Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος Ευγενίδου και της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας

Μεταξύ του Ιδρύματος Ευγενίδου και της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων

Αθήνα, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

 

Μνημόνιο συνεργασίας που προβλέπει τη διασύνδεση των Βιβλιοθηκών τους, υπεγράφη μεταξύ του Ιδρύματος Ευγενίδου και της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, στη διάρκεια μικρής τελετής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

 

Το Μνημόνιο υπεγράφη μεταξύ του Διοικητή του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Π. Παππού και του Διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναυάρχου ΠΝ Ι. Μαΐστρου, παρουσία του Προέδρου του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδα Δημητριάδη – Ευγενίδη, του Διευθυντή Ναυτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Αρχιπλοιάρχου (Μ) Κ. Κωνσταντόπουλου και του Κοσμήτορα της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων κ. Μ. Φαφαλιού.

 

Σκοπός του Μνημονίου είναι η αναβάθμιση των υποδομών των βιβλιοθηκών των δύο μερών και των υπηρεσιών τους, στο γενικότερο πλαίσιο της αποστολής αμφοτέρων των ιδρυμάτων για την παραγωγή, μετάδοση και διάχυση της γνώσης γύρω από τις επιστήμες και την τεχνολογία.

 

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου σε σύντομο χαιρετισμό του καλωσόρισε τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στους φιλόξενους χώρους του Ιδρύματος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη συνεργασία αυτή, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα στήριξης τέτοιων προσπαθειών.

 

«Ως Ίδρυμα Ευγενίδου», τόνισε ο κ. Ευγενίδης, «είμαστε ανοικτοί σε τέτοιες πρωτοβουλίες και έτοιμοι, στο πλαίσιο πάντα των δυνατοτήτων μας, να συμβάλουμε στην υλοποίησή τους.  Είμαστε δε», κατέληξε, «ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που στην παρούσα φάση η πρωτοβουλία αυτή εξελίσσεται απó κοινού με την ιστορική Σχολή Ναυτικών Δοκίμων».

 

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν καθηγητές και στελέχη της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, καθώς επίσης και στελέχη του Ιδρύματος Ευγενίδου.

 

Ίδρυμα Ευγενίδου * Γραφείο Τύπου

Γιώργος Σκορδίλης, Τ.: 210 9469671, email:  gskordilis@gmail.com

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)