Προπόνηση κολύμβησης : Poolmate Pro by Swimovate


Κείμενο/ Test Αθλητικού Εξοπλισμού : Σπύρος Γκοτζιάς. Το POOLMATE PRO της εταιρίας Swimovate είναι ένα ρολόι που επιτρέπει σε κάποιον οχι  μόνο να  παρακολουθεί τα περάσματα του στην κολύμβηση αλλά και να τα αποθηκεύει.

Eπίσης μπορεί  να κατεβάσει τα δεδομένα αργότερα απο το ρολόι στον υπολογιστή του.

Η δυνατότητα αυτή να αποθηκεύει τα δεδομένα για προβολή του στον υπολογιστή το κάνει μοναδικό. Eίναι πολύ λεπτό , μικρότερο από το μέσο μέγεθος των αθλητικών  ρολογιών κάνοντας  ιδανικό για χρήση του στη πισίνα.

Πριν το χρησιμοποιήσετε θα πρέπει πρώτα να κάνετε κάποιες απλές ρυθμίσεις όπως :

1. Να ορίσετε σε ποιο καρπό φοράτε το ρόλοι

2. Tο μήκος της πισίνας βάρος σας έτσι ώστε να  γινεται ο υπολογισμός των θερμίδων που καταναλωνονται στην προπόνηση.

Τώρα το ρόλοι είναι έτοιμο για χρήση.

Στην πισίνα

Κατά την άφιξή σας στην πισίνα, υπάρχει μόνο ένα κουμπί που θα θέλετε να πατήσετε, το κουμπί Start.

Θα ξεκινήσει άμεσα η καταμέτρηση του χρόνου, οπότε τότε ξεκινάτε να κολυμπάτε.

Το ρολόι καταγράφει τα μέτρα που κολυμπάτε, το ρυθμό των περασμάτων σας , τις χεριές σας , τους γύρους , την αποδοτικότητα των χεριών σας και τις θερμίδες.

Όταν θέλετε να σταματήσετε για ξεκούραση (να πιαστείτε από τον τοίχο) δεν έχετε παρά να πατήσετε πάλι το κουμπί Start και αυτόματα περνάτε στο Pause Mode .

Όταν θέλετε να ξεκινήσετε πάλι πατάτε το Start και ξεκινά το καινούργιο σετ.

Λειτουργεί το ίδιο αποτελεσματικά για όλα τα στυλ κολυμβησης:ελεύθερο, ύπτιο, πρόσθιο, πεταλούδα.

 

Επιπρόσθετες χρήσεις

Το ρολόι διαθέτει επίσης χρονόμετρο και έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο τρέξιμο στο ποδήλατο και στο τρίαθλο.

Τέλος διαθέτει Ώρα-Ημερομηνία-Ξυπνητήρι-Φωτισμό

 

Λογισμικό

Με την χρήση του λογισμικού και της ειδικής πλατφόρμας που διατίθεται με την συσκευή μπορείτε να ανεβάσετε τα δεδομένα της προπόνησης σας στον υπολογιστή και να τα αναλύσετε.

Μπορείτε να διατηρήσετε αρχείο με τις προπονήσεις σας και να βλέπεται την πρόοδο σας ως αφορά την τεχνική σας και τους χρόνους σας.

 

Συνολική Αξιολόγηση

Ύστερα από μια εβδομαδιαία χρήση για την δοκιμή του αξίζει να σημειώσω τα παρακατω:

Ειναι ιδιαίτερα απλό στην χρήση τού τα ψηφιά της οθόνης του είναι ευδιάκριτα

Η εφαρμογή στον υπολογιστή είναι αρκετά απλή και μπορείς να δεις αναλυτικά τις προπονήσεις σου καθώς και  στατιστικά όλων των προπονήσεων.

Η τεχνολογία του βασίζεται στην ανίχνευση της στροφής και έτσι αυτόματα καταχωρεί το πέρασμα σας,

Το ρολόι αυτό αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο του κολυμβητή βοηθώντας τον να βελτιωθεί τόσο στην τεχνική του όσο και στην απόδοση του στις προπονήσεις του.

 

About triathlonworld

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νεας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα διαβίου εκπαίδευσης προπονητών), πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534). Επίσης, είναι πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5). Συνολικά έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου. Έχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ. Έχει επίσης εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence). Σπουδές: Χημεία (ΕΚΠΑ), ΜΒΑ (ΟΠΑ), Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνMSc). Πρόσφατα, είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική (ΔΠΘ). Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.