1ος Αγώνας Τριάθλου Σαρωνικού: Στόχος η ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Ο 1ος Αγώνας Τριάθλου Σαρωνικού  που διοργανώνουν οι Δημοτικές Κοινότητες Αναβύσσου και Π. Φώκαιας του δήμου Σαρωνικού, την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012 έχει ως βασικό στόχο την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Σαρωνικού.

Δημοσιεύουμε την σχετική ανακοίνωση της Κίνησης Αλληλεγγύης Σαρωνικού.

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Σαρωνικού

Λεωφ. Καλυβίων 67, 190 10 Λαγονήσι

Σαρωνικός, 2 Αυγούστου 2012

 

Η Κίνηση Αλληλεγγύης Σαρωνικού, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, σε συνεργασία με τον Δήμο Σαρωνικού λειτουργεί το «Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σαρωνικού» που σκοπό έχει τη στήριξη των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καθημερινή τους διαβίωση, εξασφαλίζοντας  στους δικαιούχους τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Στη δύσκολη καμπή στην οποία έχει μπει η χώρα μας, ήδη έχουν αρχίσει να διαγράφονται πολύ ζοφερές ημέρες και τα πρώτα κοινωνικά στρώματα που έχουν ήδη αρχίσει να πλήττονται, είναι αυτά της χαμηλότερης εισοδηματικής κλίμακας, οι άνεργοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι μοναχικοί ηλικιωμένοι με περιορισμένη οικογενειακή φροντίδα και οι πολύτεκνοι. Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνουμε ότι ο αριθμός των οικογενειών που προστρέχουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ως ύστατο καταφύγιο, αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο.

Πιστεύουμε ότι ο μόνος τρόπος αντίδρασης σε αυτή την κοινωνική λαίλαπα είναι να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο. Να στηρίξουμε τον διπλανό μας όχι μόνο για λόγους φιλανθρωπίας αλλά για λόγους κοινωνικής αλληλεγγύης. Εμείς αποφασίσαμε να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας, να τους βοηθήσουμε να συνειδητοποιήσουν την πραγματική τους δύναμη και να σταθούν στα πόδια τους.

Στην προσπάθεια αυτή πιστεύουμε ότι η συμβολή των αθλητών και των φιλάθλων μπορεί και πρέπει να είναι καθοριστική. Κάθε κινητοποίηση και ομαδική προσπάθεια που ενισχύει το πνεύμα της αλληλεγγύης είναι απαραίτητη για να αντεπεξέλθουμε στη δύσκολη αυτή συγκυρία.  Αν δεν υπάρξει μια καθολική προσπάθεια στήριξης, το εγχείρημα θα κινδυνεύσει να περιοριστεί σε «μια ακόμη φιλανθρωπική προσπάθεια» χωρίς βάθος και με περιορισμένο αποτέλεσμα.

Γι αυτό καλούμε όλους τους αθλητές αλλά και τους θεατές που θα λάβουν μέρος ή θα παρακολουθήσουν τον αγώνα Τριάθλου που οργανώνεται από τις Δημοτικές Κοινότητες Αναβύσσου και Π. Φώκαιας του δήμου Σαρωνικού, την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012, να ενισχύσουν το έργο μας, προσφέροντας ο καθένας ό,τι μπορεί σε τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη προσωπικής υγιεινής και καθαρισμού, τα οποία θα συγκεντρωθούν σε συγκεκριμένο χώρο την ημέρα του αγώνα.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)