Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος : Leros Running

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός (ΚοιΣΠΕ) μέσω του τουριστικού γραφείου Leros Active προκηρύσσει τον 1ο Αγώνα ορεινού τρεξίματος-περπατήματος με την ονομασία:

 

«Leros Running – Τρέχοντας Στα Μονοπάτια της Ιστορίας»

 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν ή να περπατήσουν σε μια από τις πιο όμορφες διαδρομές του νησιού που συνάμα έχει και ιδιαίτερο ιστορικό ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα οι δρομείς διανύοντας 10χλμ μέσα από την Μερικιά, το Κατσούνι, τον Γέρακα, και το Φυτώριο, εκτός του ότι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν την φύση σε συνδυασμό με το απέραντο γαλάζιο του νησιού, θα συναντήσουν ιστορικά πολεμικά μνημεία, απομεινάρια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που βρίσκονται διάσπαρτα κατά μήκος της διαδρομής.

Παράλληλα θα διεξαχθεί αγώνας 3 χλμ για όσους επιθυμούν να τρέξουν μικρότερη διαδρομή.

 

Τόπος διεξαγωγής

Η διεξαγωγή των αγώνων θα γίνει με σημείο εκκίνησης-τερματισμού το πολεμικό μουσείο «Τούνελ» στην περιοχή Μερικιά της Λέρου.

 

Ημερομηνία διεξαγωγής

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

 

Ώρα εκκίνησης

9:30π.μ.

 

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 10 χλμ

Πολεμικό Μουσείο à  Κατσούνι à Γέρακαςà Φυτώριο à Πολεμικό Μουσείο.

Περιγραφή:

Ο αγώνας θα διεξαχθεί κυρίως σε ορεινή περιοχή χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Την διαδρομή την χαρακτηρίζουν μικρές αυξομειώσεις ανηφόρας χωρίς μεγάλες κλίσεις (εύκολος ορεινός αγώνας). Από τα 10 χλμ τα 5.5 χλμ είναι χώμα. Οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν το δρόμο προς το Κατσούνι και το Γέρακα, θα περάσουν από το Φυτώριο και θα κατηφορίσουν από το «Φράγμα της Συκαμιάς» για να τερματίσουν στο Πολεμικό Μουσείο.

 

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 3 χλμ

Πολεμικό Μουσείο à Μνημείο «Βασίλισσας Όλγας» à Πολεμικό Μουσείο.

Περιγραφή:

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε δρόμο με άσφαλτο χωρίς υψομετρικές αυξομειώσεις (ευθεία). Οι συμμετέχοντες ξεκινώντας από το Πολεμικό Μουσείο θα διασχίσουν το δρόμο προς το κεντρικό λιμάνι του Λακκιού, θα κάνουν τον γύρο από το μνημείο της Βασίλισσας Όλγας και θα επιστρέψουν για τον τερματισμό στο Πολεμικό Μουσείο.

 

Σταθμοί υποστήριξης

Κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα δρόμου θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων.
Στην εκκίνηση και τον τερματισμό καθώς και σε σταθμούς υποστήριξης των δρομέων στην διαδρομή θα διατίθεται σε όλους τους συμμετέχοντες εμφιαλωμένο νερό.

 

Έπαθλα
Απονομή αναμνηστικών επάθλων στους τρεις πρώτους νικητές ανά κατηγορία (Άνδρες-Γυναίκες).

Σε όλους τους δρομείς που θα συμμετέχουν θα δοθεί αναμνηστικό Tshirt ή καπελάκι.

 

Δήλωση συμμετοχής 

Η δήλωση συμμετοχής μπορεί να υποβληθεί:

Α) συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση στο site: www.lerosactive.com

Β) συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο στο γραφείο μας στην Αγία Μαρίνα Λέρου (δίπλα στα ΕΛΤΑ).

Για τη συμμετοχή ανηλίκων απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεση του γονέα.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι λαμβάνουν μέρος με δική τους ευθύνη.

Οι διοργανωτές θα φροντίσουν για την παρουσία ιατρού κατά την διεξαγωγή του αγώνα.

Οι δηλώσεις θα γίνονται δεκτές έως και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 

Χάρτης διαδρομής 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)