The Penny Marathon 2012.

Μετά από μήνες προγραμματισμού (και προετοιμασίας!), το Penny Marathon 2012 (PM12) ξεκίνησε στις 3:30 π.μ. την Δευτέρα, 16 Ιουλίου (διαπιστωμένα η πιο ζεστή μέρα του χρόνου) συνοδεία δύο αυτοκινήτων, τεσσάρων ποδηλατιστών, τεσσάρων δρομέων, δύο φωτογράφων, μερικές ποιοτικές υποστηρίκτριες, και πολλά σκυλιά που γαύγιζαν.

Φτάσαμε στον τερματισμό 4 ώρες και 38 λεπτά, καθαρό χρόνο. Μέσα σε αυτήν την ώρα δεν συμπεριλαμβάνουμε μερικές σύντομες στάσεις – όταν τρέχεις έναν “αντάρτικο” Μαραθώνιο για τον οποίο δεν έχεις πάρει άδεια, κάθε δρομέας, αυτοκίνητο ή ποδηλάτης χρειάζεται να σταματήσει όταν “καλεί η φύση” όταν χρειάζεται να αλλάξεις το ποτισμένο από τον ιδρώτα μπλουζάκι σου, και όταν σταματάς για να ταΐσεις ένα αδέσποτο σκυλί κατά τη διάρκεια της διαδρομής (ναι, είχαμε κονσέρβες με φαγητό έτοιμες για σκύλους και γάτες που συναντήσαμε καθ’οδόν).

Σας είπαμε ότι ήταν δύσκολο; Ω, ναι! Αλλά όταν είδαμε το Καλλιμάρμαρο…εμ, ήταν δύσκολο να μην συγκινηθούμε. Η άδεια για να μπούμε στο στάδιο ήταν άνευ προηγουμένου! Ο Κλασσικός Μαραθώνιος της Αθήνας και ο Penny Marathon 2012! Δεν είναι απίστευτο; Ευχαριστούμε την Ολυμπιακή Επιτροπή.

Και … (τυμπανοκρουσίες) … φαίνεται ότι θα το κάνουμε και του χρόνου! Νέοι ποδηλάτες και δρομείς ήδη ζήτησαν να συμμετάσχουν! Γιούπι!

Δεν σας δίνουμε το τελικό ποσό των δωρεών γιατί θέλουμε να συνεισφέρετε κι άλλο! Έχετε χρόνο μέχρι το τέλος Ιουλίου.
Δεν είναι αργά, ρωτήστε μας πως θα το κάνετε.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολλούς ανθρώπους … με όλη μας την καρδιά … ήταν υπέροχο να μοιραστούμε αυτήν την εμπειρία μαζί σας (νιώσατε και εσείς αυτήν την ενέργεια όταν συναντηθήκαμε στις 3 το πρωί, ότι κάτι εξαιρετικό επρόκειτο να συμβεί;)

Δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα υπήρχε τόσο ενδιαφέρον και υποστήριξη. Πάμε λοιπόν…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ (δρομέας, project manager , χρονομέτρης) Ο Γιάννης δεν ήταν μόνο η ψυχή του Penny Marathon 2012, αλλά και το μυαλό. Γιάννη αυτό δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί χωρίς εσένα. Χαιρόμαστε τόσο πολύ που διάβασες για την ιδέα μας στο διαδίκτυο και ήρθες σε επαφή μαζί μας (και μετά παρέσυρες και τον Λέων!). Είσαι ένα εξαιρετικό πλάσμα. Είναι τιμή μας να είσαι φίλος μας. Σημείωση: Ας προνοήσει να μας περιμένει παγωτό του χρόνου σε παρακαλούμε!

ΛΕΩΝ ΧΟΛΕΒΑΣ (δρομέας) Ο μεγάλος μας αδελφός. Ένας γεννημένος αθλητής που (παρόλο το πρόβλημα της μέσης του) έφτασε χωρίς κόπο στη γραμμή του τερματισμού. Όμως και ο Γιάννης και ο Λέων μας ξάφνιασαν με ένα εκπληκτικό δώρο: μας έδωσαν τα επίσημα μετάλλιά τους από τον Κλασσικό Μαραθώνιο των Αθηνών του 2010 και του 2011. Ξέρω, ξέρω, εξαιρετικά παιδιά, ε; Τι να πούμε; Τι ευγενική χειρονομία (μία από τις πολλές); Σας αγαπάμε.

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ (project manager, οδηγός, βιντεοσκόπηση) Τρέξαμε αυτόν τον Μαραθώνιο για να τιμήσουμε ανθρώπους σαν την Χρυσάνθη, που ξοδεύουν αρκετό από τον χρόνο τους – και χρήματα – για να φροντίσουν ζώα που κάποιοι δεν τα ήθελαν πια. Η Χρυσάνθη είναι, με λίγα λόγια, η ηρωίδα μας. Μέσα στα χρόνια, έχει δαπανήσει πολύ χρόνο για να φροντίζει τα σκυλιά μας. Χρυσάνθη, είσαι μία και μοναδική.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ (οδηγός) Κατά πάσα πιθανότητα ο πιο σκληρός ρόλος από όλους, Ο Κώστας μας προστάτευσε από την κυκλοφορία των διερχόμενων αυτοκινήτων, μας κράτησε ασφαλείς και μετέφερε τις προμήθειες. Έκανες φανταστική δουλειά Κώστα! Και την έκανες με ηρεμία και χάρη.

KAREN ROLLAND και ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΛΙΑΣ (γενική υποστήριξη) Θετοί γονείς της Βέρας (το κουτάβι που χτυπήθηκε και αφέθηκε να πεθάνει από έναν ταχυδρόμο) αυτό το δίδυμο ήταν έτοιμο να κάνει το οτιδήποτε. Και το έκαναν. Σας ευχαριστούμε για την ευγένεια και την γενναιοδωρία σας. Δεν μας αμφισβητήσατε ούτε για μια στιγμή. Και πραγματοποιήσατε όλες τις υποσχέσεις. Είμαστε τόσο περήφανες που μοιραστήκαμε όλο αυτό με ανθρώπους σαν και εσάς. Η Βέρα αναζητεί ένα σπίτι για πάντα. Αυτό το κουτάβι αξίζει το καλύτερο – μπορείτε να γίνετε εσείς το καλύτερό της; Σας παρακαλούμε, ενημερώστε μας.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΖΕΚΟΥ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΛΕΞΙΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΙΕΚΙΔΗ (ποδηλάτες) Σας ευχαριστούμε που μας κρατήσατε ασφαλείς. Σας ευχαριστούμε για τη συντροφικότητα και τα ενθαρρυντικά μηνύματα υποστήριξής σας. Ήταν πραγματικά ένα δώρο να σας ακούμε να φιλονικείτε για το ποιος θα μας δώσει το επόμενο ισοτονικό. Πάω στοίχημα ότι οι επαγγελματίες δεν έχουν τραγουδιστές σας και εσάς. Παιδιά ήσασταν καταπληκτικοί. Σας ευχαριστούμε που δώσατε χρόνο από τη ζωή σας για να κάνετε αυτό το εγχείρημα μαζί μας.

ΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ (γραφιστική, γενική υποστήριξη) Η δουλειά του καλύπτει ολόκληρο το Penny Marathon 2012. Ήσουν μαζί μας από την πρώτη μέρα. Και δεν παραπονέθηκες ούτε μία φορά για τις αναποδιές και τις αλλαγές. Πόσους γραφίστες γνωρίζετε που θα εμφανίζονταν για υποστήριξη στο δρόμο στις 3 η ώρα το πρωί; Πρωταθλητής!

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ από το BikeMe. gr (φωτογράφος) Μας αιφνιδίαζες βλέποντάς σε να μπαίνεις και να βγαίνεις στην κίνηση στο σωστό σημείο για να μας πάρεις φωτογραφίες στις πιο αγωνιώδεις αλλά και πιο θριαμβευτικές μας στιγμές. Σκαρφάλωσες σε κτήρια και σε γέφυρες και ξεφύτρωνες από το πουθενά. Δεν είμαι σίγουρη αλήθεια πως το έκανες. Ήταν τιμή μας να σε έχουμε εκεί. Σε ευχαριστούμε, σε ευχαριστούμε, σε ευχαριστούμε. Α, και σε ευχαριστούμε που διαπραγματεύτηκες με το σκουπιδιάρικο….τη βρώμα! Εξαιρετική δουλειά Κώστα!

ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΕΛΕΣΗ και JULIE (δρομείς που συνόδεψαν στο τέλος της διαδρομής) Ήταν καταπληκτικό να έχουμε εσάς της δύο στο σταθμό της Εθνικής Άμυνας για να διανύσουμε τα τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής. Θα σας δούμε του χρόνου πάλι. Στέλλα, συνέχισε να ταΐζεις τα 70 γατιά της γειτονιάς που βασίζονται σε σένα!

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ και ΣΠΥΡΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ Οι υποστηρικτές μας στην γραμμή του τερματισμού, έτοιμοι να μας προσφέρουν μια ζεστή αγκαλιά και ένα κρύο ποτό. Ήταν πολύ ευγενικό εκ μέρους σας να μας περιμένετε μέσα στη ζέστη!

LEA PRODROMOU (μεγάλη αδελφή που υποφέρει για χρόνια) Δεν μπόρεσες να είσαι μαζί μας γιατί ήσουν απασχολημένη με τη φροντίδα των σκυλιών μας στην Αυστραλία και με το να είναι όλα εντάξει πίσω στην πατρίδα. Σίγουρα δεν το λέμε συχνά, αλλά είσαι μια καταπληκτική αδελφή. Τι θα έλεγες να μείνουμε εμείς σπίτι του χρόνου και να τρέξεις εσύ τον Μαραθώνιο; Όχι, επιμένουμε. Αλήθεια.

ΚΑΕ INTERNATIONAL MOVERS και NEOS KOSMOS (μεγάλοι χορηγοί) Πόσες εταιρείες ξέρετε που θα συμφωνούσαν να υποστηρίξουν έναν ανεπίσημο Μαραθώνιο που γίνεται για πρώτη φορά, το κατακαλόκαιρο στην Ευρώπη, τον οποίο θα έτρεχαν δύο ερασιτέχνες δρομείς που δεν είχαν ξανατρέξει 42 χιλιόμετρα ποτέ ξανά; Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Michael Kae, Χριστόφορο Γόγο, Σωτήρη Χατζηεμμανουήλ και στους συνεργάτες. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Pixelbrothers για όλο το έντυπο υλικό, zoosos.gr και το adespoto.gr. Tην Μαρίλια Καραμάνη και την ομάδα ΦΟΙΒΟΣ, για την υποστήριξή τους από την αρχή. Μας δώσατε την ενθάρρυνση που χρειαζόμασταν. Σας ευχαριστούμε.

MONICA’S DOGGIE RESCUE Στην Karen Trafford και την ομάδα της … βγάζουμε το καπέλο σε ανθρώπους σαν εσάς. Το να τρέξεις έναν Μαραθώνιο δεν είναι τίποτα συγκρινόμενο με αυτό που κάνετε εσείς κάθε μέρα, χρόνο με το χρόνο. Θεωρούμε ότι τα σπάτε.

ΟΙ ΔΩΡΙΤΕΣ ΜΑΣ Σε όλους τους ανθρώπους που συνέβαλαν με τον οβολό τους…ξέρετε ποιοι είστε. Είμαστε ευγνώμονες που πιστέψατε αρκετά σε μας για να κάνετε μια δωρεά. Και ευχαριστούμε και όσους ήρθαν στο πάρτι το ίδιο βράδυ, (μαζέψαμε 150 ευρώ). Δεν είχατε ευκαιρία να συνεισφέρετε; Δεν είναι αργά, ρωτήστε μας πως θα το κάνετε.

ΕΛΕΝΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ (δημοσιογράφος) Ήταν μεγάλη χαρά να σε έχουμε μαζί μας, να καταγράφεις τον τερματισμό μας. Αλλά ήταν εξίσου μεγάλη χαρά να έχουμε την υποστήριξή σου από την αρχή – ήσουν ανάμεσα στους πρώτους που μας έφεραν σε επαφή με τα Μέσα Ενημέρωσης. Επίσης θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε για την εκστρατεία που έκανες για την όμορφη βέρα μας. Ήσουν αμείλικτη στην προσπάθειά σου να βελτιωθεί η κατάσταση για τα αδέσποτα στην Ελλάδα. Δεν ξέρουμε πως τα καταφέρνεις, αλλά συνέχισε!

ΈΛΛΗΝΕΣ ΟΔΗΓΟΙ Καταλάβαμε την δεξιά λωρίδα από τον Μαραθώνα μέχρι την Αθήνα την ώρα της αιχμής της κυκλοφορίας Δευτέρα πρωί. Παραπονέθηκε κανένας; Κόρναρε; Βγήκε από το αυτοκίνητο και έβαλε τις φωνές; Όχι, όχι, όχι, και όχι. Ευχαριστούμε Αθήνα. Είσαι μία από τις ελάχιστες πόλεις που έχουν απομείνει στον κόσμο όπου θα μπορούσαμε να φέρουμε εις πέρας κάτι τέτοιο. Και το κάναμε με ασφάλεια, εξαιτίας της σούπερ οργάνωσης και της τόσο αφιερωμένης στο σκοπό ομάδας.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Έχετε το δικαίωμα να ζήσετε μία ειρηνική ζωή. Αυτό το γεγονός είναι αφιερωμένο σε σας. Σας αγαπάμε.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)