Αγώνες Τρεξίματος : 1ο Ημιμαραθώνιος Ευρώτα.

Δελτίο Τύπου των διοργανωτών. Με μεγάλη επιτυχία και παρόλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες 220 δρομείς, από όλη την Ελλάδα, έτρεξαν στον 1ο Ημιμαραθώνιο Ευρώτα και στον 1ο Αγώνα Διάσχισης Σκάλας.

Την κύρια ευθύνη του αγώνα είχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστερίου με τον Σύλλογο Δρομέων Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτ.Αττικής να έχει τον συμβουλευτικό ρόλο του αγώνα επί των τεχνικών θεμάτων.

Ο βροχερός καιρός, σίγουρα ήταν αποτρεπτικός παράγοντας για να έρθουν περισσότεροι δρομείς, αλλά αυτό δεν επηρέασε δεκάδες δρομείς να έρθουν από όλη την Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχουν στον 1ο Ημιμαραθώνιο Ευρώτα και στον αγώνα διάσχισης Σκάλας. Χαρακτηριστικό ήταν ότι μέχρι και δρομείς από την Σύρο ήρθαν, δείχνοντας την μεγάλη απήχηση που είχαν οι εν λόγω αγώνες. Βέβαια την μερίδα του λέοντος από άποψη συμμετοχών την είχαν οι δρομείς από την Αθήνα, καθώς 100 δρομείς περίπου ήρθαν με τα 2 δωρεάν πούλμαν, που έβαλε η διοργάνωση. Πολλοί άλλοι δρομείς, ήρθαν από τις  παρακείμενες περιοχές – από όλη την περιφέρεια Λακωνίας, από την Αρκαδία, την Αργολίδα, την Κορινθία και με την πολύ δυναμική-για άλλη μια φορά- παρουσία των δρομέων από την Μεσσηνία και του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, που ήρθαν με δικό τους μισθωμένο πούλμαν!

Ο Ημιμαραθώνιος αγώνας ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί ακριβώς, με τον αγώνα των 8 χλμ. λίγα λεπτά αργότερα. Οι δρομείς και των 2 αγώνων για αρκετά χιλιόμετρα και μέχρι μέσα στην Σκάλα συνέτρεχαν μαζί, όπου μετά από λίγο χωρίστηκαν, με τους μεν δρομείς των 8 χλμ. να οδεύουν για τον τερματισμό τους, και τους αντίστοιχους του Ημιμαραθωνίου να συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Οι δρομείς του Ημιμαραθωνίου πέρασαν από τα χωριά Φιλίσι-Σκάλα-Λεήμονας-Έλος-Βλαχιώτης-Αγ.Γεώργιος με πλήθος κόσμου να τους υποδέχεται παρόλο τον βροχερό καιρό.

Στο τέλος του αγώνα, προσφέρθηκε γεύμα με τις φροντίδες των γυναικών του Περιστερίου, ενώ όλοι σχεδόν οι δρομείς, έκατσαν στα καταστήματα του χωριού, προκειμένου να συμπληρώσουν το γεύμα τους, σαφώς ευχαριστημένοι από την διοργάνωση.

Στον βασικό αγώνα του Ημιμαραθωνίου έτρεξαν 164 αθλητές με τον Γιάννη Χαμόδρακα του Μεσσηνιακού Γ.Σ. να κόβει πρώτος το νήμα σε χρόνο 1:14:19 και από τις γυναίκες πρώτη ήρθε η Ευγενία Μπουλμέτη από τους Μαραθωνοδρόμους Δρομείς Αργολίδας σε χρόνο 1:36:40.

Στον αγώνα των 8 χλμ.πρώτος ήρθε ο Γιάννης Πασχάλης του ΟΣΦΠ και από τις γυναίκες πρώτη ήρθε η Αγγελική Κεραμιδά του Τελμησσού, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά, την εξαιρετική φόρμα στην οποία βρίσκεται.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους δεκάδες φορείς που εμπλάκηκαν με τον εν λόγω αγώνα, και ειδικά για την θέρμη τους, που έδειξαν από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ο αγώνας. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε τους:

1) Γ.Α.Σ ΣΚΑΛΑΣ, 2) ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΛΑΣ, 3) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛ. ΦΙΛΙΣΙΟΥ, 4) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛ. ΕΛΟΥΣ, 5) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΗΜΟΝΑ, 6) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ CAPOEIRA, 7) ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ, 8) ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, 9) Α.Ο ΚΡΟΚΕΕΩΝ, 10) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΛΑΧΙΩΤΗ, 11) Γ.Σ ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ VOLEY, 12) ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ.

 Από τους χορηγούς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον μέγα χορηγό την Κοινωφελή επιχείρηση Δήμου Ευρώτα “ΕΥΡΩΤΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ” και το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ”ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ”.

Η εξαιρετική επιτυχία του αγώνα είχε να κάνει μόνο και μόνο με την σύμπλευση και την συγκέντρωση όλων αυτών των φορέων, που από την πρώτη στιγμή που τους  καλέσαμε, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, και συνέβαλαν τα μέγιστα προκειμένου την πραγματοποίηση του εν λόγω αγώνα.

f741f089cbc8dc7a_track

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)