Αγώνες Τρεξίματος : 3ος Λαικός Αγώνας Δρόμου Γλυφάδα 2013

3ος Λαικός Αγώνας Δρόμου Γλυφάδα 2013

Προκήρυξη:

Ο Αθλητικός Τόμεας του Κ.Α.Π.ΠΑ. ∆ήμου Γλυφάδας διοργανώνει Λαϊκό Αγώνα ∆ρόμου στις 8 ∆εκεμβρίου 2013 και ώρα 10.30 π.μ. περιμετρικά του Γκόλφ (Νότια πλευρά Αλ.Παναγούλη 4).

Η απόσταση είναι 10.000 μ.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και με ιατρική ευθύνη των αγωνιζομένων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή μέσω της

ιστοσελίδας του ∆ήμου Γλυφάδας www.glyfada.gr και η υποβολή τους θα αρχίσει στις 18 Οκτωβρίου 2013. Η καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων είναι η Πέμπτη 5/12/2013 και ώρα 17.00.

Η Αθλητική εκδήλωση,εκτός από την αθλητική της διάσταση έχει και κοινωνική με στόχο τη συγκέτρωση τροφίμων μακράς διάρκειας και φαρμάκων που θα διατεθούν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο  του ∆ήμου, για τη στήριξη Συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική. Κάθε αθλητής θα παραλάβει τον αριθμό συμμετοχής του και το chip, την ημέρα του αγώνα το πρωί μέχρι ώρα 10.00 π.μ. από την αντίστοιχη θυρίδα της  Γραμματείας ως εξής: Στο πίνακα ανακοινώσεων της Γραμματείας, θα υπάρχει με αλφαβητική σειρά το ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο των συμμετεχόντων και ο αντίστοιχος αριθμός συμμετοχής του.

Σύμφωνα με τον αριθμό συμμετοχής, κάθε αθλητής θα απευθύνεται στη θυρίδα με την αντίστοιχη εκατοντάδα για την παραλαβή του φακέλου του, παραδίδοντας ταυτόχρονα τα τρόφιμα και τα φάρμακα.

Θα υπάρχει παρουσία ιατρού και ασθενοφόρου για να προσφέρει υπηρεσίες σε περίπτωση

άμεσης ανάγκης.

Η αθλοθέτηση των αγώνων θα γίνει με την απονομή στους τρεις (3) πρώτους νικητές/τριες

επιταγών των 100€, 70€ και 30€ αντίστοιχα, κυπέλλων και αθλητικών τσαντών. Επίσης, σε κάθε νικητή/τρια της κατηγορίας (σύμφωνα με το έτος γεννήσεως) ετών μέχρι 29, 30-39, 40-49, 50-59,60-69, 70-79 και 80 – άνω, θα δοθεί μία (1) αθλητική τσάντα. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα  δοθούν μετάλλια. Θα κληρωθούν ∆ώρα. Θα υπάρχουν άφθονα φρούτα και νερό.

Ο αγώνας είναι υπό την αιγίδα της ΕΑΣ-Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Πειραιά.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 9602130.

Χρήσιμες οδηγίες για την ομαλή

συμμετοχή σου στον αγώνα:

1. Την παραμονή του αγώνα θα πρέπει να αποφεύγετε τις έντονες σωματικές προσπάθειες και την πολυφαγία, ενώ το βράδυ πρέπει να κοιμηθείτε νωρίς, για να έχετε δυνάμεις κατά τη διάρκεια του αγώνα.

2. Τις 2 τελευταίες ημέρες, τα γεύματα σας να περιέχουν σε μεγαλύτερο ποσοστό υδατάνθρακες (μακαρόνια-ρύζι).

3. Την ημέρα του αγώνα να πάρετε το πρωινό σας τουλάχιστον 3 ώρες πριν την εκκίνηση.

Ντυθείτε με:

• Μια αθλητική φανέλα.

• Ένα σορτσάκι ή φόρμα.

• Αθλητικά παπούτσια μαλακά χωρίς να σας χτυπούν.

4. Μην λάβετε μέρος όσοι έχετε προβλήματα υγείας (καρδιακά, έντονα αναπνευστικά, γρίπη, κρυολόγημα).

5. Κάντε καλή προθέρμανση.

6. Κάντε σωστή κατανομή των δυνάμεων σας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Εφαρμόστε μια

προσωπική τακτική του αγώνα.

7. Μην ξοδεύετε όλες σας τις δυνάμεις στην αρχή, κάνοντας μια γρήγορη εκκίνηση.

8. Αποφύγετε τις πολλαπλές και απότομες αυξομειώσεις – προσπεράσεις.

9. Όταν τερματίσετε, μη σταματήσετε απότομα, περπατήστε μερικά μέτρα.

10. Αν νιώσετε ζάλη, τάση για εμετό, πόνο στο στήθος ή έντονη δύσπνοια, διακόψτε αμέσως την προσπάθεια σας και απευθυνθείτε στον γιατρό που θα υπάρχει σε όλη την αγωνιστική σας προσπάθεια.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)