Αγώνες Κολύμβησης “Ρέστεια 2014”

1.000 αθλητές και αθλήτριες από σήμερα

στα Ρέστεια 2014 του ΑΟ Παλαιού Φαλήρου

 

Επίδειξη των Ακαδημιών, Διασυλλογικοί και Αγώνων Βετεράνων

Πρεμιέρα σήμερα Παρασκευή για τα Ρέστεια 2014 του Α.Ο. Παλαιού Φαλήρου, τους μακροβιότερους αγώνες κολύμβησης στην Ελλάδα, που διεξάγονται από το 1963 !

 

Στην διοργάνωση που θα συνεχισθεί αύριο Σάββατο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (1η Ιουνίου), Θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 1.000 κολυμβητές και κολυμβήτριες και θα γίνει στο Ρέστειο Κολυμβητήριο, στην Μαρίνα Φλοίσβου, στο Παλαιό Φάληρο.

 

Σήμερα από τις 4:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί επίδειξη κολυμβητικών ικανοτήτων των αθλητών και αθλητριών των Ακαδημιών του Ομίλου. Θα συμμετάσχουν 500 και πλέον μικροί κολυμβητές και κολυμβήτριες, απ’ όλα τα επίπεδα εκμάθησης των Ακαδημιών, δείχνοντας την πρόοδό τους αλλά και την σωστή εκμάθηση της κολύμβησης.

 

Αύριο Σάββατο, το πρωί στις 9:00 και το απόγευμα στις 18:00, θα διεξαχθεί ο διασυλλογικός αγώνας για παιδιά 8-9 ετών. Η συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει τα 300 παιδιά από 18 ομάδες μέλη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (ΚΟΕ) που θα πάρουν μέρος στους αγώνες – γιορτή της κολύμβησης.

 

Τέλος για την Κυριακή (1η Ιουνίου) στις 6 μ.μ. έχει δοθεί το ραντεβού των βετεράνων κολυμβητών-τριών. Αναμένεται να είναι περισσότεροι από 150 παλιοί αθλητές και αθλήτριες που θα έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν τα παλαιά, μέσα σ’ ένα πολύ ευχάριστο κλίμα.

 

Μετάλλια θα δοθούν στους νικητές αλλά και διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους αγωνιζόμενους – συμμετέχοντες.

Summary
Restia 2014
Article Name
Restia 2014
Author

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)