Eurosport vs. ΝΕΤ

Γινόμαστε κουραστικοί όταν επαναλαμβάνουμε ότι οι αθλητικοί δημοσιογράφοι στην Ελλάδα διαθέτουν ποδοσφαιρική και όχι αθλητική κουτλούρα και επίσης είναι ….τελείως «άσχετοι». Συγνώμη για την έκφραση αλλά δεν υπάρχει άλλη για να περιγράψει το επίπεδό των γνώσεων τους. Ομως πέρα από το χαμηλό επίπεδο των γνώσεών τους δεν διαθέτουν και επαγγελματισμό.

Σήμερα παρακολουθούσα την μετάδοση του παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδηλασίας από το eurosport που λαμβάνει χώρα στο Limburg της Ολλανδίας όπως είχα παρακολουθήσει και την μετάδοση της ποδηλασίας από το Eurosport. Για να μην απαριθμώ τις διαφορές επιπέδου του σχολιαστή του Eurosport και των σχολιαστών της ΕΡΤ/ΝΕΤ να αναφέρω το εξής.

O Σχολιαστής του Eurosport ανέφερε ότι καθώς έκανε την διαδρομή του αγώνα στην μεγάλη ανηφόρα του αγώνα που ανέβαινε με μικρό δίσκο πάνω τον προσπέρασε ο Valverde …Ο σχολιαστής φυσικά και είχε κάνει την διαδρομή.

Ας κλείσουμε τα μάτια και ας φανταστούμε τους έλληνες σχολιαστές να μας περιγράφουν διαδρομές ποδηλασίας που θα έχουν κάνει με το ποδήλατο, διαδρομές μαραθωνίου που θα ξέρουν πολύ καλά, να μας μαθαίνουν τόσα πολλά τεχνικά στοιχεία που θα ξεκινήσουμε να αγαπάμε τα αθλήματα που αγαπάει και ο υπόλοιπος δυτικός κόσμος…

Ανοίγοντας τα μάτια μας και δυστυχώς τα αυτιά μας θα ακούσουμε τις ανοησίες των ελληνων δημοσιογράφων που το μόνο που ξέρουν είναι να παίζουν με την φωνή τους προφέροντας τα ονόματα των ποδοσφαιριστών -μιμούμενοι την φωνή του διακογιάννη και λέγοντας ότι ανοησία θέλουν. Εξάλλου δεν κρίνονται από κανένα.

Μερικές συμβουλές προς τους Ελληνες Σχολιαστές αθλητικών αγώνων :

  • Μην φωνάζετε και κραυγάζετε όπως όταν μπαίνει γκολ. Σε ορισμένα αθλήματα είναι τελείως άκαιρο. Ο τελείως ψεύτικος και προγραμματισμένος ενθουσιασμός σας προκαλεί γέλιο…
  • Οταν ξέρετε ότι θα περιγράψετε ένα άθλημα κάντε το κόπο να δείτε περιγραφή άλλου ξένου σχολιαστή.
  • Προσπαθείστε να περιγράφετε κάτι παραπάνω από αυτό που βλέπουμε. Εάν είναι μας λέτε τί βλέπουμε δεν σας έχουμε ανάγκη.
  • Οταν είστε στην αθλητική εγκατάσταση που γίνεται ο αγώνας πρέπει να μας μεταδώσετε το κλίμα της διοργάνωσης και πρέπει να δώσετε το κάτι παραπάνω από το να γινόταν ο σχολιασμός από το στούντιο στην Ελλάδα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ειλικρινά δεν κατάλαβα γιατί ξοδέψαμε τόσα χρήματα για να σας στείλουμε στο Λονδίνο!

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)