3ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης.

Ένα νέο μεγάλο ρεκόρ συμμετοχής προμηνύεται στον 3ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, οι εγγραφές για τον οποίο ξεπερνούν μέχρι στιγμής κάθε προσδοκία και κάθε προηγούμενο! Η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής επρόκειτο να λήξει απόψε (Τετάρτη 1 Οκτωβρίου) αλλά με δεδομένη την «έκρηξη» ενδιαφέροντος των τελευταίων ημερών, η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να δοθεί διήμερη παράταση και έτσι οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 3 Οκτωβρίου.

 

Παράλληλα, έχουν οριστικοποιήσει τη συμμετοχή τους σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων Πρωταθλητών των Δρόμων Αντοχής, οι οποίοι θα χαρίσουν στους θεατές έναν αγώνα ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου.

 

Όσοι δεν φρόντισαν να εξασφαλίσουν ήδη μία θέση για το νυχτερινό πάρτυ δρόμου του Σαββάτου 18 Οκτωβρίου, το οποίο περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο των 21,1 χλμ. και το Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., θα πρέπει να σπεύσουν να δηλώσουν συμμετοχή μέσα στο επόμενο διήμερο, αφού δεν θα δοθεί καμία άλλη παράταση.

 

Οι ενδιαφερόμενοι της «τελευταίας στιγμής» μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είτε στα κεντρικά γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο (τηλ. 2310 200360, ώρες 10:00-14:00 και 17:30-20:30), είτε μέσω του επίσημου ιστότοπου της διοργάνωσης (www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr), στον οποίο η φόρμα εγγραφών θα είναι «ανοιχτή» μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

 

Οι εγγραφές διακρίνονται σε ατομικές και ομαδικές, με τη δεύτερη κατηγορία να αφορά σε 10 άτομα και άνω, χωρίς περιορισμό στην επιλογή αγώνα δρόμου.

 

Δικαίωμα συμμετοχής στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο έχουν όσοι συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή όσοι είναι γεννημένοι μέχρι το 1996, ενώ στο Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5.000μ. όσοι έχουν «κλείσει» το 12ο έτος, δηλαδή είναι γεννημένοι μέχρι το 2002.

 

Όπως κάθε χρόνο, τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης θα καταγράφουν το χρόνο όσων συμμετέχουν. Για αυτό το λόγο όλοι όσοι λάβουν μέρος θα φορούν τον αριθμό συμμετοχής τους με το ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης, που θα παραλαμβάνουν από το κέντρο εγγραφών.

 

Όσον αφορά στο αντίτιμο συμμετοχής, στον Ημιμαραθώνιο (21,1 χιλιόμετρα) καθορίζεται ως εξής:

Ατομικό 20 ευρώ, Ομαδικό 15 ευρώ, Φοιτητικό-ανεργίας 15 ευρώ.

 

Για το Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. καθορίζεται ως εξής:

Ατομικό 15 ευρώ, Ομαδικό 10 ευρώ, Φοιτητικό-ανεργίας 10 ευρώ.

 

Με τις παραπάνω τιμές παρέχεται το βασικό πακέτο αθλητικού εξοπλισμού, όπως αυτό περιγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.thesshalfmarathon.org. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το πλήρες πακέτο αθλητικού εξοπλισμού, με 20 ευρώ επιπλέον.

 

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της AIMS, της Δ.Ε.Θ. – HELEXPO και του Οργανισμού «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

 

Ο 3ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης στην Ευρωπαϊκή  Εβδομάδα «MOVE»

Στο μεταξύ, ο 3ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης θα συμμετέχει την Κυριακή 05 Οκτωβρίου 2014 (ώρα 11.00 έως 16.00) στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας «MOVE», οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, θέλοντας να αναδείξουν τα οφέλη της άσκησης και της σωματικής δραστηριότητας.

Η διοργάνωση θα προσφέρει τη χαρά του αθλητισμού σε νεαρούς μαθητές-τριες, δεδομένου ότι στις 18 Οκτωβρίου στον 3ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο και στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5000μ. οι ηλικίες των συμμετεχόντων θα είναι από 12 ετών και άνω.

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)