Τρέχουμε τον Μαραθώνιο και ενισχύουμε οικονομικά τον SOS Ελίζα.

Οι αθλητές της Athens Triathlon Team που θα τρέξουν τον κλασσικό μαραθώνιο έχουν στόχο να βοηθήσουν τον ΜΚΟ SOS Ελίζα.

Τρέξτε μαζί μας ή διαβάστε παρακάτω πως μπορείτε να βοηθήσετε οικονομικά τον ΜΚΟ που στόχο έχει την προστασία των παιδιών στην Ελλάδα.

Οτι ποσο μπορειτε να δωσετε εκτιμαται. Ακομη και ενα ευρω θα κανει διαφορα στη ζωη ενος κακοποιημενου παιδιου.

SOS EΛΙΖΑ
Ο κυριος στοχος του SOS EΛΙΖΑ ειναι να υποστηριξει τα δικαιωματα των παιδιων στην Ελλαδα. Γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα περισσότερα από 28.000 παιδιά κακοποιούνται ή παραμελούνται κάθε χρόνο.
Ένα στα τρία σοβαρά κακοποιημένα ή/και παραμελημένα παιδιά είναι κάτω των πέντε ετών.
Λιγότερες από μια στις δέκα σοβαρές περιπτώσεις καταγράφονται σε υπηρεσίες, ενώ εννέα στις δέκα παραμένουν χωρίς διάγνωση, προστασία και αντιμετώπιση.

H ΠΡΩΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ SOS ΕΛΙΖΑ
Η δημιουργία ενός Πρότυπου Ξενώνα Θεραπείας και Αποκατάστασης για παιδιά προσχολικής ηλικίας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος το 2009. Σήμερα, ο Πρότυπος Ξενώνας SOS ΕΛΙΖΑ προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε περιορισμένο αριθμό παιδιών για συγκεκριμένο διάστημα μέσης διάρκειας 18 μηνών.
Τα παιδιά παρακολουθούνται από το SOS ΕΛΙΖΑ και μετά το τέλος της διαμονής τους στον Ξενώνα.
Σε κάθε παιδί που φιλοξενείται
στον Ξενώνα προσφέρονται:
–ψυχολογική υποστήριξη
–άμεση προστασία και διαμονή σε ώρα κινδύνου
–διεπιστημονική διαγνωστική αξιολόγηση από εξειδικευμένο προσωπικό
–θεραπευτική αντιμετώπιση της κρίσης
–σχεδιασμός και εφαρμογή εξατομικευμένου προγράμματος αποκατάστασης
–κάλυψη και στήριξη για τις νομικές πτυχές
της περίπτωσης

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ SOS ΕΛΙΖΑ 
–Nα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα των παιδιών
στην Ελλάδα.
–Να δημιουργήσουμε και άλλους ξενώνες
SOS ΕΛΙΖΑ. Ένας νέος ξενώνας θα προσφέρει φροντίδα
σε ακόμα 10 παιδιά, μέσα στο 2013.
–Να λειτουργήσουμε σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, ένα ή περισσότερα «Κέντρα Ημέρας Νηπίων & Βρεφών» με σκοπό την προαγωγή της ψυχικής υγείας παιδιών και γονιών σε εποχή κρίσης και την πρόληψη της κακοποίησης.
–Να συμβάλλουμε στην περαιτέρω ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό η Ανοιχτή Γραμμή 115 25 του «Μαζί για το Παιδί» δέχεται αναφορές και προσφέρει συμβουλές.
–Να οργανώσουμε εκπαιδευτικά σεμινάρια για το θέμα της κακοποίησης.
–Nα εκπαιδεύσουμε τους νέους γονείς ξεκινώντας με την έκδοση του οδηγού «Γονιός δεν γεννιέσαι. Γίνεσαι» της παιδιάτρου Ελένης Αδάμ, που διανέμεται σε όλη την Ελλάδα.
–Nα εντείνουμε τη συμμετοχή μας στη διεθνή εκστρατεία κατά του ταρακουνήματος των βρεφών (Shaken Baby Syndrome).
–Nα προωθήσουμε νέες συνεργασίες με άλλες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη φροντίδα του Παιδιού, έτσι ώστε
να αναπτύξουμε κοινές δράσεις με κύριο σκοπό την πρόληψη της κακοποίησης των παιδιών.
–Να συμβάλλουμε όσο μπορούμε στην άμεση ανακούφιση περιπτώσεων ανέχειας ή παραμέλησης που απορρέουν από την οικονομική κρίση.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ?
Το ΕΛΙΖΑ στηρίζεται αποκλειστικά σε μικρές ή μεγάλες δωρεές που προσφέρουν ιδιώτες, οργανισμοί, εταιρείες, καθώς και στα έσοδα από διάφορες εκδηλώσεις.
Δεν λαμβάνει καμία επιχορήγηση από κρατικη πηγη.

Για δωρεες μεσω διαδικτυου χρησιμοποιηστε το Paypal

https://www.paypal.com/us/cgi-bin/webscr?cmd=_flow&SESSION=4FxN4zBG3s5SYmvlRWe27g3_I0qC4yBkf9o16d-xZHto1cKOwTh47ouhzte&dispatch=5885d80a13c0db1f8e263663d3faee8d0038486cd0d9a2f3f8e698d26650388a

και συμπληρωστε info@sos-villages.gr στη διευθυνση του αποδεχεα

Η χρησιμοποιηστε το ακολουθο
Paypal:,https://www.paypal.com/gr/cgi-bin/webscr?cmd=_flow&SESSION=1P80GLVhlMeHEobjDdwE_1z_KsG0fyCPXSsUbLeWRudm-yMeXpif3OnhZOu&dispatch=5885d80a13c0db1f8e263663d3faee8d0038486cd0d9a2f3f8e698d26650388a

Οτι ποσο μπορειτε να δωσετε εκτιμαται. Ακομη και ενα ευρω θα κανει διαφορα στη ζωη ενος κακοποιημενου παιδιου.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)