Ολυμπιακοί Αγώνες : O Τόμας Μπάχ στα γραφεία της ΕΟΕ.

Tην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ στο πλαίσιο του ταξιδιού του στην Αθήνα.

 

Τον υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος με τον Γενικό Γραμματέα Μανώλη Κατσιαδάκη. Ο επικεφαλής του Ολυμπιακού κινήματος είχε επίσης ιδιαίτερες συναντήσεις με το μέλος της ΔΟΕ Λάμπη Νικολάου και με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρο Κούβελο, ο οποίος του παρουσίασε όλες τις δράσεις της ΔΟΑ αλλά και το έργο που έχει γίνει τα τελευταία πέντε χρόνια από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας, της οποίας ηγείται, προσφέροντας του και το αναμνηστικό μετάλλιο της ΕΘΝ.Ο.Α..

Στη συνέχεια ο κ. Τόμας Μπαχ προέδρευσε στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που είχε συγκληθεί για αυτό τον λόγο. Τον Πρόεδρο της ΔΟΕ καλωσόρισε ο κ. Σπύρος Καπράλος με τα εξής λόγια: «Κύριε Πρόεδρε είμαστε πολύ χαρούμενοι που σας έχουμε εδώ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, για να γνωρίσετε τα μέλη της Ολομέλειας. Είναι η δεύτερη φορά που έρχεστε στην Ελλάδα σε λιγότερο από ένα χρόνο, μετά την παρουσία σας στην Αρχαία Ολυμπία, για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για το Σότσι».

Στη συνέχεια ο κ. Καπράλος παρουσίασε το έργο και τις δράσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και ανέλυσε την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και τις δύσκολες συνθήκες τις οποίες βιώνει ο ελληνικός αθλητισμός λόγω της οικονομικής κρίσης και της περιορισμένης κρατικής χρηματοδότησης.

Τέλος εξήγησε τις προσπάθειες που κάνει η ΕΟΕ για την μεγαλύτερη χρηματοδότηση των αθλητών και την καλύτερη προετοιμασία τους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Και έκλεισε την ομιλία του με τα εξής λόγια: «Σας ευχαριστούμε και πάλι κύριε Μπαχ που είστε εδώ. Ξέρουμε πόσο αγαπάτε τον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό. Προέρχεστε άλλωστε από τον αθλητισμό ενώ είστε και Ολυμπιονίκης κι αυτό μας δίνει πολλές ελπίδες, ότι οι προσπάθειες σας για τον εκμοντερνισμό της  ΔΟΕ θα φέρουν τις αλλαγές που χρειάζονται ενώ με την προσωπική σας καθοδήγηση, οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση και θα παραμείνουν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός στον κόσμο».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. «Είναι μεγάλη η χαρά που βρίσκομαι εδώ, ειδικά όταν όλοι ξέρετε πόσο εκτιμώ την Ελλάδα και τον ελληνικό αθλητισμό.

Έκανα εδώ το πρώτο μου ταξίδι ως Πρόεδρος της ΔΟΕ, όχι μόνο λόγω της Τελετής Αφής για το Σότσι, αλλά και ως ένδειξη σεβασμού στη χώρα και στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ώστε να συζητήσω με τον Πρόεδρο Σπύρο Καπράλο τη σημασία που έχει η Ελλάδα στο Ολυμπιακό Κίνημα αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε.

Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από όσα άκουσα σχετικά με τις δράσεις που έχετε αναπτύξει κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες, τόσο ως Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όσο και ως Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

Ξέρετε ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είναι σε ανοιχτή γραμμή μαζί σας, τόσο με το μέλος της ΔΟΕ τον Λάμπη Νικολάου, αλλά και τους κκ Καπράλο και Κούβελο που είναι μέλη Επιτροπών της ΔΟΕ, τόσο για να συζητάμε τα προβλήματα σας, αλλά και να επεξεργαστούμε το μέλλον του Ολυμπιακού Κινήματος, μέσω επαφών για την Ολυμπιακή Ατζέντα του 2020. Σχετικά με τη δική σας κατάσταση, έχω να πω ότι είναι σημαντικό να κοιτάμε το μέλλον, αλλά ακόμα πιο σημαντικό να δούμε το παρόν και την καλύτερη προετοιμασία των αθλητών σας. Εμείς ως ΔΟΕ είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε και συνεχίζουμε τη συμφωνία που έγινε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας να δίνουμε κάποια χρήματα για τη βοήθεια των αθλητών.  Όπως είχα δεσμευτεί και στην πρώτη επίσκεψη μου, θα συνεχιστεί η στήριξη σε αθλητές ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, όπως είχε γίνει και μέχρι το 2012. Θέλω μάλιστα να τονίσω ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποδεχθούμε το αίτημα του κ. Καπράλου και να διπλασιάσουμε τις αθλητικές υποτροφίες, από 10 άτομα που ήταν ως τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, σε 20, δίνοντας την βοήθεια κατευθείαν σε αυτούς. Σας ευχαριστώ και πάλι και για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία».

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)