Παναγιώτης Σαμιλίδης: «Δεν μπορώ να το πιστέψω»

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη, και γι’ αυτό δεν μπορώ να εκφραστώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες» ήταν τα πρώτα λόγια του Παναγιώτη Σαμιλίδη στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, μετά το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στα 200μ. Πρόσθιο στο Ευρωπαϊκό που γίνεται στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας.

«Αφιερώνω το μετάλλιο αυτό  σε όλους τους ανθρώπους που ήταν κοντά μου τον τελευταίο καιρό, αλλά και σε όλα τα μέλη της οικογένειάς μου», είπε στην συνέχεια ο νεαρός αθλητής, και πρόσθεσε «Δεν  μπορώ να το πιστέψω ακόμη. Ούτε στα όνειρά μου δεν το φανταζόμουν. Πλέον υπάρχει ακόμη το 50άρι. Βέβαια το δυνατό μου αγώνισμα είναι το 200άρι, όπου πέρυσι δεν μπόρεσα να πάρω ένα μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς αγώνες, αφού είχα ακυρωθεί για ένα μικρό λάθος που είχα κάνει. Στο 50άρι όμως είμαι εξίσου δυνατός, και πιστεύω πως θα τα πάω καλά».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε λεπτομερώς στους Ολυμπιακούς Αγώνες λέγοντας: «Όπως είπα και πριν δεν μπορώ να το πιστέψω ότι θα λάβω μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήρθα στο Ντέμπρετσεν για να πιάσω το όριο , και όχι μόνο τα κατάφερα, αλλά έσπασα δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ και πήρα και ένα χάλκινο μετάλλιο. Αυτό το μετάλλιο είναι η ανταμοιβή μου, η δικαίωση όλων αυτών των προσπαθειών, και όλων όσα έχω κάνει στον χώρο».

Στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, μίλησε και ο προπονητής του, Αλέξανδρος Νικολόπουλος, με κολακευτικά λόγια για τον νεαρό κολυμβητή. «Ήρθαμε εδώ για να πιάσουμε το όριο. Όπως αποδείχτηκε, όχι απλά το πιάσαμε, αλλά ο Παναγιώτης πέτυχε εντυπωισακά ρεκόρ, και μεγάλη επίδοση, για την ηλικία του. Μπήκαμε στην Ολυμπιάδα, με την κατάσταση να είναι διαφορετική εκεί. Τέλος, δεν θέλω να κρύψω πως  όλη η προετοιμασία της χρονιάς, ήταν για το Ευρωπαϊκό. Πλέον έχουμε νέο στόχο, και πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτόν».

Στη ΦΩΤΟ ο Παναγιώτης Σαμιλίδης

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)