Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας Τριάθλου “Συνεχίζουμε κανονικά”

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (ΕΟΤΡΙ) με αφορμή την απόφαση του διοικητικού εφετείου Αθηνών σχετικά με την απόρριψη της αίτησης αναστολής έχει να δηλώσει τα εξής:
1. Η ΕΟΤΡΙ, ειναι ο μόνος επίσημος φορέας αναγνωρισμένος απο την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τριάθλου ( ITU) για το άθλημα του Τριάθλου, Διάθλου κλπ για την Ελληνική Επικράτεια και η μόνη αρμόδια και πιστοποιημένη ομοσπονδία απο την ITU για την διοργάνωση πανελληνίων πρωταθλημάτων και αγώνων τριάθλου, Διάθλου κλπ στην ελληνική επικράτεια.
2. Οι διεθνείς κριτές της ΕΟΤΡΙ, ειναι οι μόνοι πιστοποιημένοι απο την ITU για την διενέργεια αγώνων Τριάθλου, Διάθλου κλπ και οι διεθνείς προπονητές της ΕΟΤΡΙ οι μόνοι πιστοποιημένοι απο την ITU για το άθλημα του Τριάθλου, Διάθλου κλπ
3. Η ΕΟΤΡΙ, είναι ο μόνη ομοσπονδία που έχει την τεχνογνωσία, εμπειρία και αρμοδιότητα για την διοργάνωση ασφαλών και επισήμων αγώνων Τριάθλου, Διάθλου κλπ, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές του Αθλήματος.
4. Η ΕΟΤΡΙ, απο το 2012 δεν επιχορηγείται ούτε με ενα ευρώ απο την ΓΓΑ, λειτουργεί με ίδιους πόρους και θα συνεχίσει το επιτυχημένο αυτό μοντέλο λειτουργίας της, που φαίνεται η επιτυχία του να ενοχλεί την κρατικοδίαιτη δημόσια διοίκηση.
5. Η ΕΟΤΡΙ, θα συνεχίσει την υλοποίηση του αγωνιστικού της προγράμματος για το 2016 χωρίς καμία αλλαγή. Οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος μαζί με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα αποτελέσουν Εθνικό κριτήριο.
6. Η ΕΟΤΡΙ, σέβεται τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων παρόλο που θεωρεί ότι κατά την απόρριψη της αίτησης αναστολής εκτέλεσης το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη του ολα τα στοιχεία που παρουσίασε η ομοσπονδία και πιστεύει οτι θα αποδείξει το βάσιμο των θέσεων της κατά την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης σε δύο περίπου μήνες.
7. Η ΕΟΤΡΙ, επιφυλάσσεται για κάθε ζημιά που θα προξενήσει η αυθαίρετη και αναιτιολόγητη προσπάθεια υπαγωγής του αθλήματος του Τριάθλου στην Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου, που καμία σχέση δεν έχει με το Τρίαθλο και ειναι αυτή η οποία δεν πληροί τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος για την διατήρηση της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης της, έχοντας μόνο 14 συλλόγους με ειδική αθλητική αναγνώριση!
Το Γραφείο Τύπου

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)