Για την Μερσίνα της Τουρκίας αναχωρεί το πρωί της Τετάρτης (07:00) ο κύριος όγκος των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών που θα πάρουν μέρος στους Μεσογειακούς Αγώνες, οι οποίοι αρχίζουν την Πέμπτη 20 Ιουνίου και θα διαρκέσουν ως τις 30 του μηνός.
Πρόκειται για τις ομάδες της άρσης βαρών, του θαλασσίου σκι, της κολύμβησης, της κωπηλασίας, της ξιφασκίας, της πυγμαχίας, του τέκβοντο, του τζούντο και της ιστιοπλοΐας, ενώ η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί και στο στίβο, στην υδατοσφαίριση, στη γυμναστική, στη σκοποβολή, στην τοξοβολία, στην αντιπτέριση, στο μπιτς βόλεϊ, στο κανόε καγιάκ, στην ποδηλασία, στη χειροσφαίριση, στο καράτε, στην επιτραπέζια αντισφαίριση, στην αντισφαίριση, στην πετοσφαίριση και στην πάλη.
Συνολικά από τις αθλητικές ομοσπονδίες δηλώθηκαν 189 αθλητές και αθλήτριες στην αποστολή για τους Μεσογειακούς της Μερσίνας.
Η πρώτη επίσημη ελληνική συμμετοχή στη διοργάνωση, είναι ο αγώνας της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης, την Τετάρτη 19 Ιουνίου, κόντρα στην Σερβία.
Για τη συμμετοχή της Ελλάδας στους Μεσογειακούς Αγώνες, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος έστειλε το εξής μήνυμα: «Η χώρα μας παραμένει πιστή στις αθλητικές της παραδόσεις και δηλώνει παρούσα στο θεσμό των Μεσογειακών Αγώνων, από τη γέννησή τους, το 1951 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, μέχρι και σήμερα.
Μπορεί τα χρόνια, από τότε, να πέρασαν και οι συνθήκες να άλλαξαν, αλλά η Ελλάδα συνεχίζει την κοινή της πορεία με τους μεσογειακούς λαούς, εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων. Στέλνουμε στη Μερσίνα, μια αποστολή με σχεδόν 200 αθλητές και αθλήτριες, σε διάφορα αθλήματα και είμαι βέβαιος ότι θα εκπροσωπήσουν επάξια την πατρίδα μας, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν.
Θα συνεισφέρουν, όμως και στην ευρύτερη διάδοση του μηνύματος που στέλνουν κάθε τέσσερα χρόνια οι Μεσογειακοί Αγώνες, για φιλία, συναδέλφωση, αλληλεγγύη και προπάντων ειρήνη σε αυτήν την τόσο σπουδαία αλλά και ευαίσθητη περιοχή του πλανήτη, με την τεράστια ιστορία, την πολύτιμη κληρονομιά και τις ζωντανές παραδόσεις.
Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές της ελληνικής αποστολής και να τους συμβουλέψω να αδράξουν την ευκαιρία της συμμετοχής τους, για να κερδίσουν σημαντικές εμπειρίες όχι μόνο για την αθλητική τους καριέρα, αλλά γενικότερα για τη ζωή τους. Παράλληλα, θέλω να ευχηθώ και στους Τούρκους φίλους μας, απόλυτη οργανωτική επιτυχία ώστε οι 17οι Μεσογειακοί Αγώνες, να αποτελέσουν ένα ακόμα σημαντικό κεφάλαιο στην κοινή ιστορία των χωρών της Μεσογείου.»΄
Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
About triathlonworld
Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος.
Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ.
Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους :
Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή),
Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester),
Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA),
Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies).
Προπονητής Τριάθλου
Προπονητής Τριάθλου
Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ).
Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου.
Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ.
Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού.
Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)