Greece Race for the Cure® – ΑγώναςΔρόμου & Περίπατος

Δελτίο Τύπου

5 χρόνια Αγώνας ενάντια στον καρκίνο του μαστού!

Greece Race for the Cure®ΑγώναςΔρόμου & Περίπατος

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά, με την έγκριση της SusanG. KomenfortheCure®, τον Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. και Περίπατο 2 χλμ., GreeceRacefortheCure®, ενάντια στον καρκίνο του μαστού! Ο φετινός Αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, στις 11.00π.μ., στο Ζάππειο.

Τρέξε μαζί μας και γιόρτασε τα 5 χρόνια της διοργάνωσης!

Μέσα στις πολύ δύσκολες συνθήκες για όλους μας, συνεχίζουμε να δίνουμε καθημερινή μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Στήριξε με την παρουσία σου αυτή τη μάχη. Βοήθησέ μας να μεταδώσουμε σε όλο τον κόσμο ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Μπορείς να εγγραφείς στον Αγώνα ατομικά αλλά και ομαδικά! Γιατί … όλοι μαζί τρέχουμε για τη ζωή! Το 2012 μαζί σας καταφέραμε να συγκεντρώσουμε πάνω από 12.000 συμμετοχές, και ελπίζουμε φέτος να κινητοποιήσουμε ακόμα περισσότερο κόσμο με σκοπό το μήνυμα μας να ακουστεί ακόμη πιο δυνατά!

Ο Αγώνας Race for the Cure® είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Διοργανώνεται εδώ και 30 χρόνια σε περισσότερες από 140 πόλεις παγκοσμίως από την αμερικανική οργάνωση Susan GKomen for the Cure®.

Εγγραφές στον Αγώνα:

Στον Αγώνα μπορεί κανείς να συμμετέχει ατομικά ή ως μέλος ομάδας. Γυναίκες, άντρες και παιδιά μπορούν να λάβουν μέρος και να δώσουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στον καρκίνο μαστού!

Η εγγραφή κοστίζει 5€ / άτομο.

Η εγγραφή με chip χρονομέτρησης για τον Αγώνα Δρόμου κοστίζει 7€ / άτομο.

Ο κάθε συμμετέχων με την εγγραφή του λαμβάνει τη συλλεκτική μπλούζα και το καπέλο του Αγώνα.

Σημεία Εγγραφών:

 • www.almazois.gr/race2013 με χρήση πιστωτικής κάρτας.

 • Άλμα Ζωής, Αριστοτέλους 79 – 81, Πλατεία Βικτωρίας, 2/9 – 27/9, Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 – 17:00.

 • HardRockCafé Athens, Φιλελλήνων 18, Σύνταγμα, 2/9 – 26/9, Καθημερινά, 10:00 – 22:00.

 • TheMallAthens, Α. Παπανδρέου 35, Μαρούσι, 13/9 – 26/9, Δευτέρα έως Σάββατο, 11:00 – 20:00.

 • IKEA, Κατάστημα Αθήνα Κηφισού, 13/9 – 27/9, Δευτέρα έως Σάββατο, 11:00 – 20:00.

 • IKEA, Κατάστημα Αθήνα Αεροδρόμιο, 13/9 – 27/9, Δευτέρα έως Σάββατο, 14:00 – 20:00.

 • HondosCenter, Μπουμπουλίνας 18, Πειραιάς, 19/9 – 26/9, Δευτέρα έως Σάββατο, 11:00 – 20:00.

 • Ζάππειο Μέγαρο, 28/9, 12:00 – 18:00 και 29/9, 8:00 – 11:15.

H συνεισφορά σου πιάνει τόπο!

Με τα καθαρά έσοδα των Αγώνων το Άλμα Ζωής πραγματοποίησε σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη δωρεάν …

 • Πρόγραμμα γενετικής συμβουλευτικής και γονιδιακού ελέγχου σε γυναίκες με καρκίνο μαστού

 • Προγράμματα ενημέρωσης νέων γυναικών 20 – 39 ετών προσφέροντας δωρεάν κλινική εξέταση μαστών.

 • Ομαδικά ψυχοθεραπευτικά προγράμματα στα μέλη των Συλλόγων Άλμα Ζωής.

Επιπλέον, ο Αγώνας στηρίζει …

 • Πρόγραμμα ενημερωτικών ομιλιών για τον καρκίνο μαστού σε χώρους εργασίας.

 • Τη συνέχιση της Τηλεφωνικής Γραμμής Στήριξης, 210 8 253 253.

 • Την οργάνωση προγράμματος έρευνας και διεκδίκησης των δικαιωμάτων των γυναικών με καρκίνο μαστού.

Σκυταλοδρομία Ενημέρωσης σε 5 πόλεις της Ελλάδας!

Φέτος ο Πανελλήνιος Σύλλογος Άλμα Ζωής διοργανώνει σκυταλοδρομία ενημερωτικών παρεμβάσεων και ταξιδεύει σε 5 πόλεις της Ελλάδας, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς των επιλεγμένων περιοχών δράσης. Στόχος των ενημερωτικών παρεμβάσεων είναι η έγκυρη ενημέρωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού γυναικών πανελλαδικά, για την πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, καθώς και η κινητοποίησή τους για τακτικό προληπτικό έλεγχο.

 • 3 Σεπτεμβρίου 2013 στην Κοινότητα Κέλλας, Δήμου Αμυνταίου Φλώρινας.

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αδελφότης εξ Αίματος.

 • 6 Σεπτεμβρίου 2013 στην Πρέβεζα.

Σε συνεργασία με την ΙΝΕ – ΓΣΕΕ Ηπείρου – Λευκάδας.

 • 15 Σεπτεμβρίου 2013 στην Καλαμάτα.

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας Ξαναρχίζω.

 • 20 Σεπτεμβρίου 2013 στη Λαμία.

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Συν στον Άνθρωπο.

 • 24 Σεπτεμβρίου 2013 στην Ικαρία.

Σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων, Παράρτημα Ικαρίας (Εύδηλος).

Τρέχουμε πιο γρήγορα … από τη σκιά του!

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, Ζάππειο!

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 4180006, 210 8815444

Περισσότερες πληροφορίες:

www.almazois.gr/race2013 & www.almazois.gr

www.facebook.com/greeceraceforthecure & www.facebook.com/almazois

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)