Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2012

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε…

 

Πιστεύεις ότι το 13 είναι το νούμερο της ατυχίας και σε τρομάζει; Καλύτερα να το ξανασκεφτείς. Γιατί φέτος θα ζήσεις το “13 το καλό”… ένας συνδυασμός απρόσμενων πολιτιστικών συναντήσεων, ζωντανών εκδηλώσεων και μουσικών περιηγήσεων!

 

Η Μ.Ε.Σ.Ο -εθνική ομάδα σχεδιασμού- σε συνεργασία με 30 Δήμους και τοπικές διοργανωτικές ομάδες, ετοιμάζονται να γεμίσουν την Ελλάδα με μελωδίες, ρυθμούς και πολλές δράσεις, κάτι που μοιάζει πιο απαραίτητο από ποτέ. Σε μια εποχή όπου όλοι μας βιώνουμε μια αβέβαιη κατάσταση, η Μουσική μπορεί να είναι αυτή που θα μας φέρει ισορροπία και θα μας δώσει τη δύναμη να αντικρίσουμε το παρόν με αισιοδοξία, ενότητα και ομαδικό πνεύμα.

 

Για 13η συνεχόμενη χρονιά, η Γιορτή της Μουσικής, έρχεται για να προσθέσει νότες και χρώματα στην καθημερινότητά μας, από τις 19 έως και την 21η Ιουνίου στην Αθήνα (και έως 23 Ιουνίου σε όλη την Ελλάδα).

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η κάθε πόλη θα μετατραπεί σε μουσική σκηνή και οι δρόμοι θα γεμίσουν με μελωδίες – από rock και hip hop, τζαζ, παραδοσιακή, έως electro και world. Έτσι, στην Αθήνα, η ΕΓΜ θα δώσει το παρόν στις πλατείες Συντάγματος, Κοτζιά, Κλαυθμώνος, Αβησσυνίας, Βαρνάβα, Μοναστηράκι, Θησείο και Ασωμάτων, ενώ με μουσικές θα γεμίσουν η Τεχνόπολις, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, το Δελφικό Ωδείο και η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας – Λίλιαν Βουδούρη.

 

Παράλληλα τα ορχηστρικά σύνολα θα έχουν επίσης την τιμητική τους με τη συμμετοχή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Δήμου Αγρινίου και αναμένονται και άλλες ορχηστρικές εκπλήξεις .

 

Μετά την περσινή του επιτυχία, θα πραγματοποιηθεί και φέτος flashmob σε συνεργασία με την ομάδα Athens Swing Cats. Επίσης, για πρώτη φορά, έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε ένα μοναδικό Sound-System ελληνικής προέλευσης μεν, το οποίο όμως θα έκανε και τον κάθε τζαμαϊκανό να ζηλέψει! Μια άλλη, πολλά υποσχόμενη, σκηνική παρουσία ακούει στο όνομα Edit Presents. Το εκρηκτικό νεανικό τρίο από την Ελβετία, που πέρσι έκλεψε την παράσταση με τη συμμετοχή του στην ΕΓΜ της Λωζάννης, επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα για να παρουσιάσει τους electro-rock ήχους του και παράλληλα να περιοδεύσει στην Θεσσαλονίκη και σε ακόμα μια πόλη στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής.

 

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, να ενωθείτε μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια, να ανταλλάξουμε ιδέες ώστε να αλλάξουμε τους ρυθμούς των πόλεων από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου (και 23/06 σε όλη την Ελλάδα) – και να γεμίσουμε τους δρόμους με μουσική, χρώματα και ελπίδα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες www.europeanmusicday.gr.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)