Αθλητική Παιδεία : «Μαθητόκοσμος 2014»

«Μαθητόκοσμος 2014»: Με κρίκετ τελείωσε 

η σχολική χρονιά στην Κέρκυρα  

Ανάπτυξη και γνωριμία στον χώρο του Δημοτικού Θεάτρου

Οι μαθητές της Κέρκυρας είχαν μια ακόμα ευκαιρία για να έρθουν πιο κοντά με το άθλημα του κρίκετ. Αυτό έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μαθητόκοσμος 2014», οι οποίες διεξήχθησαν λίγο πριν την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας, σε συνεργασία με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής και φυσικά την Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ, η οποία παρουσίασε το άθλημα στους μικρούς μαθητές.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο μπροστά από το Δημοτικό θέατρο της Κέρκυρας, με σκοπό την ανάπτυξη του  αλλά και την γνωριμία με το Κρίκετ.

 

Οι μαθητές, υπό την καθοδήγηση του προπονητή Όθωνα Νικήτα είχαν την ευκαιρία να δείξουν τις ικανότητες τους, ενώ αρωγοί της προσπάθειας ήταν οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής.

 

Όπως είναι φυσικό έγινε και αναφορά αλλά και σύνδεση του αθλήματος με την ιστορία και τον πολιτισμό της Κέρκυρας (σ.σ. ο πρώτος αγώνας κρίκετ διεξήχθη στο νησί των Φαιάκων το 1823 !). Τέλος οι μαθητές έμαθαν για τις αρχές του αθλήματος, αλλά και για το πνεύμα του παιχνιδιού «Spirit of Cricket».

 cricket_mathitokosmos_2014_f2

Summary
Article Name
Cricket
Description
«Μαθητόκοσμος 2014»: Με κρίκετ τελείωσε η σχολική χρονιά στην Κέρκυρα
Author

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)