O Σπύρος Γκοτζιάς σε αποκλειστική συνέντευξη μετά το Isonman.

O Σπύρος Γκοτζιάς σε αποκλειστική συνέντευξη μετά το Isonman.

Τι εντυπώσεις σου άφησε το isoman που έγινε στην Καστοριά;

To ISOMAN ήταν κάτι εντελώς καινούργιο και αυτό το έκανε πολύ ξεχωριστό. Η εταιρία trimore σε συνεργασία με τον Γερμανο έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το συγκεκριμένο αγώνα και άφησε τι καλύτερες εντυπώσεις.

Ποιες οι βασικές διαφορές ενός αγώνα isoman σε σχέση με ένα αγώνα sprint τριάθλου;

Οι διαφορές είναι το κολύμπι διπλασιαζεται σε διάρκεια, το ποδήλατο μειώνεται σχεδόν στο μισό και το τρέξιμο παραμένει το ίδιο. Αυτό δίνει ένα σαφές πλεονέκτημα στους κολυμβητές και ουσιαστικά αποκαθιστά την ”αδικία” που υπάρχει για τους κολυμβητές στο κλασσικό τρίαθλο ισοσκλελιζωντας τα τρία αθλήματα.

Τι στρατηγική ακολουθήσατε και πόσο διέφερε από αυτή που ακολουθήσατε στον αγωνα sprint;

Η στρατηγική ήταν πιέσω όσο μπορώ το κολύμπι καθώς είναι και το δυνατό μου σημείο και στην συνέχεια να βρω γρήγορα ρυθμό στο ποδήλατο και στο τέλος να κατέβω να τρέξω δυνατά κυνηγώντας τους προπορευόμενους αθλητές. Ενω στο τρίαθλο κύριο ρόλο στο αποτέλεσμα έπαιζε μια πολύ επίδοση στο ποδήλατο το οποίο ήταν το 50% της διάρκειας στου αγώνα.

Πως είναι να κάνεις δυο αγώνες τριάθλου σε δύο διαδοχικές ημέρες (Σάββατο & Κυριακή)

Ήταν αρκετά απαιτητικό και αυτό φάνηκε στο τρεξιμο του ISOMAN καθώς ήμουν αρκετά σφικτός. Επιπλέον αντιμετώπισα μεγάλη δυσφορία στο νερό καθώς ήταν αρκετό ζεστό για χρήση wetsuit και αυτό επηρεάσε αρκετά την απόδοση μου και στον υπόλοιπο αγώνα.

Πιστεύετε ότι οι αγώνες isoman θα βρουν το δικό τους κοινό στην Ελλάδα και θα καθιερωθούν;

Το πρώτο βήμα έγινε και πιστεύω οτι θα καθιερωθεί και θα φέρει περισσότερους κολυμβητές στο χώρο του τριαθλου, οι οποίοι έως τώρα ήταν πιο επιφυλακτικοί  να δοκιμάσουν ένα  τρίαθλο καθως το κολύμπι καλυπτε μονο το 10% του αγώνα.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)