Ε.Ο.Π. : “Δεν απαιτείται έγκριση της τεχνικής επιτροπής για λαικούς αγώνες”

Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας : Δίνει θετικά δείγματα γραφής

“Στόχος μας είναι να βοηθάμε και να συμβάλλουμε θετικά, δηλαδή διευκολύνοντας όσους επιθυμούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλήματος”, αυτά είναι τα λόγια του τεχνικού διευθυντή της Ελληνικής Ομοσοπονδίας στους υπεύθυνους της Three Level Power.

Χαιρόμαστε ιδαίτερα γι’ αυτή τους την στάση και ακόμα περισσότερο που οι πράξεις τους έρχονται να υποστηρίξουν αυτά τους τα λόγια.

Τί έκανανπέρα από τα λόγια ; Το αυτοννόητο για μία ευρωπαική ομοσπονδία αλλά όχι και τόσο συνηθισμένο για μία ελληνική αθλητική ομοσπονδία.

1. Απάντησαν με ευγένεια στην τηλεφωνική επικοινωνία. Υπάρχουν άλλες Ομοσπονδίες που τα στελέχη τους αποφεύγουν να “βγουν στο τηλέφωνο”

2. Απάντησαν στο έγγραφο της Three Level Power. Μάλιστα για να δοθεί λύση -σε μία παράλογη χρονοβόρα γραφεικρατική διαδικασία  που προκύπτει από την κακή διατύπωση αυτών που συνέταξαν τον ΚΟΚ – επικοινώνησαν με την Τροχαία και έδωσαν μία μόνιμη λύση σε όσους (Δήμους, Εταιρείες…) θέλουν να διοργανώσουν λαικούς αγώνες ποδηλασίας μη αγωνιστικού χαρακτήρα.

 

Τα παραπάνω θετικά στοιχεία εκτός από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας τον κ. Τερζή τα χρεώνονται ως θετικά ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας ο κ. Λιάτσης και φυσικά ο κ. Βλαδίμηρος Πέτσας.

Ελπίζουμε να συνεχίσουν έτσι σεβόμενοι την ιστορία τους στον χώρο της Ποδηλασίας και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα. Εχουν πολύ μεγάλη ιστορία στον χώρο και θα ήταν κρίμα να μην την σέβονται. Εάν συνεχίσουν έτσι η ελληνική ποδηλασία θα γνωρίσει ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη και θα προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.

Three Level Power – Με συνέπεια στην αποστολή της

Επίσης πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στα στελέχη της Three Level Power που κινούνται μεθοδικά -σεβόμενοι το νομικό πλαίσιο και τις διάφορες αστικές διατάξεις- και ξεκαθαρίζουν το μέχρι τώρα θολό τοπίο αναφορικά με την διοργάνωση αγώνων από ιδιώτες (που κάποιοι εσκεμμένα δημιουργούσαν).

Οι πράξεις τους διευκολύνουν όλους τους ιδιώτες διοργανωτές που επιθυμούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των αθλημάτων δρόμου,δηλαδή ποδηλασίας, τρεξίματος, τριάθλου κ.λπ.

 

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)