2ος Ημιμαραθώνιος Πάρνωνα

Δελτίο Τύπου 2ου Ημιμαραθωνίου Πάρνωνα «Τα Καρυάτεια»

Στις Καρυές ξαναήταν όλα υπέροχα….

Με πολύ μεγάλη επιτυχία – μεγαλύτερη από όση αναμενόταν –  πραγματοποιήθηκε ο 2ος Ημιμαραθώνιος Πάρνωνα – τα Καρυάτεια και οι παράλληλοι αγώνες 6χλμ.-Δρόμος των Μουσών, και αγώνας 2χλμ. για παιδιά.

Περίπου στην αφετηρία στήθηκαν 500 δρομείς περίπου – 270 στον Ημιμαραθώνιο, 80 στον αγώνα των 6χλμ.Δρόμος των Μουσών, 100 περίπου παιδιά στον αγώνα των 2χλμ. και 50 περιπατητές. Από νωρίς η πανέμορφη πλατεία των Καρυών γέμισε με εκατοντάδες δρομείς, καθώς είχαν έρθει οργανωμένα 5 πούλμαν δρομικών συλλόγων – του ΣΔΥ Ελευσίνας, του ΣΔΥ Αθηνών, του ΣΔΥ Μεσσηνίας, του Τελμησσού Νέας Μάκρης και φυσικά του Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτ.Αττικής. Πρώτοι από τους άνδρες στον Ημιμαραθώνιο βγήκε ο συνήθης ύποπτος Τανούς Αμπντάλα του Εθνικού Γ.Σ. με 1.14.19(κάνοντας ρεκόρ διαδρομής), μετά ακολούθησε ο Γιάννης Χαμόδρακας του Μεσσηνιακού με 1.18.17 και 3ος ο Βλάσσης Καραβασίλης του Τελμησσού Νέας Μάκρης με 1.19.05

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Μάτα Κλείσαρη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας με 1.35.42, δεύτερη η Αναστασία Δεβετζή – Ανεξάρτητη και 3η η Αντιγόνη Θεοδώρου και αυτή ανεξάρτητη.

Στον αγώνα των 6χλμ. ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ, 1ος ανακηρύχτηκε ο Ιωάννης Πασχάλης του Ολυμπιακού και 1η η Ζουριδάκη Ζέτα, ανεξάρτητη.

Μετά τον αγώνα και τις απονομές η διοργάνωση είχε τη χαρά να περιποιηθεί με την παροιμιώδη λακωνική φιλοξενία τους αθλητές και τους συνοδούς τους με γλέντι που στήθηκε στην πλατεία του χωριού με d.j. που κράτησε αμείωτο το κέφι ως τα ξημερώματα.

Πολλοί ήταν οι φορείς που συνέβαλαν και εργάστηκαν αδιάκοπα για να απολαύσουν οι συνάδελφοι-δρομείς το τελικό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα στο στήσιμο του αγώνα πρωτοστάτησε ο Αθλητικός Σύλλογος Καρυών «Ο Καρυάτης», ο Ο.Ν.Α. Σπάρτης – από τους βασικούς χορηγούς του αγώνα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυών, ο Σύνδεσμος των Απανταχού Καρυατών, η Τράπεζα Αίματος Καρυών, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Καρυών, ο ιστότοπος www.karyes.gr, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Σπάρτης, ο Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης, το Σώμα Οδηγισμού Σπάρτης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βασσαρά και τέλος ο σύλλογος δρομέων Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτ. Αττικής που είχε την τεχνική υποστήριξη του αγώνα.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ θα θέλαμε να πούμε στους χορηγούς του αγώνα, στην εταιρεία Mermitta Foods, που ανέλαβε ένα σημαντικό μέρος των εξόδων της διοργάνωσης και στο Συνεταιρισμό Λακωνία, που προσέφερε τους χυμούς στον τερματισμό καθώς και το Λύκειο Ελληνίδων Σπάρτης για την προσφορά των αρχαίων ενδυμασιών που έντυσαν πέντε νέες κοπέλες του χωριού κατά το τελετουργικό των απονομών.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ζητήσουμε συγνώμη για τις όποιες παραλείψεις και τα όποια λάθη κατά τη διοργάνωση, ελπίζουμε μέσα από την πείρα που θα αποκτήσουμε να καταφέρουμε στο μέλλον να παρουσιάσουμε κάτι πολύ πιο άρτια και αλάνθαστα οργανωμένο. Την δεύτερη μας χρονιά, σαφέστατα όλα ήταν πιο εύκολα για μας, από την προηγούμενη πείρα που είχαμε αποκομίσει, ενώ παράλληλα πέτυχε και το “πείραμα” της διεξαγωγής του αγώνα των 6χλμ.

Οι αγώνες στην περιοχή της Λακωνίας συνεχίζονται με προεξέχοντος του αγώνα υπεραπόστασης ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ-αγώνας 70 χλμ.που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουλίου στον γειτονικό Άγιο Πέτρο, και φυσικά τα ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 2014 – Ελαιών Γη στις Κροκεές Λακωνίας στις 2 Αυγούστου 2014.

Ελπίζουμε στο μέλλον να σας ξαναδούμε στο όμορφο χωριό μας και πιο πολύ ελπίζουμε να μπορέσουμε να σας προσφέρουμε κάποια ακόμα μοναδικά δείγματα της φιλοξενίας μας.

Με εκτίμηση

Η Οργανωτική Επιτροπή του 2ου Ημιμαραθωνίου Πάρνωνα

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)