Θανάσης Τερζής: «Η Ελληνική ποδηλασία είναι σε πολύ καλό δρόμο. Έχει γερές βάσεις»

Θανάσης Τερζής: «Η Ελληνική ποδηλασία είναι σε πολύ καλό δρόμο. Έχει γερές βάσεις»

 

Οι δηλώσεις του Προέδρου της ΕΟΠ για το 2015 και το 2016

 

 

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και αυτό φαίνεται από τα όσα έγιναν μέσα στο 2015, όσα έχουν γίνει αυτούς τους πρώτους μήνες του 2016, αλλά και για όσα μπορούμε να πούμε, σχεδόν με βεβαιότητα, ότι θα συμβούν τους επόμενους μήνες».

 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.) Θανάσης Τερζής, συνέχισε μιλώντας για την σημερινή κατάσταση του αθλήματος, αλλά και τις μεγάλες προοπτικές που έχει:

 

«Η περίοδος που διανύουμε είναι αναμφισβήτητα δύσκολη. Για ολόκληρη την Ελλάδα, για όλους μας και επομένως και για τον Ελληνικό αθλητισμό. Κάτι που σίγουρα δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Νοιώθω λοιπόν απόλυτα ικανοποιημένος από όσα έχουμε πετύχει.

Η Ελληνική ποδηλασία έχει πραγματικά γερές βάσεις. Και το αποδεικνύει περίτρανα τα τελευταία δύσκολα χρόνια. Παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα στέκεται γερά στα πόδια της, έχει να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες σε υψηλό επίπεδο, έχει σημαντικά επιτεύγματα να δείξει στον τομέα της ανάπτυξης του αθλήματος, ενώ και από οργανωτικής πλευράς είναι πολλές οι διεθνείς διοργανώσεις που έχουν γίνει στην χώρα μας».

 

Ο Θανάσης Τερζής συνέχισε μιλώντας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο:

«Άς μην ξεχνάμε ότι μέχρι τώρα είναι ελάχιστες οι Ομοσπονδίες που έχουν πάρει την πρόκριση για το Ρίο. Μόλις 11 από τις 28 συνολικά Ομοσπονδίες που μετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δικαιολογημένα λοιπόν νοιώθουμε ευτυχείς που το έχουμε πετύχει κι εμείς. Μάλιστα σε τρία διαφορετικά αγωνίσματα, με τρεις διαφορετικούς αθλητές. Φυσικά θα πρέπει να σημειώσω ότι το τρίτο εισιτήριο για την Βραζιλία, αυτό στην ορεινή ποδηλασία, δεν έχει κλείσει ακόμα, αλλά η σημερινή βαθμολογία μας δείχνει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να το χάσουμε».

 

Μίλησε όμως και για τους διεθνείς ποδηλάτες μας που θα πάνε στο Ρίο:

«Ο Γιάννης Ταμουρίδης στον δρόμο και ο Χρήστος Βολικάκης στην πίστα είναι δύο αθλητές που έχουν δείξει κατά επανάληψη την αξία τους και την ποιότητά τους ως ποδηλάτες, αλλά είναι και αθλητές που μάχονται μέχρι το τέλος. Δικαιολογημένα λοιπόν ελπίζουμε και αισιοδοξούμε σε ακόμα καλύτερες εμφανίσεις στην Βραζιλία. Το έργο τους θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Έχουν όμως τις δυνατότητες να σταθούν με αξιώσεις.

 

Όσο για την ορεινή ποδηλασία, εκεί όλα δείχνουν ότι θα γίνει σκληρή μάχη μέχρι το τέλος. Ο Περικλής Ηλίας και ο Δημήτρης Αντωνιάδης, ο Δημήτρης Αντωνιάδης και ο Περικλής Ηλίας θα παλέψουν σκληρά, ολόκληρο τον μήνα, για το ποιος θα πάρει τελικά το πολυπόθητο εισιτήριο για την Βραζιλία. Εμείς έχουμε βάλει τις προδιαγραφές πρόκρισης και εκείνοι θα κάνουν την προσπάθειά τους. Πάντως και οι δύο είναι αθλητές πρώτης σειράς και έχουν τις δυνατότητες να διακριθούν».

 

Ο Πρόεδρος της ΕΟΠ, μίλησε για τις διεθνείς διοργανώσεις που έγιναν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, στην Ελλάδα:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία εκτός από το εσωτερικό ρίχνει μεγάλο βάρος και στις σχέσεις της με τις Διεθνείς Ομοσπονδίες και τις Ομοσπονδίες των χωρών. Σχέσεις που έχουμε βελτιώσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια, σχέσεις που μας επέτρεψαν, παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση να διοργανώσουμε σημαντικούς αγώνες στην Ελλάδα.

Σε συνεργασία λοιπόν με την Πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μόνο μέσα στο 2015 και στο πρώτο τετράμηνο του 2016, η ΕΟΠ έχει διοργανώσει, με απόλυτη επιτυχία, το Πανευρωπαϊκό Πίστας, τους Βαλκανικούς Ανδρών, το Βαλκανικό Ορεινής, παίρνοντας σε όλα άριστα και πολύ κολακευτικά σχόλια.

 

Ο Θανάσης Τερζής κατέληξε:

«Η Ελληνική ποδηλασία θα συνεχίσει με την ίδια πετυχημένη συνταγή και να είναι όλοι σίγουροι ότι είναι πολλές ακόμα οι μεγάλες στιγμές που θα προσφέρει στους φίλους της. Άλλωστε είμαστε ένα άθλημα ιδανικό για την Ελλάδα. Η προσπάθειά μας ειδικά αυτή την εποχή δεν θα είναι καθόλου εύκολη. Όμως έχουμε και την πείρα και την διάθεση να πετύχουμε και θα τα καταφέρουμε, έχοντας στο πλευρό μας τα σωματεία, τους αθλητές και όλους τους φίλους και εργάτες του αθλήματος».  

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)