Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας : 32ος ο Σπανόπουλος & 74ος ο Φαραντάκης.

Στην 32η θέση του αγωνίσματος ατομικής χρονομέτρησης 43,46 χλμ. που έγινε χθές (Δευτέρα), κατετάγη ο Πρωταθλητής του ΠΕΛΟΤΟΝ Π.Ο. Γιάννης Σπανόπουλος με χρόνο 53:44.15, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Δρόμου στην κατηγορία ανδρών U23, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση. Στο αγώνισμα νικητής αναδείχθηκε ο ΑυστραλόςHowsonDamienμε χρόνο 49:49.97, ενώ πήραν μέρος 75 ποδηλάτες.

Στην 74η θέση, στο ίδιο αγώνισμα στην κατηγορία Εφήβων, που διεξήχθη σήμερα, κατετάγη ο Στέλιος Φαραντάκης του Ο.Α. ΣΟΥΔΑΣ με επίδοση 30:02.88. Νικητής αναδείχθηκε ο Βέλγος DegraeneIgorμε 26:56.83. Πήραν μέρος 84 αθλητές.

Προχθές (Κυριακή), ο Πρωταθλητής μας Γιάννης Ταμουρίδης συμμετείχε με την Ισπανική επαγγελματική ομάδα EuskaltelEuskadi, της οποίας είναι μέλος, στο αγώνισμα ομαδικής χρονομέτρησης 57,2 χλμ. και κατέλαβε την 18η θέση με χρόνο 1:08:16.76 . Νικήτρια αναδείχθηκε η Βελγική επαγγελματική ομάδα OmegaPharma– QuickStepCycling, με χρόνο 1:04:16.81 (συμμετείχαν 35 ομάδες).

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Δρόμου – κορυφαία διοργάνωση της ποδηλασίας δρόμου για το 2013 – που διεξάγεται στην Τοσκάνη της Ιταλίας από 22 έως 29 Σεπτεμβρίου 2013, συμμετέχει η Εθνική μας ομάδα δρόμου με τους Γιάννη Ταμουρίδη (Ανδρών Elite), Γιάννη Σπανόπουλο (Ανδρών U23) και Στέλιο Φαραντάκη (Εφήβων).

Ο Γιάννης Ταμουρίδης του Π.Α.Ο.Κ. θα συμμετάσχει αύριο (Τετάρτη) στο αγώνισμα ατομικής χρονομέτρησης Ανδρών Elite και την Κυριακή 29/9 στο αγώνισμα αντοχής, ενώ το Σάββατο 28/9 θα συμμετάσχει στο αγώνισμα αντοχής Εφήβων ο Στέλιος Φαραντάκης.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)