Νίκος Καλοφύρης

Ο αθλητής ορεινού τρεξίματος και ultra trail δρομέας, Νίκος Καλοφύρης που συνεργάζεται από τον Σεπτέμβριο του 2013 με την εταιρεία The North Face, συμμετέχει δυναμικά σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις ορεινού τρεξίματος της Ελλάδας.

 

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Καλοφύρης με την εμπειρία που διαθέτει, διοργάνωσε την 1η Ιουνίου, το Mestovo Ursa Trail 2014 για δεύτερη συνεχή χρονιά, στον τόπο καταγωγής του, το Μέτσοβο. Το Metsovo Ursa Trail 2014, περιείχε αγώνες των 40χλμ., και 18χλμ.

Στις 26-27 Ιουλίου, ο νικητής του περσινού αγώνα των 80 χλμ., θα τρέξει για ακόμα μία χρονιά στον καλύτερο αγώνα ορεινού τρεξίματος, τον The North Face Zagori Mountain Running 2014, που θα πραγματοποιηθεί στην πανέμορφη περιοχή του Ζαγορίου. Ο συγκεκριμένος αγώνας περιλαμβάνει διαδρομές των 80χλμ., 42χλμ., 21χλμ. και 10χλμ.

Στους αγώνες που αφορούν στην χώρα μας, ο Νίκος Καλοφύρης θα συμμετέχει επίσης, στα τέλη Ιουνίου στον Olympus Marathon, τον Οκτώβριο, στον αγώνα των 100 μιλίων του Rodopi Advendurun (ROUT), ενώ τον Δεκέμβριο αναμένεται να τρέξει στον 9ο Χειμωνιάτικο Ενιπέα.

 

Παράλληλα, οι υποχρεώσεις του Νίκου Καλοφύρη συνεχίζονται φέτος και εκτός των ελληνικών συνόρων. Συγκεκριμένα τον Αύγουστο, αναμένεται η συμμετοχή του στον κορυφαίο αγώνα ορεινού τρεξίματος του εξωτερικού, τον UTMB (Ultra-Trail du Mont-Blanc) που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις Άλπεις, με την συμμετοχή όλων των πρωτοκλασάτων αθλητών και ονομάτων του χώρου, οι οποίοι διασχίζουν τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελβετία.

 

Ο αθλητής της The North Face, κατέχει πολυάριθμες διακρίσεις και συμμετοχές σε αγώνες της υπαίθρου. Συγκεκριμένα, έχει εκπροσωπήσει την ελληνική εθνική ομάδα ορειβατικού σκι, σε παγκόσμια και βαλκανικά πρωταθλήματα, ενώ έχει συμμετάσχει και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που έγιναν, στο Lillehamer της Νορβηγίας, το 1994.

 

Σε επίπεδο αγώνων ορεινού τρεξίματος & ultratrail, ο Νίκος Καλοφύρης έχει λάβει μέρος σε διεθνείς αγώνες όπως οι Trail Du Ventoux, Courmayer-Champex-Chamonix (CCC) και Solukhumbu Trail stage race, ενώ συνεχίζει να προσθέτει κάθε χρόνο νέες προκλήσεις και δύσκολες διαδρομές στο καλεντάρι του.

Η The North Face, αισθάνεται από πλευράς της περήφανη που στηρίζει έναν αθλητή με το ήθος και το αγωνιστικό σθένος του Νίκου Καλοφύρη.

Summary
Nikos Kalofiris
Article Name
Nikos Kalofiris
Description
Νίκος Καλοφύρης
Author

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)