβουλές πριν τους αγώνες στον χώρο μας του Μoraitis Beach,  μέσω του  #triathlontips, της νέας στήλης μας, αλλά και με την καθιέρωση της super sprint απόστασης που καθιστά πιο εύκολο το ξεκίνημα για τους νεομυημένους!

Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε την Κυριακή με τη σπριντ απόσταση, με την εκκίνηση της σούπερ σπριντ λίγα λεπτά μετά.

 • Σπάνιο φαινόμενο για την περιοχή μας ήταν ο νοτιάς με κύματα σε πρωινή ώρα. Έτσι το κολύμπι ήταν απαιτητικό, ενώ η διαδρομή ήταν 900μ αντί για 1000μ.  Όμως οι επαγγελματίες ναυαγοσώστες του Ερυθρού Σταυρού,  καθώς και το έμπειρο water sports team του Μoraitis Beach (με 3 αθλητές και 2 προπονητές του windsurf και με φουσκωτό stand by) βρίσκονταν σε απόλυτη ετοιμότητα και εγγυήθηκαν την απόλυτη ασφάλεια στο κολύμπι.
 • Το δρομικό σκέλος πραγματοποιήθηκε στη Λεωφ Σχινιά.
 • Νικητής της Sprint απόστασης στους άντρες ήταν ο ταλαντούχος 15χρονος αθλητής από την Χίο Παναγιώτης Μπιτάδος και η Στέλλα Αλεξανδριδού στις γυναίκες. Την τριάδα στους άντρες συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Δημόπουλος στη δεύτερη θέση και ο Άλεξ Αργύρης στην τρίτη. Αντίστοιχα στις γυναίκες τη δεύτερη θέση κέρδισε η Εύα Μπέκα και την τρίτη η Ευαγγελία Γκοτζιά.
 • Στην Super sprint απόσταση είχαμε mixed ηλικίες  με την οικογένεια Κεραμιδά (Ήλια και Νικόλας) ηλικίας 11 ετών να κερδίζει την πρώτη θέση σε άντρες και γυναίκες. Στη δεύτερη θέση ήρθε ο ‘Mr. Cervelo Greece’ Νικηφόρος Κουρής και στην τρίτη ο Αλέξης. Στις γυναίκες δεύτερη θέση η Τσούμα και τρίτη η Λαμπροπούλου.
 • Την παράσταση «έκλεψε» η ομάδα του Άρη Μαυρόπουλου ΑΣ Καστελλάνοι- Castellani Parasports με 2 συμμετοχές στο ατομικό και μία σκυτάλη.
 • Για τους συμμετέχοντες στα 100μ μετά τη ζώνη αλλαγής και ξεκινώντας το τρέξιμο υπήρχε ηλεκτρολύτης της GU Εnergy.
 • Στα 2.5 χλμ μετά την αναστροφή υπήρχε υδροδοσία Βίκος .
 •  Στον τερματισμό υπήρχαν αναψυκτικά και φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος, donuts και μπανάνες.
 • Μετά τον τερματισμό οι αθλητές προχώρησαν στον χώρο του γκαζόν για διατάσεις από την ομάδα της Base Τraining.
 • Ξεχώρισε το goodie bag που πήραν όλοι οι συμμετέχοντες με 100% φυσικό φυστικοβούτυρο “Kiss The Earth” και εκλεκτό μέλι της Οικογένειας Αλαμπασύνη! Και τα δύο ήταν προσφορά του καταστήματος ‘Γαστρονόμος’ που στήριξε το Αquathlon με τον πιο γευστικό και υγιεινό τρόπο, και με προϊόντα που δίνουν την απαραίτητη ενέργεια και αντοχή στους αθλητές. (Το Κατάστημα Γαστρονόμος συγκεντρώνει προϊόντα και  ‘καλούδια’ κορυφαίας ποιότητας από όλες τις γωνιές της χώρας! Είναι το κατάστημα που γεννήθηκε ως ιδέα από το ομώνυμο περιοδικό με στόχο να δημιουργηθεί ένα βήμα για τους μικρούς, τους σπουδαίους παραγωγούς που συναντούν οι άνθρωποι του Γαστρονόμου κατά την έρευνά τους στο χώρο όλα αυτά τα χρόνια. Τα προϊόντα, καθώς και άλλες προτάσεις με την υπογραφή Μικρών Ελλήνων Παραγωγών, θα τα βρείτε στο κατάστημα του Γαστρονόμου που βρίσκεται στην Υπεραγορά Σκλαβενίτη, στο Avenue, Λεωφ. Κηφισίας 41-47.)
 • Η μουσική της Μαρίας Παπιδάκη από τον Βest Radio έδωσε το ζωντανό ρυθμό στον τερματισμό και στις απονομές.
 • Εκεί οι Vegan Fairies προσέφεραν Matcha Ninja latte και Matcha Ninja raw balls…
 • …η εταιρία εμπορίας καφέ ΑΒΕΚ έκλεψε τις εντυπώσεις με την παγωμένη λευκή σοκολάτα με το λογότυπο της Τransition Sports…
 • …οι μπύρες Blue Island δρόσιζαν τον κόσμο σε διάφορες γεύσεις, με ή χωρίς γλουτένη, με ή χωρίς αλκοόλ…
 • το Ρharmacy295 μάς έβαζε αντηλιακό…
 • Οι overall νικητές σε ατομικό και ομαδικό κέρδισαν από ένα δώρο Terra Nation (beach bag ή στρώμα).

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)