Μανούσος Δαμοράκης : “The Next Big Thing”.

Στην Ομάδα Τριάθλου Athens Triathlon Team στην οποία το TriathlonWorld είναι χορηγός επικοινωνίας έχουμε την τύχη να έχουμε αθλητές και αθλήτριες με ιδιαίτερο ήθος.

Ο καλύτερος αθλητής για το 2013 και το 2014  είναι ο Μανούσος Δαμοράκης ο οποίος με την απλότητα του, την ευγένεια και το ομαδικό του πνεύμα έχει καταφέρει να κερδίσει την αγάπη και την εκτίμηση όλων των συναθλητών του καθώς και της προπονητικής ομάδας.

Ένα αθλητικό ταλέντο με σπάνια σωματικά και αθλητικά προσόντα έχει καταφέρει με την ταπεινότητά του να αποτελεί ηγετική φυσιογνωμία μέσα στην ομάδα.

Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι που τον έχουμε μαζί μας.

 

TriathlonWorld :Πότε ξεκίνησες την ενασχόλησή σου με τον αθλητισμό  και πότε ξεκίνησες τρίαθλο ;

Μανούσος Δαμοράκης : Με τον αθλητισμό ασχολούμαι από την ηλικία των 11 ετών, όπου ξεκίνησα κολύμβηση στον ΚΟΠΙ(κολ.όμιλος Ποσειδώνα Ιλισίων). Την κολύμβηση την σταμάτησα στα 16 για να προετοιμαστώ για τις πανελλήνιες αλλά από τα 18 συνέχισα να αθλούμαι δοκιμάζοντας μπάσκετ, πολεμκές τέχνες και τα τελευταία 4 χρόνια τρέξιμο. Με το τρίαθλο ασχολούμαι τα τελευταία δύο χρόνια. Ξεκίνησα τον Δεκέμβρη του 2012 σε ηλικία 30 ετών. Έτρεχα ήδη , έψαχνα μια αφορμή να ξαναξεκινήσω το κολύμπι, σκεφτόμουν να αγοράσω ένα ποδήλατο και είπα να τα συνδυάσω.

 

TriathlonWorld : Πως είναι μία τυπική μέρα για εσένα;

Μανούσος Δαμοράκης :Ξυπνάω στις 6:30 το πρωί. Πηγαίνω για κολύμπι ή τρέξιμο 7:30 – 8:30. Στις 9:00 πηγαίνω στη δουλειά, απ’όπου επιστρέφω στο σπίτι στις 18:30. Κάθομαι να παίξω με τις κόρες μου μέχρι τις 20:00-20:30 και μετά κάνω προπόνηση ποδηλάτου στο εργόμετρο ή διαλειμματική προπόνηση στο τρέξιμο για μία ώρα περίπου.

 

TriathlonWorld  :Πως συνδυάζεται απαιτητική εργασία, οικογένεια και τρίαθλο;

Μανούσος Δαμοράκης : Ο συνδυασμός αυτός απαιτεί πολύ καλό time management, κατανόηση από την οικογένεια και πολύ καλό προπονητικό προγραμματισμό . Στο κομμάτι της οικογένειας είμαι τυχερός που η γυναίκα μου με καταλαβαίνει και με στηρίζει. Προσπαθώ κι εγώ να αναπληρώνω τον χρόνο με την οικογένεια μου τα Σαββατοκύριακα.

Ως προς την προπόνηση  έχω την τύχη να συνεργάζομαι με τον Γιάννη Ψαρέλη ο οποίος έχει καταλάβει περισσότερο από εμένα πόσο σημαντικό είναι να κρατήσω τις λεπτές ισορροπίες της καθημερινότητάς μου και προσπαθεί να με βοηθήσει με κάθε τρόπο.

Κάθε εβδομάδα σχεδιάζουμε την προπόνηση ανάλογα με το πρόγραμμά μου ώστε να μπορέσουμε να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη από κάθε προπόνηση στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

 

TriathlonWorld : Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το 2016;

Μανούσος Δαμοράκης :Για το 2016 στόχος μου είναι να μπορέσω να βελτιώσω τους χρόνους μου και στα τρία αθλήματα με σκοπό μια καλή θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και βάθρο στην γενική κατάταξη σε όσους αγώνες συμμετέχω.

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)