3ος Μητροπολιτικός Αγώνας Τριάθλου : Συνέντευξη με το νικητή.

Μία μέρα μετά την νίκη του στον 3ο Μητροπολιτικό Αγώνα είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε και να κάνουμε αποκλειστική με τον νικητή του αγώνα, τον Σπύρο Γκοτζιά.

Σε μία δύσκολη χρονιά με πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις και με τραυματισμό ο Σπύρος κατάφερε – παρότι έχει μείνει πίσω στην προπόνηση να κερδίσει έναν αγώνα (εχθές στο Ελληνικό) και να έρθει δεύτερος πριν 15 μέρες στην Ανάβυσσο.

Με λίγη προπόνηση αλλά με πολύ “ψυχή” ο Σπύρος μας εξέπληξε θετικά και έδειξε ότι έχει προσωπικότητα πρωταθλητή.

 

Triathlon World : Πως είδατε σήμερα τον αγώνα ;

Σπύρος Γκοτζιάς : O αγώνας ήταν πολύ καλά οργανωμένος και ασφαλής.Και κατά την γνώμη πολυ συναρπαστικός για τους αθλητές. Πρωτοποριακα σημεία: Εξοδος απο το νερό στα 375μ της κολύμβησης, απαιτητική και τεχνική ποδηλατική διαδρομή,σχολιασμός του αγώνα, πολλαπλές διελεύσεις του δρομικού σκέλους μέσα απο την ζώνη αλλαγής.Ο αγώνας ειχε άρωμα απο διεθνή αγώνα ΙΤU.Έξοδος συγχαρητήρια στους διοργανωτές

 

 

Triathlon World : Τί σας άρεσε τι δεν σας άρεσε στις διαδρομές της κολύμβησης, ποδηλασίας και τρεξίματος?

Σπύρος Γκοτζιάς : Πολύ ενδιαφέροντα και τα 3 σκέλη τόσο για τους αθλητές όσο και για τους θεατές

Στο κολύμπι μπορούσαν οι θεατές να δουν τους δικούς ανθρώπους με την έξοδο τους από το νερό στα μισά του κολυμβητικού σκέλους και να ξέρουν σε  τι θέση βρίσκονται

Στο ποδήλατο με τις αναστροφές αναβαθμίστηκε πολύ το ποδηλατικό σκέλος καθώς η διαδρομή έγινε ιδιαίτερα τεχνική και οι θεατές μπορούσαν να διακρίνουν άνετα τους αγωνιζόμενος καθώς επιβράδυναν αρκετά για να κάνουν την αναστροφή μπροστά στην ζώνη αλλαγής. Τέλος στο τρέξιμο ανέβασε πολύ το ηθικό τον αθλητών ο σχολιασμός του αγώνα και αναγγελία του ονόματος τους κάθε στιγμή άλλα και τους ενημέρωναν και για την διάφορα που έχουν με τους άλλους αθλητές.Δεν μου αρεσε η μικρή συμμετοχη δυνατών αθλητων.

 

 Triathlon World : Συγχαρητήρια για την πρώτη θέση/ Ευχαριστημένος/ -η από την απόδοσή σου?

Σπύρος Γκοτζιάς : Ευχαριστώ!Αρκετά ευχαριστημένος κυρίως με το τρέξιμο που κατάφερα να τρέξω σε ένα ρυθμό 4:00 μετά το ποδήλατο χωρίς να έχω κάνει προπόνηση τους τελευταίους 3 μήνες λόγω τραυματισμου.Το ποδήλατο δεν πήγε τόσο καλά όσο θα ήθελα καθώς η αναστροφές σε συνδυασμό με την χρησιμοποιηση ποδήλατου χρονομέτρου με έβγαζαν από τον ρυθμό μου.

 

 

Triathlon World : Επόμενοι στόχοι;

 Σπύρος Γκοτζιάς : Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων Ιούνιο και Ιούλιο δεν θα μπορώ να προπονηθώ

Και συνεπώς δεν μπορώ να έχω κάποιον βραχυπρόθεσμο στόχο.

 

Συνέντευξη – Κείμενο : Μαρία Ψαρέλη

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)