Μεσογειακοί Αγώνες 2013 : Ασημένιο ο Νικολαίδης.

Αμέσως μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Μεσογειακούς της Μερσίνας, ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΕ.

Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης έφτασε ως τον τελικό στην κατηγορία των -80 κιλών αλλά εκεί έχασε από τον Τούρκο Αλί Σαρί με 5-0.

 

Αλέξανδρε, σε πίκρανε η απώλεια του χρυσού μεταλλίου;

«Όταν πας στον τελικό θέλεις πάντα το χρυσό. Εγώ δεν έπαιξα καλά, ήταν καλύτερος ο Τούρκος και δίκαια νίκησε.»

 

Εχεις κατακτήσει μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις; Ποιο είναι το κίνητρο που σε κρατάει ακόμα σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

«Το κίνητρο που έχω πλέον είναι ένα καλό κλείσιμο στην καριέρα μου. Δεν ξέρω πότε θα έρθει αλλά πρέπει να πάρω σοβαρές αποφάσεις. Θέλω να συνεχίσω αλλά στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, οι συνθηκες είναι αντίξοες για τέτοιου είδους πρωταθλητισμό και πρέπει να δω τι θα κάνω. Ισως βάλω τέλος του χρόνου, ίσως το παλέψω για το Ρίο, θα δω…»

 

Πότε σκοπεύεις να πάρεις την απόφαση;

«Αυτή τη στιγμή νιώθω πολύ κουρασμένος και δεν σκοπεύω να πάρω μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αυτού του καλοκαιριού. Θα προσπαθήσω να ξεκουραστώ λίγο και τον Σεπτέμβριο θα σκεφτώ το μέλλον. Μην ξεχνάτε ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχω σταματήσει καθόλου».

 

Το γεγονός ότι πέρσι στο Λονδίνο μετά από δύο συνεχόμενα Ολυμπιακά μετάλλια, δεν ανέβηκες στο βάθρο, σε επηρέασε στον σημερινό τελικό;

«Αυτός ήταν ο λόγος που ήρθα στους Μεσογειακούς. Επειδή δεν πήρα μετάλλιο στο Λονδίνο, ήθελα να το πάρω εδώ στην Μερσίνα, αλλά στον τελευταίο αγώνα δεν ήμουν αυτός που έπρεπε να ήμουν…»

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)