Τρίαθλο : ΔΕΚΟ ή ΚΟΕ ;

Την συνένωση ομοσπονδιών ή την προσχώρηση μικρών αθλημάτων σε μεγαλύτερες ομοσπονδίες ως μοναδικό τρόπο επιβίωσης των μικρών αθλημάτων μέσα στην πρωτοφανή κρίση που βιώνουμε πρότεινε ο Γιάννης Ψαρέλης, αρχισυντάκτης του Triathlonworld,σε δηλώσεις του που φιλοξενήθηκαν στην Καθημερινή.

Η ύπαρξη Ομοσπονδιών με σωματεία σφραγίδες, όπως αυτές που παρουσίασε η εκπομπή Δίκη του Σκάι είναι η μία πραγματικότητα στην Ελλάδα, και η ύπαρξη ΔΕΚΟ διοίκησης όλων αυτών των αθλημάτων είναι η μοναδική εναλλακτική στην προσχώρηση των λεγομένων μικρών αθλημάτων σε μεγαλύτερες. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην Δίκη του Σκάι προκαλούν τους Ελληνες πολίτες σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και η πολιτεία καλείται να πάρει γρήγορα δραστικές αποφάσεις.

Ειδικότερα η προσχώρηση του Τριάθλου στην Κολυμβητική Ομοσπονδία αποτελεί την καλύτερη λύση εάν φυσικά στόχος της πολιτικής διοίκησης του ελληνικού αθλητισμού είναι η ανάπτυξη αυτού και η ύπαρξη δυνατών εθνικών ομάδων.

Ομως από την προσχώρηση του Τριάθλου θα κερδίσει τόσο η Ομοσπονδία -άσχετα εάν τώρα ένα ακόμα ολυμπιακό άθλημα συνεπάγεται οικονομικά φορτία και δικαιολογημένα λέει ο δημοσιογράφος ” αυτό έλειπε” στον Διαθεσόπουλο που έχει ήδη 5 ολυμπιακά αθλήματα- όσο και τα σωματεία Κολύμβησης στην προσπάθειά τους για οικονομική επιβίωση.

Αναδημοσίευση : www.kathimerini.gr

Αυτό να διαβάσει ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, να… τρελαθεί. «Για ν’ αναπτυχθεί το τρίαθλο, πρέπει να περάσει στην Κολυμβητική Ομοσπονδία και να ενταχθεί στα κολυμβητικά σωματεία. Πρέπει να στηριχθούμε σε κολυμβητές. Χρειαζόμαστε παιδιά 12-13 ετών, που ταυτόχρονα θα κάνουν κολύμβηση και τρέξιμο. Οσοι έχουν αναπτύξει αυτά τα δύο από μικρή ηλικία, είναι οι καλύτεροι», πιστεύει ο παλαιός πρωταθλητής και νυν προπονητής Γιάννης Ψαρέλης, ο οποίος, γενικότερα, είναι υπέρμαχος της συνένωσης ομοσπονδιών. Μόνο αυτό του έλειπε του προέδρου της ΚΟΕ… Ν. Α. ΚΩΝ.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)