Σπύρος Γιαννιώτης: «Χαίρομαι που νέα παιδιά ακολουθούν τα βήματά μου»

Ο Σπύρος Γιαννιώτης μπορεί να μην ήταν εκεί, το μυαλό και η ψυχή του όμως ήταν στα παιδιά που αγωνίζονταν στο Πιομπίνο της Ιταλίας. Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο σπουδαίος αυτός κολυμβητής ανέφερε πολλά και σημαντικά πράγματα για τον ίδιο, την παρουσία της ελληνικής αποστολής στην Ιταλία αλλά και το μέλλον του αθλήματος.

«Είναι σημαντικό για την Ελλάδα που νέα παιδιά ακολουθούν τα βήματα που κάναμε εγώ, η Μαριάννα Λυμπερτά και τα πρώτα παιδιά που ασχολήθηκαν με το χώρο. Συγχαρητήρια στην Κέλλυ Αραούζου, που είναι ένα κορίτσι με προϊστορία στο χώρο και γνωρίζει πολλά πράγματα, αλλά και στον Γιώργο και το Μάριο που είναι νέα παιδιά. Το μετάλλιο αυτό τους δίνει ώθηση, αυτοπεποίθηση και ένα επιπλέον κίνητρο για να ασχοληθούν με μεγαλύτερη προσήλωση και να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει σαν αθλητές.

Μιλώντας με τον Νίκο Γέμελο, θέλω να σας πω ότι το πρωτάθλημα αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο και πολύ υψηλό σε επίπεδο. Στους αγώνες αυτούς έχουν κατέβει όλοι, και οι Ιταλοί και οι Ρώσοι και οι Γερμανοί, με τους καλύτερους αθλητές τους. Το γεγονός αυτό, λοιπόν, προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη αξία στο μετάλλιο που πήραν τα παιδιά και μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες τις οποίες γνωρίζουμε όλοι στην Ελλάδα, με έλλειψη κολυμβητηρίων και κινήτρων».

Αναφορικά με την απουσία του από το Ευρωπαϊκό Open Water τόνισε: «Ήθελα να πάω κι εγώ και ο Νίκος Γέμελος είχε πάρει την απόφαση αυτή. Όμως, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο Λονδίνο και τον τρόπο με τον οποίο έχασα το μετάλλιο, είναι αλήθεια και δεν το κρύβω, ότι πέρασα δύσκολες στιγμές. Έτσι, λοιπόν, πήραμε την απόφαση με τον προπονητή μου να μην πάω στην Ιταλία, να «καθαρίσει» το μυαλό μου και να ανανεωθώ λίγο ψυχικά. Γνωρίζετε όλοι ότι όταν κατεβαίνω σε αγώνες, πάω για το απόλυτο. Θέλω να είμαι πάντα σε τέλεια κατάσταση. Αφού, λοιπόν, δεν ήμουν στην τέλεια κατάσταση που θα μπορούσα, αποφάσισα να μην πάρω μέρος στους αγώνες».

Τέλος, όσον αφορά το μέλλον αθλήματος, ο Σπύρος Γιαννιώτης σημείωσε: «Είναι πάρα πολύ ωραίο και αισθάνομαι θαυμάσια να ακολουθούν τις δικές μου επιτυχίες νέα παιδιά και να έχουμε διακρίσεις ακόμα και χωρίς εμένα. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει μέλλον στο άθλημα, το οποίο είναι ανερχόμενο. Για το λόγο αυτό ζητάω από τους ιθύνοντες να δώσουν έμφαση σε αυτό το σπορ, το οποίο μπορεί να επιφέρει πολλές διακρίσεις στο άμεσο μέλλον για τον ελληνικό αθλητισμό και την ελληνική κοινωνία».

Πηγή :  www.koe.org.gr

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)