Με ρεκόρ στα ημιτελικά ο Σαμιλίδης, πρόκριση και οι Γρηγοριάδης, Δρυμωνάκος, Δημητριάδης

Οι επιτυχίες της ελληνικής κολύμβησης συνεχίστηκαν και στους πρωινούς προκριματικούς της 3ηςημέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών / γυναικών που διεξάγεται στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας.

Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης ήταν 1ος στα 200μ πρόσθιο με εξαιρετική επίδοση (2.10.61) που αποτελεί Πανελλήνιο ρεκόρ (2.11.54 Ρωμανός Αλυφαντής, 27 Ιουνίου 2009 Πεσκάρα) και θα αγωνιστεί το απόγευμα στους ημιτελικούς του αγωνίσματος.

Στα 200μ πεταλούδα, ο Γιάννης Δρυμωνάκος και ο Στέφανος Δημητριάδης, πήραν επίσης το εισιτήριο για τους ημιτελικούς. Ο Δρυμωνάκος ήταν 4ος με 1.58.16 και ο Δημητριάδης 8ος με 1.58.97.

Στο ίδιο αγώνισμα «έπεσαν» ακόμη ο Κώστας Μαρκόζης που ήταν 11ος με 1.59.48 και ο Ανδρέας Βαζαίος (15ος με 2.00.05), αλλά δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους ημιτελικούς όπου κάθε χώρα μετέχει με 2 αθλητές.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στα 100μ ύπτιο Άρης Γρηγοριάδης, ήταν 5ος στα 50μ ύπτιο με 25.46 και θα αγωνιστεί το απόγευμα στους ημιτελικούς του αγωνίσματος.

Τέλος στα 800μ ελεύθερο η Θεοδώρα Γιαρένη που είχε δηλωθεί αρχικά, δεν αγωνίστηκε.

Στο Ντέμπρετσεν, μεταβαίνει σήμερα (Τετάρτη) και ο Πρόεδρος της ΚΟΕ και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (Len) Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Στη ΦΩΤΟ ο Παναγιώτης Σαμιλίδης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)