Συμπράττω – Σύλλογος Υποστήριξης ΑμεΑ

Ο Σύλλογος Συμπράττω δημιουργήθηκε το 2009, και τυπικά ιδρύθηκε το 2010.
Αποτελεί μια πρωτοβουλία πολιτών οι οποίοι αρνούνται να παραμείνουν θεατές στις εξελίξεις ειδικά σε μια κρίσιμη περίοδο όπου τα τελευταία χρόνια βιώνουμε την αποδόμηση του κράτους πρόνοιας ειδικά τώρα όπου μεσούσης της οικονομικής κρίσης δεν υπάρχουν ελπίδες βελτίωσης.
Ως ενεργοί πολίτες ΑμεΑ και μη, οι οποίοι συμπορευόμαστε και συμπράττουμε σε μια κοινή προσπάθεια, με σκοπό την πολύπλευρη υποστήριξη των συναθρώπων μας με αναπηρία.  Επιδίωξη μας είναι να συμβάλλουμε στην άρση των εμποδίων που υφίστανται και που τους έχουν οδηγήσει στην απομόνωση. Επιθυμία μας είναι να βγουν από τα σπίτια τους και να συμμετέχουν σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής της πόλης μας.
Ο ρόλος μας είναι διεκδικητικός. Ασκούμε πίεση και ενεργούμε με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζει δυσκολίες πρόσβασης και προσβασιμότητας στο φυσικό και ηλεκτρονικό περιβάλλον,  στις υπηρεσίες, στα αγαθά όπως: στην ψυχαγωγία, στον αθλητισμό, στην εκπαίδευση, στην κοινωνική αποκατάσταση.
Η ουσία του εγχειρήματος μας να ιδρύσουμε ένα τοπικό Σύλλογο Υποστήριξης Ατόμων με Αναπηρία έχει αφετηρία την εσωτερική ανάγκη των συμμετεχόντων σε αυτόν, να σπάσει τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε ΑμεΑ και μη μέσω της δυναμικής της Σύμπραξης.
Σύνθημα μας είναι η “κοινωνική αλληλεγγύη στην πράξη” ώστε να γίνει πιο ανθρώπινη η πόλη μας.
Επιμέρους σκοποί του Συλλόγου:
Ι. Ενέργειες για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ΑμεΑ

  • Στην πληροφορία για θέματα και υπηρεσίες που τους αφορούν
  • Στις υποστηρικτικές υπηρείσες που μπορούν να χρησιμοποιούν για την αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση των υποθέσεων τους π.χ. Κοινωνική Υπηρεσία
  • Στην ικανοποίηση των καθημερινών τους αναγκών π.χ. προσβασιμότητα σε δημόσιους χώρους

ΙΙ. Η δημιουργία δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης προς τα ΑμεΑ και τις οικογένειες τους. Προσφορά υπηρεσιών από μέλη του συλλόγου, επαγγελματίες-επιστήμονες σε ανθρώπους με αναπηρία που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

ΙΙΙ. Η επίτευξη συνεργασιών με:

  • Το Δήμο Αργυρούπολης
  • Την ΕΣΑμεΑ(Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία)
  • Εθνικούς και τοπικούς φορείς
  • Επιχειρήσεις
  • Φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης
και τοπικές υπηρεσίες του Δήμου, όπως η Κοινωνική Υπηρεσία, το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, το Γραφείο Παροχής Υποστηρικτικών Υπηρεσιών, τα Κ.Α.Π.Η.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)