«Θα τρέξω σε αγώνα Τριάθλου. Θα έρθεις να με δεις;»

Κείμενο : Γιάννης Ψαρέλης

Το 1996 έγινε το πρώτο επίσημο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Τριάθλου. Γεμάτος καμάρι και σιγουριά ότι θα είμαι 2ος ζήτησα από τον πατέρα μου να έρθει να με δει στον αγώνα.

Οταν τελείωσε ο αγώνας (τελικά ήμουν 3ος) καθώς γυρνούσαμε στο αυτοκίνητο ρώτησα πως του φάνηκα. Μου απάντησε ότι πήγα καλά.

Υστερα ήθελα να μάθω πως του φάνηκα σε κάθε άθλημα και εάν του αρέσει αυτό που είδε. Προσπαθώ να παραθέσω τον διάλογο όπως τον έχω περισώσει στη μνήμη μου:

  • Πως με είδες; Σε ποιο άθλημα σου άρεσα πιο πολύ;
  • Δεν έχω δει τα αποτελέσματα για να ξέρω πως πήγες σε σχέση με τους άλλους.Δεν μπόρεσα να σε δω.
  • Τί εννοείς δεν κάθισες να δεις τον αγώνα;
  • Εδώ ήμουν.
  • Ε τότε;
  • Σας είδα που μπήκατε να κολυμπήσετε αλλά μετά δεν μπορούσα να καταλάβω ποιος είσαι.
  • Στον υπόλοιπο αγώνα;
  • Σε είδα που βγήκες από την θάλασσα. Στην ποδηλασία δεν σε είδα καθόλου. Σε περίμενα στη ζώνη αλλαγών.
  • Στο τρέξιμο;
  • Σε είδα που τερμάτιζες. Φαινόσουν να έχεις πολλές δυνάμεις.

Στη συνέχεια ήθελα να μάθω πως του φαίνεται το Τρίαθλο, ήθελα να ακούσω ότι είναι το πιο ωραίο άθλημα  στον κόσμο. Η απάντηση απόλυτα ειλικρινής και αφοπλιστική :

«Δεν μπόρεσα να δω κάτι. Ηταν κουραστικό. Είχε πολλή ζέστη. Ιδίως όταν φύγατε για το ποδήλατο…όλοι είχαν βαρεθεί»

Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια για το πως βιώνει ένας συγγενής μας ή ένα φιλικό μας πρόσωπο τους αγώνες Τριάθλου στην Ελλάδα.

Αυτό ακριβώς προσπαθούμε να αλλάξουμε εμείς στους αγώνες που διοργανώνουμε στο Triathlon Trophy και από αγώνα σε αγώνα που διοργανώνουμε θα γίνεται όλο και πιο έντονο.

Ελπίζουμε όλοι οι διοργανωτές να μας ακολουθήσουν σε αυτό τον δρόμο ώστε το Τρίαθλο να γίνει πιο φιλικό στους θεατές και πιο συναρπαστικό και για τους ίδιους τους αθλητές μέσα από αυτή την αλληλεπίδραση με τους θεατές.

Ελπίζουμε οι αθλητές να μας στηρίξουν σε αυτό το κανούργιο που προσπαθούμε να φέρουμε στην Ελλάδα.

 

 

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)