Ολιστική προσέγγιση.

SmartSport : Η ολιστική προσέγγιση στο Τρίαθλο, στην κολύμβηση, την ποδηλασία και τον μαραθώνιο

Ολοι εμείς που δημιουργήσαμε το SmartSportκαταννοήσαμε ότι η εξέλιξη ενός αθλητή δεν εξαρτάται μόνο από ένα προπονητικό πρόγραμμα, ούτε μόνο από τις ώρες που θα αφιερώσει κάποιος στην προπόνηση, ούτε από το πόσο ταλαντούχος είναι.

Εμείς πιστεύουμε στην ολιστική προσέγγιση της προπονητικής  που βασίζεται σε  τρεις (3) σημαντικούς πυλώνες : Τεχνική, Φυσική κατάσταση και Νοητική προπόνηση.

Σημείο εκκίνησης για οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα – και για οτιδήποτε στην ζωή- είναι κατά την δική μας γνώμη είναι η νοητική προσέγγιση.Χωρίς την σωστή νοητική προσέγγιση είναι αδύνατο να υπάρχει το σωστό αποτέλεσμα. Αθλητές που έχουν εντάξει στην προπονησή τους την Νοητική «εκγύμναση» παρουσιάζουν σηματικά πιο καλή τεχνική στο άθλημά τους και  ταυτόγχρονα μπορούν να εκμεταλλευτούν καλύτερα την κάθε προπονητική μονάδα.

Ο δεύτερος πυλώνας της δικής μας προσέγγισης είναι η εμμονή στην  εκμάθηση της σωστής τεχνικής. Χωρίς την σωστή τεχνική ακόμα και σε «ταλαντούχους» αθλητές όλο το «προπονητικό οικοδόμημα» χτίζεται σε πολύ εύθραυστα θεμέλια.

Η σωστή τεχνική είναι η απαραίτητη προυπόθεση για την εκπλήρωση των αθλητικών στόχων ενός αθλητή και γι’αυτό σε καθημερινή βάση με κάθε αθλητή που συνεργάζεται μαζί μας δουλεύουμε εντατικά στο προπονητικό χώρο…κάθε μέρα της εβδομάδας, 52 εβδομάδες τον χρόνο.  Δυστυχώς η προπόνηση τεχνικής δεν είναι κάτι από το οποίο μπορούμε να απαλλαχθούμε κάποια στιγμή, εάν φυσικά επιθυμούμε να βελτιωνόμαστε και σεβόμαστε το σώμα μας.

Ο τρίτος πυλώνας είναι η βελτίωση της φυσικής κατάστασης σεβόμενοι τον χρόνο του κάθε αθλητή. Στόχος ένας και μοναδικός η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του κάθε λεπτού που ο αθλητής αφιερώνει στην προπόνηση.

Ελάτε να παρακαολουθήσετε από κοντά κάποια από τις προπονήσεις μας.

SmartSport– Υπεύθυνος Επικοινωνίας

Γιάννης Ψαρέλης – Προπονητική Ομάδα SmartSport/& AthensTriathlonTeam & Συντακτική Ομάδα TriathlonWorld.gr. (Email : info@triathlonworld.gr & 6937170260)

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)