Αθλητικές δραστηριότητες για μικρούς & μεγάλους τον Οκτώβριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Αθλητικές δραστηριότητες για μικρούς & μεγάλους τον Οκτώβριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2016

Ο αθλητισμός, η προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής και ο σεβασμός προς το περιβάλλον αποτελούν βασικές αξίες στις οποίες έχει αναπτυχθεί το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Οι πολλαπλοί χώροι του αποτελούν ιδανικό μέρος για άθληση προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στα προγράμματα Αθλητισμού & Ευεξίας, ή να επισκεφθούν τον χώρο στον ελεύθερο χρόνο τους ακολουθώντας το προσωπικό τους πρόγραμμα εκγύμνασης.

Ο Στίβος του ΚΠΙΣΝ με τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής είναι ανοιχτός σε καθημερινή βάση από τις 06.00 το πρωί έως τα μεσάνυχτα με ελεύθερη είσοδο για όλους. Παράλληλα, από Δευτέρα έως Παρασκευή καθηγητές φυσικής αγωγής με προπονητική εμπειρία βρίσκονται στον χώρο (06.30-09.30 και 08.30-21.30) προσφέροντας συμβουλές και καλές πρακτικές άσκησης. Επιπλέον, οι αθλητικές δράσεις που σχεδιάζονται κάθε μήνα προσκαλούν τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν το ΚΠΙΣΝ μέσα από προγράμματα που πραγματοποιούνται σε αναπάντεχα σημεία του έργου, όπως το Ξέφωτο, το Κανάλι, τα εξωτερικά σκαλιά των κτιρίων και ολόκληρος ο περιβάλλον χώρος του έργου.

Τον Οκτώβριο, οι μικροί επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα έχουν την ευκαιρία να αθληθούν και να εξερευνήσουν τις δυνατότητές τους μέσα από το παιχνίδι, έχοντας πάντα την καθοδήγηση και την ενθάρρυνση έμπειρων εκπαιδευτών και γυμναστών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Yoga και Στίβο για παιδιά, Ιστιοπλοΐα και Θαλάσσιο Καγιάκ στο Κανάλι, Πρόγραμμα Ψυχοκινητικής Αγωγής Παιδιών, και το πρόγραμμα Παίζω και Μαθαίνω (Παραδοσιακό Παιχνίδι – Μουσικοκινητική Αγωγή).

Παράλληλα, οι ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα καθημερινά προγράμματα Yoga και Mat Pilates, στο Πρόγραμμα Αερόβιας Προπόνησης, και στη δεύτερη διοργάνωση του Rowalthon, που περιλαμβάνει δίαθλο με κωπηλασία στο Κανάλι και cross country αγώνα 5 χιλιομέτρων. Τις καθημερινές αθλητικές δράσεις, συμπληρώνει μία μοναδική ποδηλατοδρομία που θα ξεκινήσει από το γραφικό Θησείο και θα καταλήξει στο καταπράσινο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, για ένα οργανωμένο πικ νικ που θα συνοδεύεται από μια live συναυλία! Συγκεκριμένα, εκείνη την ημέρα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος θα βρίσκονται οι The Jaguar Bombs, οι οποίοι θα αναμείξουν την Rockabilly, Surf και Garage Rock αισθητική με ορισμένους από τους πιο αγαπημένους pop ύμνους, συνθέτοντας το πλέον κατάλληλο πρόγραμμα για το καλύτερο υπαίθριο πάρτυ της πόλης!

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο ΚΠΙΣΝ, είναι ελεύθερη.

 

Αναλυτικές πληροφορίες για το συνολικό προγραμματισμό του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στο έντυπο πρόγραμμα εκδηλώσεων και στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org/events .

 

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας παράδοσης του έργου στο Ελληνικό Δημόσιο, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το ξεκίνημα του νέου έτους, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με την επιθυμία να καταστήσει το έργο προσιτό σε όλους, υποστηρίζει την υλοποίηση εκδηλώσεων σε καθημερινή βάση. Οι ανοιχτές εκδηλώσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν έως την παράδοση του έργου στο Ελληνικό Δημόσιο, προσφέρουν στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει το έργο και τις προγραμματικές του δυνατότητες από κοντά και φιλοδοξούν να καταστήσουν το ΚΠΙΣΝ χώρο-προορισμό για όλους μας. Όλα τα προγράμματα πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο μέσω της αποκλειστικής δωρεάς του ΙΣΝ, το οποίο την τρέχουσα περίοδο έχει την διαχείριση του ΚΠΙΣΝ, έως ότου ολοκληρωθεί η παράδοσή του στο Ελληνικό Δημόσιο. Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν στόχο να αναδείξουν τις δυνατότητες του έργου, να συνεχίσουν και να ενθαρρύνουν τον διάλογο με το ευρύ κοινό, και να δώσουν πολλαπλές ευκαιρίες στους επισκέπτες να απολαύσουν και να ανακαλύψουν το ΚΠΙΣΝ, με την ελπίδα ότι οι σχέσεις που θα δημιουργηθούν στα πρώτα του βήματα θα συντροφεύσουν το έργο και την μελλοντική του πορεία όταν θα ξεκινήσει η επίσημη λειτουργία του από το Ελληνικό Δημόσιο, στο οποίο και ανήκει.

 

—————————————————————————————————————


Αναλυτικές πληροφορίες

Αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά

 

Θαλάσσιο Καγιάκ στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ | Κανάλι

Σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία των παιδιών με το άθλημα του καγιάκ. Εκμάθηση σταθερής κωπηλασίας σε ευθεία πλεύση βασισμένη στο περιεχόμενο και τη δομή των προγραμμάτων της Ομοσπονδίας Κανόε-Καγιάκ. Η επαφή με το υδάτινο στοιχείο στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ είναι το ιδανικό σημείο συνάντησης, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία για να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα της πόλης.

Σάββατο 15, 22, 29 Οκτωβρίου, 15.00 – 18.00

Κυριακή 23, 30 Οκτωβρίου, 15.00 – 18.00

Παρασκευή 21, 28 Οκτωβρίου, 16.00-18.00

(για παιδιά άνω των 10 ετών)

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος / Ομοσπονδία Κανόε-Καγιάκ

 

Yoga για Παιδιά | Ξέφωτο

Η yoga για παιδιά είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να αναπτύξουν οι μικροί μας φίλοι σημαντικές δεξιότητες σε ένα περιβάλλον όπου απουσιάζει ο ανταγωνισμός. Από μικρή ηλικία τα παιδιά ζουν με την πίεση του σχολείου, το άγχος της επιτυχίας των αθλημάτων και των εξωσχολικών δραστηριοτήτων και εδώ έρχεται η yoga να τα ελευθερώσει. Το μάθημα γίνεται δίχως κριτική και σκοπός δεν είναι η εκτέλεση της τέλειας στάσης από τα παιδιά. Σε κλίμα ενθάρρυνσης το παιδί αναπτύσσει τον κινητικό, γνωστικό, συναισθηματικό και κοινωνικό τομέα. Η προσέγγιση είναι παιδοκεντρική και με εργαλείο το παιχνίδι, τα παιδιά μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους, την αναπνοή τους και τις σκέψεις τους, καθώς και να ηρεμούν. Παράλληλα δυναμώνουν, βελτιώνουν την ευλυγισία τους και αποκτούν αυτοπεποίθηση.

Σάββατο 15, 22 & 29 Οκτωβρίου, 12.00 – 13.00

(για παιδιά 4-12 ετών)

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Ιστιοπλοΐα στο Κανάλι | Κανάλι

Ακολουθώντας την έμπνευση του αρχιτέκτονα Renzo Piano, που ενσωματώνει το Kανάλι στο ΚΠΙΣΝ, ως συνέχεια της θάλασσας, καθώς και το όραμά του για το στέγαστρο ως ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με τον ιστό του, ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου παρουσιάζει μια σειρά από διαδραστικές ιστιοπλοϊκές δράσεις με διαφορετικούς τύπους σκαφών τόσο μέσα στο νερό, εντός του Καναλιού,όσο και στη στεριά, με καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες.

(Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 15 άτομα)

 

Σάββατο 15, 22, 29 Οκτωβρίου

Κυριακή 16, 23, 30 Οκτωβρίου

9.00 – 10.00 (ηλικίες 6-9 ετών)

10.00 – 11.00 (ηλικίες 9-12 ετών)

11.00 – 12.00 (για ενήλικες και παιδιά άνω των 17 ετών)

12.00 – 13.00 (ηλικίες 12-17 ετών)

13.00 – 14.00 (για ενήλικες και παιδιά άνω των 17)

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου

 

*Απαιτείται προεγγραφή στο www.snfcc.org/events

Πρόγραμμα Ψυχοκινητικής Αγωγής Παιδιών | Στίβος

Μέσα από το πρόγραμμα Ψυχοκινητικής Αγωγής τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ποικίλα ψυχοκινητικά παιχνίδια, δομημένα πάνω στις ηλικιακές τους ικανότητες. Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργική και ψυχαγωγική απασχόληση των παιδιών σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον, προάγοντας την ιδέα της άσκησης ως καθημερινό τρόπο ζωής. Έμπειροι καθηγητές φυσικής αγωγής σε κινητικά, παιδαγωγικά και μαθησιακά θέματα καθοδηγούν τα παιδιά στη δραστηριότητα αυτή η οποία απευθύνεται σε όλους και έχει στόχο να αγκαλιάσει εξίσου και τα παιδιά που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες κινητικές και μαθησιακές δυσκολίες.

(Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 25 άτομα)

Σάββατο 15, 22, 29 Οκτωβρίου

11.00 – 12.30 (για παιδιά 9-12 ετών)

Πέμπτη 20, 27 Οκτωβρίου

17.00 – 18.30 (για παιδιά 5-8 ετών)

 

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Παίζω και μαθαίνω (Παραδοσιακό Παιχνίδι – Μουσικοκινητική αγωγή) | Ξέφωτο

Μια σύγχρονη και διασκεδαστική αναβίωση των κοινωνικών παιχνιδιών που ενθουσιάζουν ακόμα τα παιδιά! Το κουτσό, η διελκυστίνδα, οι κρίκοι και οι τσουβαλοδρομίες σε πιο μοντέρνες εκδοχές τους, οι οποίες, όμως, δεν αλλοιώνουν

τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έκαναν τα αρχικά παιχνίδια να διαρκέσουν στον χρόνο αποτελώντας μέρος του λαϊκού μας πολιτισμού. Αλλά δεν είναι μόνο τα παιδιά

που θα διασκεδάσουν παίζοντας… Και οι μεγαλύτεροι θα ανακαλέσουν μνήμες από την παιδική τους ηλικία, ίσως μάλιστα να δελεαστούν να παίξουν οι ίδιοι, μετατρέποντας αυτή τη δραστηριότητα σε μια συνάντηση πέρα από γενιές και μια αφορμή ουσιαστικής παιδείας για τους μικρούς.

(Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 25 άτομα)

Σάββατο 15, 22, 29 Οκτωβρίου

11.00 – 12.30 (για παιδιά 9-12 ετών)

Τρίτη 18, 25 Οκτωβρίου

17.00 – 18.30 (για παιδιά 5-8 ετών)

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Στίβος για παιδιά | Στίβος

Σκοπός του προγράμματος είναι η εκμάθηση των αγωνισμάτων του στίβου με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό τρόπο. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις κρυμμένες ικανότητές τους σύμφωνα με την ηλικία τους, συμμετέχοντας σε βασικές κινητικές δραστηριότητες δρόμων, αλμάτων και ρίψεων. Παράλληλα, με τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης τα παιδιά αποκτούν κοινωνικότητα, πειθαρχία και εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από επιστήμονες στον τομέα της άθλησης και διεκπεραιώνεται από καταρτισμένους και έμπειρους καθηγητές φυσικής αγωγής στον ειδικά διαμορφωμένο στίβο του Πάρκου.

Δευτέρα 17, 24, 31 Οκτωβρίου

Τετάρτη 19, 26 Οκτωβρίου

Παρασκευή 21, 28 Οκτωβρίου

16.30 – 17.15 (για παιδιά 6-9 ετών)

17.30 – 18.15 (για παιδιά 9-14 ετών)

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Αθλητικές δραστηριότητες για ενήλικες

 

Yoga στο Πάρκο | Ξέφωτο

Με οδηγό τις γενικές αρχές yoga, θα εμβαθύνουμε στη σχέση που έχει η ενέργεια με την ισορροπία του σώματος, του νου και του συναισθήματος με ήπιες πρακτικές που περιλαμβάνουν αναπνοές, στάσεις της yoga και χαλάρωση. Θα αποπειραθούμε να κάνουμε ένα ταξίδι προς τα μέσα και να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Θα βρούμε χρόνο για να θυμηθούμε ποιοι είμαστε, κάτι που ξεχνάμε όταν μας παρασύρει η καθημερινότητα, να μάθουμε τα όριά μας, να επεκτείνουμε τους ορίζοντές μας και να χαλαρώσουμε βαθιά. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε ενήλικες χωρίς σοβαρά ιατρικά προβλήματα, με διάθεση να εξερευνήσουν νέους τρόπους, που οδηγούν στη βίωση αρμονίας, ολοκλήρωσης και πληρότητας.

Δευτέρα 17, 24, 31 Οκτωβρίου, 19.00 – 20.30

Τρίτη 18, 25, 08.00 – 09.30

Πέμπτη 20, 27 Οκτωβρίου, 08.00 – 09.30

Παρασκευή 14, 21, 28 Οκτωβρίου, 19.00 – 20.30

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Οι συμμετέχοντες είναι προτιμότερο να φορούν άνετα ρούχα, να φέρουν το δικό τους στρώμα yoga, καθώς και ένα φουλάρι για να καλύψουν το σώμα τους κατά τη χαλάρωση.

Mat Pilates | Ξέφωτο

Ένας δημιουργικός τρόπος εκγύμνασης εμπνευσμένος από τον Joseph Pilates που μας βοηθάει στη διατήρηση της σωστής στάσης σώματος και συντελεί στη βελτίωση της ευλυγισίας, της δύναμης, της ελαστικότητας και της ισορροπίας. Οι συνολικά 500 ασκήσεις της μεθόδου είναι κατάλληλες για άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, αρχάριους και προχωρημένους. Πραγματοποιείται πάνω σε στρώματα και με ειδικά όργανα γυμναστικής (δαχτυλίδια, λάστιχα, μπάλες). Η μέθοδος pilates δίνει έμφαση στην ενδυνάμωση του ‘κέντρου’ του σώματος και επικεντρώνεται στους κοιλιακούς, ραχιαίους και την πλάτη. Οι ασκήσεις pilates, εκτός από τη σωματική εκγύμναση, βοηθούν στη βελτίωση της ψυχοσυναισθηματικής κατάστασης, στη μείωση των συμπτωμάτων της κόπωσης και στην αποβολή του στρες, που απορρέουν από τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Το πρόγραμμα θα διαρκεί μία ώρα και θα απευθύνεται σε κάθε ενήλικα με χαμηλά επίπεδα κινητικότητας που επιδιώκει να βελτιώσει τη λειτουργικότητα του σώματός του μέσω μιας ολοκληρωμένης αθλητικής δραστηριότητας.

Δευτέρα 17, 24, 31 Οκτωβρίου, 08.00 – 09.00

Τετάρτη 19, 26 Οκτωβρίου, 08.00 – 09.00, 19.00 – 20.00 & 20.00 – 21.00

Πέμπτη 20, 27 Οκτωβρίου, 19.00 – 20.00 & 20.00 – 21.00

Παρασκευή 21, 28 Οκτωβρίου, 08.00 – 09.00

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Πρόγραμμα Αερόβιας Προπόνησης | Στίβος

Το πρόγραμμα Αερόβιας Προπόνησης απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν την καρδιοαναπνευστική αντοχή τους αλλά και να συμμετέχουν σε αγώνες δρόμου μεγάλων αποστάσεων. Το πρόγραμμα καθοδηγείται από πεπειραμένο καθηγητή φυσικής αγωγής με αγωνιστική εμπειρία και στηρίζεται σε επιστημονική προπόνηση λαμβάνοντας υπόψιν τις φυσιολογικές παραμέτρους των αθλουμένων, με στόχο τη βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής αντοχής.

Παρασκευή 14, 21, 28 Οκτωβρίου, 19.00 – 20.00 & 20.00 – 21.00

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Rowathlon II | Στίβος

Δίαθλο με κωπηλασία στο Κανάλι και αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων. Αγώνας cross country (ανώμαλος δρόμος σε διάφορα terrain) στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και στη συνέχεια κωπηλασία 800 μέτρα με kayak στο Κανάλι του Πάρκου. Σκοπός του αγώνα είναι η ευγενής άμιλλα συνδυάζοντας αθλήματα που ενεργοποιούν καρδιοαναπνευστικά και μυοδυναμικά όλο το σώμα.

Συμμετοχές: Συνολικά 80 άτομα (ατομική δραστηριότητα)

Σάββατο 15 Οκτωβρίου, 11.30 – 13.00

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Ιστιοπλοΐα στο Κανάλι | Κανάλι

Ακολουθώντας την έμπνευση του αρχιτέκτονα Renzo Piano, που ενσωματώνει το Kανάλι στο ΚΠΙΣΝ, ως συνέχεια της θάλασσας, καθώς και το όραμά του για το στέγαστρο ως ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με τον ιστό του, ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου παρουσιάζει μια σειρά από διαδραστικές ιστιοπλοϊκές δράσεις με διαφορετικούς τύπους σκαφών τόσο μέσα στο νερό, εντός του Καναλιού, όσο και στη στεριά, με καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες.

Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 15 άτομα. Για ενήλικες και παιδιά άνω των 17 ετών.

Σάββατο 15, 22, 29, 11.00 – 12.00 & 13.00 – 14.00

Κυριακή 16, 23, 30 Οκτωβρίου, 11.00 – 12.00 & 13.00 – 14.00

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου

Βόλτα με ποδήλατο & πικ νικ στο Ξέφωτο!

Σας προσκαλούμε σε μια μοναδική βόλτα με ποδήλατο και τελικό προορισμό το πρώτο οργανωμένο πικ νικ στο Ξέφωτο! Πάρτε μαζί τη φίλη, τον φίλο σας, τον γείτονα ή το κατοικίδιό σας και ελάτε για ένα όμορφο απόγευμα με ποδήλατο, καλή παρέα και όμορφη μουσική. Ξεκινάμε στις 16.00, από την είσοδο του ποδηλατόδρομου της Αθήνας, κάτω από τη Γέφυρα Πουλόπουλου, στο Θησείο για να καταλήξουμε στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Η διαδρομή είναι εύκολη και ασφαλής -ακολουθεί τον ποδηλατόδρομο- και οι συνεργάτες του MBike θα αναλάβουν να σας συνοδεύσουν ως το ΚΠΙΣΝ, όπου θα μπορείτε να αφήσετε τα ποδήλατά σας με ασφάλεια στο parking ποδηλάτων του χώρου. Εσείς θα φέρετε μόνο το καλαθάκι με το φαγητό και το κέφι σας, κι εμείς θα φροντίσουμε για τη μουσική και όλα τα υπόλοιπα!

Σάββατο 22 Οκτωβρίου, 16.00

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: ΚΠΙΣΝ & MBike

 

Σύμβουλος άσκησης, βελτίωσης υγείας και ευεξίας ενηλίκων

Καθηγητές φυσικής αγωγής με προπονητική εμπειρία θα βρίσκονται στους χώρους των υπαίθριων οργάνων από τις 06.30 έως τις 09.30, και από τις 18.30 έως τις 21.30. Οι ασκούμενοι που ενδιαφέρονται μπορούν να λάβουν συμβουλές και καλές πρακτικές και να ενταχθούν στο πρόγραμμα αξιολόγησης της φυσικής τους κατάστασης. Στη συνέχεια με τη βοήθεια του προπονητή θα σχεδιαστεί εξατομικευμένο προπονητικό πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει αερόβια άσκηση, μυϊκή ενδυνάμωση, ασκησιολόγιο ευλυγισίας και αποθεραπείας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε ενήλικα που επιδιώκει να βελτιώσει την υγεία και ευεξία του μέσω της άθλησης.

Ο χώρος παραμένει ανοιχτός καθημερινά από τις 06.00 έως τα μεσάνυχτα.

 

Από Δευτέρα έως Παρασκευή, 06.30 – 09.30 & 18.30 – 21.30

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Πληροφορίες για τους επισκέπτες

Κέντρο Επισκεπτών ΚΠΙΣΝ

Τ: 216 8091001/002/003

E-mail: info@snfcc.org

 

Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:

 

 

  • Το θερινό ωράριο λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ, το οποίο θα ισχύει έως τις 31 Οκτωβρίου, είναι από τις 06.00 π.μ. έως τα μεσάνυχτα. Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 06.00 έως τις 20.00.
  • Για την διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το ΚΠΙΣΝ προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με την χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Η υπηρεσία αφορά σε όλες τις εκδηλώσεις, εκτός από τις καθημερινές ξεναγήσεις. Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από το σταθμό Συγγρού – Φιξ επί της οδού Καλλιρόης και καταλήγει στη Νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ (κοντά στο κτίριο της ΕΛΣ), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30’ πριν την έναρξη και 30’ μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης. Επιπλέον κάθε Παρασκευή από τις 17.00 έως τα μεσάνυχτα και κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 06.00 έως τα μεσάνυχτα τα δρομολόγια του shuttle bus θα πραγματοποιούνται κάθε 30 λεπτά, ακριβώς και μισή, από τον σταθμό Συγγρού – Φιξ προς τη Νότια πλευρά του Καναλιού και αντίστροφα.
  • To parking, χωρητικότητας 1.000 θέσεων, λειτουργεί προσωρινά χωρίς χρέωση ενώ σε δεύτερο χρόνο προβλέπεται να υπάρχει αντίτιμο. To parking ακολουθεί τις ώρες λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ.
  • Την τρέχουσα περίοδο προσφέρονται καθημερινά δωρεάν ξεναγήσεις, που περιλαμβάνουν περιήγηση στο εσωτερικό των κτιρίων που θα στεγάσουν την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή, καθώς και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Για την βέλτιστη εξυπηρέτηση των επισκεπτών η συμμετοχή στις ξεναγήσεις γίνεται με ηλεκτρονική προεγγραφή στον ιστότοπο του ΚΠΙΣΝ. Οι κρατήσεις ξεκινούν 2 εβδομάδες πριν την εκάστοτε ξενάγηση.
  • Για την άμεση εξυπηρέτηση των επισκεπτών, λειτουργούν στους εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ προσωρινά καντίνες, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο θα λειτουργούν, σε μόνιμη βάση, εστιατόριο και καφέ.
  • Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi. Tο όνομα του δικτύου είναι SNFCC-FREE-WIFI.
  • Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ (Άτομα με Αναπηρία) και αμαξίδια, ενώ παράλληλα έχουν τοποθετηθεί golf carts που εξυπηρετούν την μετακίνηση των ΑμΕΑ στο χώρο του Πάρκου.
  • Το ΚΠΙΣΝ, φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς και περιβαλλοντικούς χώρους στην Ελλάδα. Το έργο επιχειρεί να αποκτήσει την πλατινένια «πράσινη» πιστοποίηση κτιρίων LEED, την πρώτη διάκριση δημόσιου έργου στην Ελλάδα, καθώς και από τις πρώτες για δημόσιο έργο τέτοιας πολυπλοκότητας στην Ευρώπη και τον κόσμο. Επιπλέον το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ενιαίους χώρους πρασίνου στην Αθήνα και διπλασιάζει τον δείκτη πρασίνου ανά κάτοικο στις γύρω περιοχές.
  • Βάσει της σχετικής οδηγίας για την απόκτηση της περιβαλλοντικής πιστοποίησης LEED, το κάπνισμα δεν επιτρέπεται στους κλειστούς χώρους του ΚΠΙΣΝ καθώς και σε απόσταση 7,5μ από τα εξωτερικά ανοίγματα των κτιρίων. Στους λοιπούς ανοιχτούς χώρους του ΚΠΙΣΝ το κάπνισμα δεν απαγορεύεται. Ωστόσο, ο σεβασμός προς το περιβάλλον και η προώθηση του υγειούς τρόπου ζωής παραμένουν βασικές αξίες στις οποίες έχει αναπτυχθεί το ΚΠΙΣΝ. Στο πλαίσιο αυτό ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες να απολαύσουν το Πάρκο χωρίς να καπνίσουν κατά την διάρκεια παραμονής τους στους χώρους του. Σε περίπτωση που οι επισκέπτες επιθυμούν να καπνίσουν παρακαλούνται να σεβαστούν τον χώρο και να χρησιμοποιούν τα σταχτοδοχεία δαπέδου που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή.

Σχετικά με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) (www.SNF.org) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού και της κοινωνικής πρόνοιας. Το Ίδρυμα ενισχύει οργανισμούς που προβλέπεται να προσφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία, με έμφαση σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως  τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, και επίσης επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση. Το ΙΣΝ στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

 

Το 2016, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συμπληρώνει 20 χρόνια κοινωφελούς δράσης. Από την έναρξη της λειτουργίας του, το 1996, έως σήμερα, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά €1.5 δισεκατομμύρια ($1.8 δισεκατομμύρια), μέσω 3.540 δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 111 κράτη ανά τον κόσμο.

 

Από το 2012, το Ίδρυμα, επιπλέον των τακτικών του δωρεών, ξεκίνησε μια νέα πρωτοβουλία συνολικού ύψους €300 εκατομμυρίων ($378 εκατομμυρίων) ως συμβολή στην προσπάθεια αντιμετώπισης της επιδεινούμενης κρίσης στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία έχει διττό στόχο. Από τη μία αποσκοπεί να παρέχει άμεση ανακούφιση από τις δυσμενείς συνέπειες της κοινωνικοοικονομικής κρίσης στα πιο ευάλωτα μέλη της ελληνικής κοινωνίας. Επιπλέον στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, πραγματοποιούνται δωρεές που έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού ανεργίας των νέων, σκοπεύοντας στη δημιουργία καλύτερων προοπτικών εργασίας και ευκαιριών για τη νέα γενιά.

 

Η μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι €617 εκατομμύρια ($854 εκατομμύρια), ποσό που συμπεριλαμβάνει δύο δωρεές αξίας €5 εκατομμυρίων ($6 εκατομμυρίων) έκαστη, προς την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή, για τη μετάβαση στα νέα τους κτίρια. Σχεδιασμένο από τον αρχιτεκτονικό γραφείο Renzo Piano Building Workshop (RPBW), περιλαμβάνει τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Το ΚΠΙΣΝ αποτελεί επιβεβαίωση της δέσμευσης του Ιδρύματος στο μέλλον της χώρας, καθώς και μοχλό σημαντικής βραχυπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης.

 

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας παράδοσης του έργου στο Ελληνικό Δημόσιο, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το ξεκίνημα του νέου έτους, το ΙΣΝ με την επιθυμία να καταστήσει το έργο προσιτό σε όλους, υποστηρίζει την υλοποίηση εκδηλώσεων σε καθημερινή βάση. Οι ανοιχτές εκδηλώσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν έως την παράδοση του έργου στο Ελληνικό Δημόσιο, προσφέρουν στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει το έργο και τις προγραμματικές του δυνατότητες από κοντά και φιλοδοξούν να καταστήσουν το ΚΠΙΣΝ χώρο-προορισμό για όλους μας. Όλα τα προγράμματα πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο μέσω της αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο την τρέχουσα περίοδο έχει την διαχείριση του ΚΠΙΣΝ, έως ότου ολοκληρωθεί η παράδοσή του στο Ελληνικό Δημόσιο. Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν στόχο να αναδείξουν τις δυνατότητες του έργου, να συνεχίσουν και να ενθαρρύνουν τον διάλογο με το ευρύ κοινό, και να δώσουν πολλαπλές ευκαιρίες στους επισκέπτες να απολαύσουν και να ανακαλύψουν το ΚΠΙΣΝ, με την ελπίδα ότι οι σχέσεις που θα δημιουργηθούν στα πρώτα του βήματα θα συντροφεύσουν το έργο και την μελλοντική του πορεία όταν θα ξεκινήσει η επίσημη λειτουργία του από το Ελληνικό Δημόσιο, στο οποίο και ανήκει.

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)