Η γιορτή του τριάθλου στη Βουλιαγμένη

Με µεγάλη επιτυχία διεξήχθη η Αθλητική Εκδήλωση Τριάθλου Βουλιαγµένης, την Κυριακή 4 Μαίου με τη συμμετοχή πολλών αθλητών όλων των ηλικιών.

Μικροί και µεγάλοι, Έλληνες και ξένοι, έµπειροι αθλητές, νέοι στο χώρο του τριάθλου και µικρά παιδιά απόλαυσαν τη µαγευτική οµορφιά των αθλητικών διαδροµών της Βουλιαγµένης, σε έναν δρόµο ολότελα κλειστό που έµοιαζε µε πίστα. .

Στόχος των διοργανωτών είναι να καταστήσουν την αθλητική εκδήλωση τριάθλου, θεσµό για την πόλη ώστε να τονωθεί το τρίαθλο και προβληθεί η Βουλιαγµένη ως αθλητικός τουριστικός προορισµός.

Νικητής στην κατηγορία Classic αναδείχθηκε ο Γιάννης Ψαρέλης. Νικητές στην κατηγορία Sprint αναδείχθηκαν οι Παναγιώτης Χριστοδουλόπουλος και Αγγελική Κεραµίδα. Νικητές στην κατηγορία Super-sprint αναδείχθηκαν οι Μαρίνος Κρέστα και Ηρώ Λάσκαρη.

Η ηλεκτρονική χρονοµέτρηση έγινε από την European Sport Events. Μεταξύ των αθλητών που συµµετείχαν ήταν ο πρέσβης του Βασιλείου της Ολλανδίας, και οι πρωταθλητές τριάθλου Παναγιώτης Χριστοδουλόπουλος και Στέλιος Ανδρεάδης και πλήθος άλλων διακεκριµένων στο χώρο του τριάθλου αθλητών.

Την εκδήλωση τίµησαν µε την παρουσία τους οι: Μαρία Σίνα αντιδήµαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγµένης, η οποία έδωσε κα την εκκίνηση, ο Γιάννης ∆ρυµωνάκος πρωταθλητής κολύµβησης, η Στέλλα Λαζάρου πρόεδρος του ΝΟΒ και ο υποψήφιος δήµαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγµένης, ∆ηµοσθένης ∆όγκας.

Ευχαριστούµε τους αθλητές που συµµετείχαν στην εκδήλωση, όσους βοήθησαν για την πραγµατοποίησή της, το ∆ήµο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγµένης, την Αστυνοµική ∆ιεύθυνση Ν-Α Αττικής, την ∆ιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, τον ∆ιοικητή της Τροχαίας Ελληνικού και το ∆ιοικητή του Λιµεναρχείου Βουλιαγµένης για την άψογη συνεργασία και αρωγή τους στη διεξαγωγή του αγώνα, την Ε∆ΟΚ, τη Lifeguard Hellas, το Mediterraneo και φυσικά στους

χορηγούς της εκδήλωσης (Οικογένεια ∆όγκα, Arena, Saucony, Suoerfast, Vouliagmeni Lake, Lifeguard Hellas, ZipVit, Cryosauna, BikeMe, Kayak, Nuventi, Swim Academy, Pulsa100 και Sport24).

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το δήµο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγµένης και ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας, της Περιφέρειας Αττικής και της Πρεσβείας του Βασιλείου της Ολλανδίας.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)